ΤΟΥΡΚΙΑ

Φενέρμπαχτσε: Ανακοίνωσε τον Μπουλούτ

Φενέρμπαχτσε: Ανακοίνωσε τον Μπουλούτ

Ο Ερόλ Μπουλούτ, οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν στον πάγκο της Αλάνιασπορ των Μπακασέτα-Τζαβέλλα-Σιώπη οδηγώντας την στον τελικό κυπέλλου και την έξοδο στο Europa League, είναι κι επίσημα ο νέος προπονητής της Φενέρμπαχτσε.

Ήταν ήδη γνωστό ότι ο Ερόλ Μπουλούτ είχε συμφωνήσει με τη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία. Η ομάδας της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (5/8) την πρόσληψη του 45χρονου Τούρκου προπονητή.

Ο πρώην μπακ των Πανιωνίου, Ολυμπιακού, ΟΦΗ, Ολυμπιακού Βόλου και Βέροιας έκανε εξαιρετική σεζόν στον πάγκο της Αλάνιασπορ καθώς με τους Έλληνες (Γιώργος Τζαβέλλας, Τάσος Μπακασέτας και Μανώλης Σιώπης) έφθασε στον τελικό του κυπέλλου Τουρκίας.

Ο Μπουλούτ ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός των Καρτάλσπορ, Μαλάτιασπορ, Ελαζίγκσπορ, Μπασακσεχίρ. Η πρώτη ομάδα στην οποία ήταν πρώτος προπονητής ήταν η Μαλάτιασπορ, στον πάγκο της κάθισε από το 2017 έως το 2019.

Το καλοκαίρι του 2019 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας από την Αλάνια, με την οποία τερμάτισε στην πέμπτη θέση της Superlig εξασφαλίζοντας την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (τρίτος προκριματικός του Europa League).

Το 24ο Ευαγγέλιο σας αποκάλυψε στις 3 Αυγούστου τις πρώτες μεταγραφικές λίστες του Ερόλ Μπουλούτ, την τουρκική (στην οποία Νο2 είναι ο "Μπάκα") και την ελληνική.

Αξίζει να τονιστεί ότι Ερόλ Μπουλούτ ήταν και ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε (1995-1999) και το δικό του γκολ χάρισε τον τίτλο της σεζόν 1995-96. Μεταξύ άλλων αγωνίστηκε σε Άιντραχτ, Τράμπζονσπορ, Αδάνασπορ, Μπούρσασπορ, Μόναχο 1860, Μέταλουργκ Ντόνετσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

O Mπουλούτ και η ελληνική λίστα του για την Φενέρ
TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ