PREMIER LEAGUE

Φούλαμ - Γουλβς 0-1: Ο Τραορέ εκτέλεσε με κεραυνό τους Λονδρέζους στο 92'

Ο Ανταμά Τραορέ πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Γουλβς σε αναμέτρηση κόντρα στην Φούλαμ για την Premier League
Ο Ανταμά Τραορέ πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Γουλβς σε αναμέτρηση κόντρα στην Φούλαμ για την Premier League @ 2021 GLYN KIRKER/ASSOCIATED PRESS

Η Γουλβς νίκησε 1-0 την Φούλαμ με ασύλληπτο σουτ του Ανταμά Τραορέ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και έφυγε με το τρίποντο από το "Craven Cottage" σπρώχνοντας τους Λονδρέζους προς την Championship.

Νίκη που ισοδυναμεί ουσιαστικά με εισιτήριο παραμονής στα μεγάλα σαλόνια και τη νέα σεζόν πήρε η Γουλβς το βράδυ της Παρασκευής (9/4) στην αγγλική πρωτεύουσα καθώς επικράτησε με 1-0 της Φούλαμ για την 31η αγωνιστική και ξέφυγε 12 πόντους από τη γραμμή του υποβιβασμού επτά στροφές πριν το φινάλε του φετινού μαραθωνίου.

Το πρώτο ημίχρονο στο "Craven Cottage" βρήκε Φούλαμ και Γουλβς να μην έχουν ούτε μία τελική προσπάθεια εντός στόχου (3η φορά που συνέβη και στις δύο σε αγώνες της φετινής Premier League) με τον Γουίλιαν Ζοσέ να βρίσκει πάντως δίχτυα στο 45+1 αλλά το γκολ να μη μετράει καθώς φάνηκε - μετά από έλεγχο του VAR- πως ήταν για χιλιοστά εκτεθειμένος ο Ποντένσε που είχε βγάλει τη σέντρα για τον σκόρερ.

Χρειάστηκε να συμπληρωθεί μία αγωνιστική ώρα για να γίνει η πρώτη προσπάθεια εντός στόχου, που ήταν από πλευράς Φούλαμ, ωστόσο η φάση αυτή δεν ήταν αρκετή για να "ανάψει τα αίματα", από τη στιγμή που οι δύο ομάδες έδειχναν να αλληλοεξουδετερώνουν η μία την άλλη.

Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως θα συμβιβάζονταν στην ισοπαλία, ήρθε ο Ανταμά Τραορέ για να χτυπήσει σαν κόμπρα στο φινάλε. Για την ακρίβεια στο δεύτερο από τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων, όταν δέχτηκε πάσα στον κενό χώρο από τον Φάμπιο Σίλβα και μπήκε με ορμή στη μεγάλη περιοχή της Φούλαμ, για να κεραυνοβολήσει με ένα άπιαστο δεξί σουτ τον Αρεολά και να χαρίζει το τρίποντο στους λύκους με το πρώτο του γκολ στη φετινή Premier League μετά από 27 χαμένες προσπάθειες.

Με το τέρμα μάλιστα αυτό ο Ισπανός επιθετικός έβαλε τέλος στην αφλογιστία που τον συνόδευε στα 48 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, με το αμέσως προηγούμενο τέρμα του να είναι τον Δεκέμβριο του 2019 κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

ΦΟΥΛΑΜ: Αρεολά, Έινα (84' Καβαλέιρο), Άντερσεν, Κονγκολό, Τετέ, Λεμινά, Χάρισον Ριντ (74' Μάτζα), Ρόμπινσον, Λόφτους-Τσικ (63' Ανγκισά), Μίτροβιτς, Ντε Κόρδοβα-Ριντ

ΓΟΥΛΒΣ: Πατρίσιο, Σεμέδο, Κόουντι, Σαΐς, Νουρί, Ντεντόνκερ, Νέβες, Νέτο (33' Μουτίνιο), Ποντένσε (74' Γκιμπς-Γουάιτ), Τραορέ, Ζοσέ (79' Φάμπιο Σίλβα)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 31ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 9 Απριλίου

Φούλαμ - Γουλβς 0-1 (90+2' Τραορέ)

Σάββατο 10 Απριλίου

Μάντσεστερ Σίτι - Λιντς (14:30)

Λίβερπουλ - Άστον Βίλα (17:00)

Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι (19:30)

Κυριακή 11 Απριλίου

Μπέρνλι - Νιούκαστλ (14:00)

Γουέστ Χαμ - Λέστερ (16:05)

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Σέφιλντ - Άρσεναλ (21:00)

Δευτέρα 12 Απριλίου

Γουέστ Μπρομ - Σαουθάμπτον (20:00)

Μπράιτον - Έβερτον (22:15)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: @ 2021 Andrew Couldridge/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ