ΠΑΟΚ

Γκαρσία: "Να χτίσω τον ΠΑΟΚ που θέλω"

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε αγώνα του ΠΑΟΚ
Ο Πάμπλο Γκαρσία σε αγώνα του ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Πάμπλο Γκαρσία έδωσε συνέντευξη στην Ισπανία και σε αυτήν τόνισε πως το κύπελλο και η δεύτερη θέση αποτελούν τους στόχους της σεζόν, ενώ ευχήθηκε η επίτευξη τους να του δώσει τη δυνατότητα να χτίσει τον ΠΑΟΚ όπως τον θέλει αυτός.

Στην Παμπλόνα δεν ξεχνούν τον Πάμπλο Γκαρσία από τα χρόνια που αγωνίστηκε στην Οσασούνα και παρακολουθούν την καριέρα του και ως προπονητή. Σε συνέντευξη που έδωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στην τοπική εφημερίδα "Diario De Navarra", μίλησε για την πρώτη του χρονιά στην ανδρική ομάδα του Δικεφάλου, τους στόχους του αλλά και την επόμενη σεζόν. Και όπως είπε χαρακτηριστικά ελπίζει να του δοθεί η ευκαιρία να χτίσει την ομάδα όπως τη θέλει αυτός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ουρουγουανός τεχνικός: Για την παραμονή του στην Ελλάδα: "Είμαι χαρούμενος. Είμαι εδώ δώδεκα χρόνια. Τελείωσα την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής και μετά ξεκίνησα στην Ακαδημία του ΠΑΟΚ ως προπονητής".

"Μετά από τέσσερα χρόνια μου έδωσαν την ευκαιρία να ηγηθώ της πρώτης ομάδας. Ανέλαβα με ελλείψεις, αλλά είναι μία καλή ευκαιρία. Προσπαθώ να την εκμεταλλευτώ και σιγά-σιγά να παρουσιάσω το πλάνο μου".

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: "Θέλουμε να κερδίσουμε το Κύπελλο και να τερματίσουμε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Στη συνέχεια θα σκεφτούμε τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν. Ας δούμε αν θα μου επιτραπεί να χτίσω την ομάδα που θέλω. Αλλά έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο σήμερα…".

Για το πόσο επηρεάζεται το ποδόσφαιρο από την πανδημία: "Ναι, η πανδημία μπερδεύει τα πάντα. Μεταγραφές, παίκτες που θα φύγουν και παίκτες που θα έρθουν. Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές στο ρόστερ και πρέπει να προσαρμοστείς. Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό. Αν κερδίσεις είσαι ο καλύτερος και αν χάσεις είσαι μια καταστροφή. Δεν υπάρχει ισορροπία".

Για τη ζωή του προπονητή: "Υπάρχουν αρκετά θέματα. Πήρα την ομάδα στη μέση της σεζόν, έφερα τη δική μου ιδέα για το παιχνίδι και έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτήν. Το ρόστερ είχε φτιαχτεί για να παίξει άλλο σχηματισμό και άλλαξα πράγματα. Οφείλουμε να κάνουμε τους παίκτες να νιώθουν άνετα. Αυτό κάνω, μπαλώνω τρύπες δεξιά και αριστερά".

"Και στοχεύω πάντα στη νίκη, γιατί αν δεν κερδίσεις, υπάρχει λίγη υπομονή. Πρέπει, λοιπόν, να καταγράψεις τα πάντα. Κοιμάσαι λίγο, το κεφάλι σου δουλεύει πολύ. Δεν είναι σαν το κεφάλι ενός ποδοσφαιριστή, που νοιάζεται για την προπόνηση, να είναι σωματικά εντάξει και να τα πάει καλά στο παιχνίδι. Πρέπει να σκέφτομαι τα πάντα. Κάθε παίκτης έχει τον χαρακτήρα του και με διαφορετική καταγωγή. Είναι ένα σύνολο όλων αυτών. Είμαι όμως χαρούμενος".

Για το αν θέλει να δουλέψει ως προπονητής στην Οσασούνα: "Το μόνο που σκέφτομαι τώρα είναι να κάνω καλά τη δουλειά μου εδώ. Επιτρέψτε μου να το κάνω, λίγη υπομονή. Δε χρειάζεται να μιλήσω δημόσια, αυτό που θέλω το έχω εγώ στην καρδιά μου. Δε μου αρέσει να το μοιράζομαι δημόσια. Το σημαντικό είναι να είσαι καλός προπονητής και θα έρθει η ευκαιρία".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ