ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

H UEFA άλλαξε τη διάταξη για να χωρέσει στην καλύτερη 11άδα ο Ρονάλντο!

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during an Italian Serie A soccer match between Juventus and Cagliari at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Monday, Jan. 6, 2020. (Marco Alpozzi/LaPresse via AP)
Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after scoring during an Italian Serie A soccer match between Juventus and Cagliari at the Allianz Stadium in Turin, Italy, Monday, Jan. 6, 2020. (Marco Alpozzi/LaPresse via AP) MARCO ALPOZZI/LAPRESSE VIA AP

Η Daily Mail αποκάλυψε πως προκειμένου να βρεθεί ο Κριστιάνο Ροναλντο στην κορυφαία 11άδα όσον αφορά στις προτιμήσεις του κόσμου, η UEFA άλλαξε τη διάταξη αδικώντας τον Ενγκολό Καντέ!

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρικη Ομοσπονδία ανακοίνωσε την Τετάρτη (15/1) την κορυφαία 11άδα για το 2019 όπως την επέλεξε ο κόσμος με τις ψήφους του και δύο ήταν τα πράγματα που έκαναν αίσθηση στους περισσότερους.

Το πρώτο είχε να κάνει με την σαρωτική επικράτηση της Λίβερπουλ στην ψηφοφορία καθώς είχε πέντε εκπροσώπους στην ενδεκάδα των κορυφαίων (Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μανέ) και το δεύτερο με τη διάταξη που επέλεξε η UEFA, καθώς πήγε σε σύστημα με τέσσερις επιθετικούς.

Οι Μέσι και Μανέ πήγαν στα πλάγια και οι Ρονάλντο και Λεβαντόβσκι στην κορυφή της επίθεσης, με την "Daily Mail" να αποκαλύπτει ωστόσο πως η αιτία που προτιμήθηκε σύστημα με τόσους στράικερ ήταν πως ο Πορτογάλος σούπερ σταρ είχε έρθει τέταρτος στην ψηφοφορία για τους καλύτερους φορ, πίσω από τους Μέσι, Μανέ και Λεβαντόβσκι.

Το ίδιο μέσο υποστηρίζει πως αυτό δεν άρεσε καθόλου στους ανθρώπους της UEFA και επέλεξαν έτσι να βγάλουν 11άδα με έναν παραπάνω επιθετικό και έναν λιγότερο μέσο, με τους Ντε Γιονγκ και Ντε Μπράινε να συνθέτουν το δίδυμο στον άξονα και τον Ενγκολό Καντέ, που ήταν 3ος στη σχετική ψηφοφορία όσον αφορά στους μέσους, να έχει κάθε λόγο να θεωρείται αδικημένο μένοντας εκτός 11άδας.

Μάλιστα, η ανακοίνωση για τους κορυφαίους της χρονιάς έπρεπε να γίνει από την περασμένη εβδομάδα, με το "θέμα" που δημιουργήθηκε ωστόσο με τον Ρονάλντο να προκαλεί την καθυστέρηση στην όλη διαδικασία.

"Αυτό δεν είναι καλό, είναι σαν να χειραγώγησαν την ψηφοφορία. Είναι τόσο μεγάλη η δημοτικότητα του Ρονάλντο ώστε να χτυπήσουν καμπάνες με το που έμεινε εκτός των κορυφαίων επιλογών και να αλλάξει η διάταξη αναπόφευκτα. Σε κάνει να αναρωτιέσαι τι άλλο θα σκαρφιστούν", δήλωσε στην εφημερίδα πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Από την πλευρά της η UEFA, διαμέσω εκπροσώπου της, ξεκαθάρισε πως η αλλαγή αυτή έγινε εξαιτίας της επικράτησης της Πορτογαλίας στον τελικό του Nations League.

"Η διάταξη για την καλύτερη ομάδα του 2019 επιλέχτηκε για να υπάρχει σύνδεση των ψήφων του κόσμου με τα κατορθώματα των παικτών στις διοργανώσεις της UEFA.

Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν πέντε νικητές Champions League και τέσσερις φιναλίστ του τελικού του Nations League (συμπεριλαμβανομένου ενός νικητή). Η διάταξη αλλάζει ανά τακτά διαστήματα και δεν είναι εξαίρεση η φετινή χρονιά".

Ο Μπερνάρντο Σίλβα, που ήταν στην ομάδα της Πορτογαλίας, τερμάτισε στη 12η θέση στην ψηφοφορία, όμως υπήρχε διστακτικότητα όσον αφορά στην αντικατάσταση του Καντε με κάποιον στη θέση του, με τον Ρονάλντο να βρίσκει την ευκαιρία και να εισχωρεί στην 11άδα.

Τα προηγούμενα χρόνια ήταν ο κόσμος που επέλεγε τη διάταξη, με το 4-3-3 να επιλέγεται τις πέντε από τις έξι προηγούμενες φορές και τη μοναδική εξαίρεση να υφίσταται το 2017 όταν χρησιμοποιήθηκε σύστημα 4-4-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ