PREMIER LEAGUE

Φούλαμ - Τσέλσι 0-1: Ο Μάουντ γλίτωσε τους μπλε και τον Λάμπαρντ

Ο Μέισον Μάουντ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Τσέλσι απέναντι στην Φούλαμ σε αναμέτρηση για την Premier League
Ο Μέισον Μάουντ πανηγυρίζει γκολ του με τη φανέλα της Τσέλσι απέναντι στην Φούλαμ σε αναμέτρηση για την Premier League Ⓒ 2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ/ASSOCIATED PRESS

Η Τσέλσι κατάφερε να λυγίσει την Φούλαμ (έπαιζε με 10 παίκτες από το 44') επικρατώντας 1-0 με γκολ του Μάουντ στο 78ο λεπτό και επέστρεψε στις νίκες στην Premier League μετά από τρία διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα (VIDEOS).

Μετά από τις βαριές ήττες από Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι και την ισοπαλία με την Άστον Βίλα, το μίνι λονδρέζικο ντέρμπι με την Φούλαμ απέκτησε χαρακτήρα τελικού για την Τσέλσι και επιβίωσης για τον Φρανκ Λάμπαρντ (έχουν φουντώσει τα σενάρια με υποψήφιους αντικαταστάτες του), με το φινάλε του αγώνα στο "Craven Cottage" να βρίσκει τόσο τους μπλε όσο και τον προπονητή τους ανακουφισμένους.

Και αυτό γιατί η Φούλαμ προέβαλε σθεναρή αντίσταση τόσο στο πρώτο ημίχρονο που έπαιζε με 11 παίκτες όσο και στο δεύτερο που αγωνιζόταν με 10 (αποβολή του Ρόμπινσον με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 44'), με την Τσέλσι να μην αποδίδει καλό ποδόσφαιρο αλλά να βρίσκει το πολυπόθητο γκολ λίγο πριν η αναμέτρηση μπει στην τελική ευθεία.

Αυτό ήρθε στο 78' όταν μετά απο γύρισμα του Κόβατσιτς από τα αριστερά ο Αρεολά προσπάθησε να διώξει τη μπάλα με γροθιά αλλά την έστρωσε άθελά του στο δρόμο του Μέισον Μάουντ, που με δεξί ξερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Το γκολ αυτό ήταν το δεύτερο για τον Άγγλο μέσο στη φετινή Premier League και το 11ο συνολικά που πετυχαίνει η Τσέλσι στο τελευταίο 15λεπτο των αγώνών της σε αυτό το πρωτάθλημα, με την Φούλαμ από την πλευρά της να μετράει πλέον 2 ισοπαλίες και 17 ήττες στα τελευταία 19 ματς που έχει δώσει με άλλες ομάδες του Λονδίνου στη μεγάλη κατηγορία.

ΦΟΥΛΑΜ: Αρεολά, Άινα (83' Μπράιαν), Άντερσεν, Ανταραμπιόγιο, Τετέ, Κόρντομπα Ριντ (83' Καμαρά), Χάρισον Ριντ, Ανγκισά, Ρόμπινσον, Καβαλέιρο (79' Ονόμα), Λούκμαν

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ, Σίλβα, Τσίλγουελ, Κόβατσιτς, Ζορζίνιο (65' Άμπραχαμ), Μάουντ, Ζιγές (75' Χάντσον-Οντόι), Ζιρού (75' Βέρνερ), Πούλισιτς

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 19ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Γουλβς - Γουέστ Μπρομ 2-3 (38' Σίλβα, 43' Μπολί / 8' πεν. 56' πεν. Περέιρα, 52' Ατζάγι)

Λιντς - Μπράιτον 0-1 (17' Μοπέ)

Γουέστ Χαμ - Μπέρνλι 1-0 (9' Αντόνιο)

Φούλαμ - Τσέλσι 0-1 (78' Μάουντ)

Λέστερ - Σαουθάμπτον (22:00)

Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ (16:00)

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας (21:15)

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Άρσεναλ - Νιούκαστλ (22:00)

* Αναβλήθηκε η αναμέτρηση Άστον Βίλα - Έβερτον.

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ