ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Φέρντιναντ: "Δεν υπάρχουν ηγέτες σε αυτή την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ"

Ο Χάρι Μαγκουάιρ και ο Βίκτορ Λίντελοφ από αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Γουέστ Μπρομ για την Premier League
Ο Χάρι Μαγκουάιρ και ο Βίκτορ Λίντελοφ από αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Γουέστ Μπρομ για την Premier League MARTIN RICKETT/POOL VIA AP

Σκληρή κριτική στην Μάντσεστερ ΓΙουνάιτεντ έκανε ο παλαίμαχος αμυντικός των κόκκινων διαβόλων, Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος στάθηκε στους Μπρούνο Φερνάντες και Χάρι Μαγκουάιρ και τόνισε πως λείπουν οι παίκτες ηγέτες από τα αποδυτήρια.

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γεμίζει σιγά σιγά το ρόστερ της με ποιοτικούς παίκτες και υπάρχουν παιχνίδια που όταν όλοι αποδίδουν τα αποτελέσματα είναι θεαματικά απέναντι και σε πολύ δυνατούς αντιπάλους, ωστόσο οι λέξεις συνέχεια και σταθερότητα απουσιάζουν από το λεξιλόγιο των κόκκινων διαβόλων.

Αυτό αποτυπώνεται και στη βαθμολογία της Premier League όπου μετά από εννέα αγωνιστικές το σύνολο του Σόλσκιερ είναι στην 10η θέση με 13 πόντους (το 1-0 επί της Γουέστ Μπρομ το περασμένο Σάββατο ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα), με τον Ρίο Φέρντιναντ να μη μασάει τα λόγια του.

Ερωτηθείς για την εικόνα της ομάδας με την οποία σάρωσε τους τίτλους κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Άγγλος παλαίμαχος αμυντικός στάθηκε στην απουσία παικτών που θα εμφυσήσουν και θα εμπνεύσουν τους άλλους και ξεκαθάρισε πως οι Μαγκουάιρ και Φερνάντες δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το ρόλο.

"Πριν από λίγες ημέρες βλέπαμε διά ζώσης το ματς με την Γουέστ Μπρομ. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον Όλε στον πάγκο, ή τον Μάικ Φίλαν και τον Μάιλ Κάρικ που μιλούν από τη γραμμή του πλαγίου άουτ καθώς μερικές φορές χρειάζεσαι έναν παίκτη ηγέτη μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν μας πειράζει που ο Μπρούνο χάνει τη μπάλα επειδή είναι ένας δημιουργικός παίκτης, όμως πριν λήξει το ημίχρονο είχε πουλήσει φθηνά τη μπάλα τέσσερις φορές.

Βλέπω το ματς και σκέφτομαι ποιος θα μπορούσε να ήταν αυτός που θα του έκανε κάποια υπόδειξη, κάποια παρατήρηση. Εγώ θα ούρλιαζα προς το μέρος", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φέρντιναντ, ο οποίος δεν δίστασε να διαφωνήσει με τον Γκάρι Λίνεκερ που υποστήριξε πως Μαγκουάιρ και Φερνάντες έχουν το ρόλο των ηγετών εντός των αποδυτηρίων.

"Δεν νομίζω πως είναι ηγέτες για να είμαι ειλικρινής. Δεν έχει δείξει κανείς πως έχει τα προσόντα. Ίσως ο Μπρούνο, ένας νέος παίκτης που έρχεται και αναλαμβάνει να δίνει συνεντεύξεις ενώ αναλαμβάνει ευθύνες εντός γηπέδου ζητώντας τη μπάλα.

Δεν βλέπω όμως να υπάρχει κάποιος που να τραβήξει κάποιον στην άκρη και να του "πούλησες τέσσερις φορές τη μπάλα στο ματς, κάτι πρέπει να κάνεις για αυτό".

Είναι αηδιαστικό να μην έχουμε φιλάθλους στο γήπεδο και το σιχαίνομαι αλλά μου άνοιξε τα μάτια για να δω πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή αρκετοί ηγέτες που να παίζουν ποδόσφαιρο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποφέρει από την έλλειψή τους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ