ΠΑΟΚ

Φερέιρα: "Χωρίς οπαδούς, οι φιλοξενούμενοι παίρνουν καλά αποτελέσματα"

Ο Αμπέλ Φερέιρα κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - Ομόνοια
Ο Αμπέλ Φερέιρα κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ - Ομόνοια EUROKINISSI

Ο Αμπέλ Φερέιρα ανέλυσε γιατί ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να φτάσει εύκολα σε νικηφόρα αποτελέσματα, εξήγησε ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής ο Τσόλακ, ενώ παραδέχτηκε ότι ο Μουργκ θα μπορούσε να μείνει στο ματς και όχι να αντικατασταθεί.

Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με την Ομόνοια στην Τούμπα στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League και στη συνέντευξη Τύπου ο Αμπέλ Φερέιρα εξήγησε γιατί η ομάδα του δεν μπόρεσε να φτάσει στη νίκη.

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν κερδίζει αρκετά παιχνίδια του:

"Η αλήθεια είναι ότι, αν κοιτάξετε τον σημερινό αγώνα με τις 19 τελικές και το ποσοστό κατοχής 70%, περιμένετε και περιμένουμε πολλά περισσότερα σε ουσία, από το ένα μόλις γκολ που πετύχαμε. Η δυναμική της ομάδας τη βοηθά να φτάνει στην περιοχή με αρκετούς ποδοσφαιριστές, όπως στη φάση του γκολ, τη βοηθά αυτό στο να πετυχαίνει γκολ, αλλά πρέπει να απαιτήσουμε περισσότερα από τους εαυτούς μας, καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, μιας και η μπάλα φτάνει στο τελευταίο τρίτο".

Για το αν πρέπει να σκεφτεί διαφορετικά την επιλογή παικτών, λόγω της αδυναμίας του Εσίτι να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο και της ελλιπούς προσαρμογής του Τσόλακ:

"Η συγκεκριμένη συγκυρία είχε την ιδιαιτερότητα ότι ο Ομάρ (σ.σ. Ελ Καντουρί) ήταν τραυματίας, ο Ντάγκλας (σ.σ. Αουγκούστο) επέστρεφε από μακροχρόνιο τραυματισμό, ο Νινούα βρίσκεται πολύ λίγο χρόνο εδώ, είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής με πάρα πολύ μέλλον, αλλά δεν θεώρησα ενδεδειγμένη την επιλογή του ως βασικός. Ξέρουμε τα χαρακτηριστικά του Εσίτι, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι δεχτήκαμε γκολ στην πρώτη φάση του αντιπάλου. Όταν κυνηγάς το σκορ χρειάζεται να αλλάξεις πρόσωπα, ξέρουμε σε τι είναι καλός ο Εσίτι και τι δεν μπορεί να υπηρετήσει, γι' αυτό και έγινε η αλλαγή.

Όσο για τον Τσόλακ, είναι ένα μήνα μαζί μας και η σκέψη του είναι αυτή που έχουν και όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας: πρέπει να βάλω γκολ, θέλουν να βάλω γκολ, πρέπει να βάλω γκολ. Ωστόσο, ο ίδιος θα πρέπει να μάθει τον δρόμο που θα του επιτρέψει να βάλει γκολ. Μερικές φορές νομίζω ότι είναι πιο απασχολημένος με το να βάλει το γκολ, παρά να σκεφτεί τι πράγματα μπορεί να κάνει για να το καταφέρει ή πώς μπορεί να βοηθήσει έναν συμπαίκτη του να σκοράρει. Η δουλειά μου, επομένως, είναι να δουλέψω και αυτόν και τον Κάρολ (σ.σ Σφιντέρσκι) και τον Κούτσια στο να απασχολούνται στο πώς θα βρεθούν στον σωστό διάδρομο, στη σωστή θέση, παρά (σ.σ. να τους δουλέψω) στο γκολ. Αν όλα γίνουν σωστά, τότε το γκολ θα έρθει φυσικά".

Για το αν θα μπορούσε να μείνει στο παιχνίδι ο Μουργκ:

"Θα μπορούσε, δε μπορώ να διαφωνήσω σε αυτό. Δεν ξέρουμε αν θα έμενε σε περίπτωση που το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Η δουλειά μου όταν είμαι εκεί, στον αγωνιστικό χώρο, είναι να σκέφτομαι τι μπορούμε να αλλάξουμε. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να βάλω παίκτες που θα μας έδιναν ένταση, όπως ο Τζόλης, ή που θα μαw βοηθούσε όπως βοήθησαν στο ματς με την ΑΕΚ, όπως ο Μπίσεσβαρ, γι' αυτό τους έβαλα. Αν θα μπορούσε να μείνει ο Μουργκ; Ναι, έκανε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι.

Από την άλλη, μια σημείωση που θέλω να κάνω είναι ότι από τη στιγμή που δεν έχουμε φιλάθλους στο γήπεδο μαζί μας, έχουν αυξηθεί τα αποτελέσματα που παίρνουν οι φιλοξενούμενοι, σε κάθε γήπεδο, όπως χθες στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης. Μας λείπει η ώθηση που μπορούν να μας δώσουν οι φίλαθλοι. Θέλαμε να κερδίσουμε σήμερα, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, μας έμεινε ο βαθμός της ισοπαλίας μιας και δεν χάσαμε, αλλά δεν είναι αρκετός. Θέλαμε τη νίκη και να ξεκινήσουμε καλά στους ομίλους. Τέλος, αυτό που μπορούμε να πούμε για τον σημερινό αντίπαλο είναι ότι, σε αντίθεση με την ΑΕΚ, που κατά την άποψη μου είχε περισσότερους ποδοσφαιριστές στην περιοχή και άφηνε μόνο τον Ολιβέιρα μπροστά, ο σημερινός αντίπαλος άφηνε δύο παίκτες στην επίθεση κάθε φορά που έκανε άμυνα, ώστε να εκμεταλλευτούν καταστάσεις μπροστά, οπότε έπρεπε να προσέχουμε και αυτό το στοιχείο".

Για την επιστροφή του Βιεϊρίνια:

"Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Βιεϊρίνια είναι σύμβολο για τον ΠΑΟΚ. Ήταν εδώ πολύ πριν έρθω εδώ, έχει γράψει ιστορία με τον ΠΑΟΚ. Εξέφρασε την επιθυμία του να τελειώσει την καριέρα του με την ομάδα και, μια μέρα πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τους ανθρώπους του συλλόγου και σίγουρα αυτό μας αφήνει ικανοποιημένους. Πλέον, όλοι μαζί έχουμε περίπου τρεις μήνες που δουλεύουμε. Πρέπει πρώτα να δούμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και περιμένουμε να δούμε πότε θα μας βοηθήσει στον αγωνιστικό χώρο, μιας και ήδη ξέρουμε ότι εκτός αυτού, στα αποδυτήρια, η βοήθεια του είναι πολύτιμη".

Για τον ρόλο του Βιεϊρίνια στο νέο ρόστερ:

"Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση με τον παίκτη, είμαστε κι οι δυο Πορτογάλοι. Μάλιστα έχω παίξει και αντίπαλός του όταν εκείνος ήταν στη Γκιμαράες και εγώ στη Σπόρτινγκ. Καταρχάς, πρέπει να κάνουμε μια αξιολόγηση της αγωνιστικής του κατάστασης, μιας και έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας. Αλλά νομίζω ότι και εγώ και οι φίλαθλοι, όταν τον βλέπουν, βλέπουν σε αυτόν τον βασικό υπεύθυνο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, είχε σκοράρει κρίσιμα γκολ και ήταν καθοριστικός εκείνη τη σεζόν. Είναι σημαία του συλλόγου. Και ο ίδιος από τη δική του πλευρά έλεγε σε κάθε συνέντευξη ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Οπότε, αυτό που νομίζω είναι ότι όταν πλέον θα είναι 100% έτοιμος αγωνιστικά, θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί σε κάθε πλευρά (σ.σ. και δεξιά και αριστερά) της άμυνας. Και εκτός αυτού, θα έχει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στα αποδυτήρια, για να μπορέσει να συμβουλεύσει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές για να φτιάξουμε το άκρως ανταγωνιστικό ρόστερ που θέλουμε. Το μέλλον και το παρόν του βρίσκεται εδώ".

Για το αν είναι ικανοποιημένος με το ρόστερ:

"Δε θα παρεκκλίνω από αυτά που είπε ο Όλαφ Ρέμπε στη συνέντευξη Τύπου. Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια ομάδα βιώσιμη οικονομικά, φέραμε πολύ καλούς νεαρούς παίκτες που θα βοηθήσουν οικονομικά και αγωνιστικά την ομάδα. Καταλαβαίνουμε κι εμείς πάρα πολύ καλά ότι είναι πλέον αδύνατον για τον ΠΑΟΚ να επενδύσει τα ποσά που επενέδυε τα προηγούμενα χρόνια. Το ρόστερ έχει μεγάλη ανταγωνιστικότητα, είναι νεανικό αλλά με έμπειρους μαζί, που θα βοηθήσουν τους νεαρούς να εξελιχθούν. Έχουμε μια ομάδα άκρως ανταγωνιστική, πρέπει να βελτιωθούμε στο να μετουσιώνουμε τις φάσεις μας σε γκολ: με τη Μπενφίκα κάναμε λίγες φάσεις και σκοράραμε δύο τέρματα, στα υπόλοιπα ματς έχουμε 10-15 τελικές και δεν βάζουμε γκολ εύκολα. Πρέπει να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητά μας. Από την άλλη, είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι - και γι' αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε την οικογένεια Σαββίδη - ενώ ήρθαν πολύ δελεαστικές προτάσεις για τον Σβιντέρσκι και τον Γιαννούλη, οι οποίοι έμειναν στην ομάδα. Γιατί αν έφευγαν, θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθούν αντικαταστάτες".

Για το πότε θα δει ο κόσμος στο γήπεδο την ομάδα που έχει ο ίδιος στο μυαλό του:

"Νομίζω είναι πάρα πολύ δύσκολο να θέσουμε χρονικά όρια. Πρέπει να έχουμε σταθερότητα. Είδαμε ότι ξεκινήσαμε με την υποχρέωση να περάσουμε τουλάχιστον την Μπεσίκτας, ώστε να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον το Europa League. Πιαστήκαμε από εκείνη την εμφάνιση και κάναμε μια ακόμα καλύτερη κόντρα στη Μπενφίκα. Είδαμε ότι η ομάδα μπορεί να κάνει καλές εμφανίσεις, να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Υπήρξαν κάποια πισωγυρίσματα, αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε και να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Αυτό που αναμένουμε στο πρωτάθλημα είναι να υπάρχουν περισσότερες απώλειες βαθμών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι ένας μαραθώνιος. Και όσον αφορά στην Ευρώπη, το σημερινό αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί, ωστόσο βρισκόμαστε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτό είναι ένα καλό σημάδι".

TAGS ΠΑΟΚ CHAMPIONS LEAGUE ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ