ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Έξαλλος ο Σάντος: "Δεν είναι δυνατόν, η μπάλα είχε περάσει μισό μέτρο τη γραμμή"

Ο Φερνάντο Σάντος διαμαρτύρεται στο διαιτητή του Σερβία - Πορτογαλία
Ο Φερνάντο Σάντος διαμαρτύρεται στο διαιτητή του Σερβία - Πορτογαλία 2021 DARKO VOJINOVIC/ASSOCIATED PRESS

Έξαλλος με την απόφαση του επόπτη και του διαιτητή της αναμέτρησης στο Σερβία - Πορτογαλία με αφορμή το γκολ του Ρονάλντο που δεν μέτρησε στο 93' ήταν ο Φερνάντο Σάντος.

Για ένα καθαρό γκολ με τη μπάλα να μετράει πάνω από μισό μέτρο τη γραμμή έκανε λόγο στις δηλώσεις του μετά το Σερβία - Πορτογαλία έξαλλος ο Φερνάντο Σάντος με τον Πορτογάλο τεχνικό να αναλύει την αναμέτρηση και φυσικά να στέκεται στο λάθος που δεν έπρεπε να συμβεί σε τόσο υψηλό επίπεδο.

"Δεν έχω να δώσω καμία εξήγηση για αυτό επειδή ήμασταν προετοιμασμένοι για το τι μπορούσε να κάνει η Σερβία, τους είχαμε διαβάσει. Το πλάνο που είχαμε ετοιμάσει πήγαινε τέλεια αλλά στο δεύτερο μέρος δεν περιμέναμε να δεχτούμε γκολ τόσο νωρίς. Η Σερβία ανέβηκε και υπήρχε μια περίοδος που δεν μπορέσαμε να έχουμε την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου.

Το παιχνίδι ισορρόπησε, έγινε το 2-2, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά αντιδράσαμε καλά. Κοντρολάραμε το ματς και η Σερβία δεν είχε άλλες φάσεις, ούτε μας δημιούργησε κινδύνους. Οργανωθήκαμε καλά και πετύχαμε ένα γκολ που το αξίζαμε. Η μπάλα ήταν περισσότερο από μισό μέτρο μέσα από τη γραμμή αλλά αυτό δεν αφαιρεί το γεγονός ότι δεν τα πήγαμε καλά. Αλλά σε ένα τέτοιο παιχνίδι αυτού του επιπέδου δεν είναι δυνατόν να μην μετράει ένα τέτοιο γκολ".

Και συνέχισε τις δηλώσεις του λέγοντας: "Ο διαιτητής μου ζήτησε συγνώμη για την συγκεκριμένη φάση. Μπήκα στο γήπεδο και ο διαιτητής μου είπε ότι θα δει τις εικόνες και έβλεπε ότι είχα δίκιο θα μου ζητούσε συγνώμη. Με φώναξε, πήγα εκεί και απολογήθηκε. Είναι η δεύτερη φορά που σε ένα ματς προκριματικών μου ζητάνε συγνώμη μετά από ένα παιχνίδι.

Εγώ μέσα στο γήπεδο είπα στον διαιτητή πως τον σέβομαι αλλά πως ήταν αδύνατον σε ένα ματς τέτοιου επιπέδου που παίζουμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο να μην υπάρχει VAR ή "goal line". Ήταν ένα από τα πράγματα που μου είπε και αυτός μέσα στον αγωνιστικό χώρο πως δεν είχε "goal line technology" και για αυτό στο σημείο που ήταν δεν μπορούσε να το δει".

Και σε ερώτηση για τη συζήτηση που είχε με τον διαιτητή είπε: "Του είπα συγνώμη αλλά η μπάλα έχει περάσει μισό μέτρο, ο αμυντικός είναι στην αντίθετη πλευρά με τον επόπτη, οπότε δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο ανάμεσα στον επόπτη και τη μπάλα. Εάν υπήρχε θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν το είδε αλλά ήταν μια ξεκάθαρη φάση. Μετά μου ζήτησε συγνώμη αλλά αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα. Ήρθαμε ισοπαλία. Οπότε πρέπει να σκεφτούμε ξανά τους κανονισμούς. Οι διαιτητές είναι άνθρωποι, κάνουν λάθη αλλά για αυτό υπάρχει το VAR και το "goal technology" για να μην γίνονται τέτοια λάθη".

PHOTO CREDITS: 2021 Darko Vojinovic/Associated Press

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ