PREMIER LEAGUE

Γουέστ Χαμ - Λέστερ 3-2: Ξανά στην 4η θέση τα σφυριά

O Tζέσε Λίνγκαρντ πανηγυρίζει γκολ του με την Γουέστ Χαμ σε ματς κόντρα στην Λέστερ για την Premier League
O Tζέσε Λίνγκαρντ πανηγυρίζει γκολ του με την Γουέστ Χαμ σε ματς κόντρα στην Λέστερ για την Premier League © 2021 JOHN WALTON/ASSOCIATED PRESS

Με τον Τζέσε Λίνγκαρντ να είναι πρωταγωνιστής με δύο γκολ, η Γουέστ Χαμ υπέταξε με 3-2 την 3η Λέστερ και την πλησίασε στον έναν πόντο στέλνοντας μήνυμα πως θα κυνηγήσει μέχρι τελικής πτώσης την έξοδό της στο Champions League (VIDEOS).

Το σενάριο του "Μολινό" γράφτηκε ξανά για την Γουέστ Χαμ και είχε και πάλι αίσιο τέλος. Όπως την περασμένη Δευτέρα, οι Λονδρέζοι προηγήθηκαν 3-0 εκτός έδρας της Γουλβς και στο φινάλε πήραν τη νίκη με 3-2 έτσι και την Κυριακή (11/4) προηγήθηκαν 3-0 επί της Λέστερ, αυτή τη φορά εντός έδρας, για να καρδιοχτυπήσουν στις καθυστερήσεις όταν και έγινε το 3-2 αλλά να κρατούν το τρίποντο και μαζί την 4η θέση, που τους επιτρέπει να ονειρεύονται το σεντόνι με τα αστέρια του Champions League.

Το πρώτο ημίχρονο στο "London Stadium" άνηκε στην Γουέστ Χαμ και για την ακρίβεια στον Τζέσε Λίνγκαρντ, με τον δανεικό από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεσοεπιθετικό να προσθέτει μία ακόμα εξαιρετική εμφάνισή του από τότε που αποκτήθηκε από την ομάδα του Μόγες μεσούσης της σεζόν.

Στο 29' άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σμάιχελ ενώ στο 44' κινήθηκε ωραία χωρίς τη μπάλα για να δεχτεί παράλληλη μπαλιά από τον Μπόουεν και να κάνει το 2-0 στη ανυπεράσπιστη εστία με το 8ο τέρμα του σε 9 συμμετοχές του στην Premier League με τα σφυριά.


Στο 48' οι Μαζουακού, Σούτσεκ, Λίνγκαρντ κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα και τελικός αποδέκτης έγινε ο Μπόουεν που εκτέλεσε τον Σμάιχελ για το 3-0 ενώ στο 54' ο Ντιόπ έστειλε τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα αλλά το 4-0 δεν κατακυρώθηκε καθώς υποδείχτηκε μέσω χρήσης VAR σε θέση οφσάιντ.

Όσοι νόμιζαν πάντως ότι το τελευταίο ημίωρο θα ήταν διαδικαστικό, διαψεύστηκαν, με την Λέστερ να μειώνει σε 3-1 με δυνατό σουτ του Ιεανάτσο μετά από λάθος του Μαζουακού και να βάζει φωτιά στο παιχνίδι με το δεύτερο τέρμα του Ιενάτσο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ωστόστο το 3-2 δεν άλλαξε στα πέντε εναπομείναντα λεπτά, με την Γουέστ Χαμ να αντέχει και να παίρνει ένα χρυσό τρίποντο στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Premier Leaue, στη σκληρή μάχη που δίνει μαζί με πολλές ακόμα ομάδες με στόχο την παρουσία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση τη νέα αγωνιστική σεζόν.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ, Ντόουσον, Ντιόπ, Κρέσγουελ (53' Μπαλμπουένα), Νομπλ (82' Τζόνσον), Σούτσεκ, Φορνάλς, Λίνγκαρντ, Μαζουακού, Μπόουεν (85' Μπενραχμά)

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Αμαρτέι (46' Τόμας) Έβανς, Φοφανά, Περέιρα, Τίλεμανς, Εντιντί, Καστάν, Πρατ (59' Ολμπράιτον), Ιεανάτσο, Βάρντι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 31ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 9 Απριλίου

Φούλαμ - Γουλβς 0-1 (90+2' Τραορέ)

Σάββατο 10 Απριλίου

Μάντσεστερ Σίτι - Λιντς 1-2 (76' Τόρες / 42, 90+1' Ντάλας)

Λίβερπουλ - Άστον Βίλα 2-1 (57' Σαλάχ, 90+1' Αλεξάντερ Άρντολντ / 42' Γουότκινς)

Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι 1-4 (63' Μπεντέκε / 8' Χάβερτς, 10', 78' Πούλισικ, 30' Ζουμά)

Κυριακή 11 Απριλίου

Μπέρνλι - Νιούκαστλ 1-2 (18' Βίντρα / 59' Μέρφι, 64' Σεν-Μαξιμέν)

Γουέστ Χαμ - Λέστερ 3-2 (29' 44' Λίνγκαρντ, 48' Μπόουεν / 70' 90+1' Ιεανάτσο)

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Σέφιλντ - Άρσεναλ (21:00)

Δευτέρα 12 Απριλίου

Γουέστ Μπρομ - Σαουθάμπτον (20:00)

Μπράιτον - Έβερτον (22:15)

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: © 2021 John Walton/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΛΕΣΤΕΡ ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ