ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ιστορία επαναλήφθηκε 33 χρόνια μετά στο Μαρακανά της Σερβίας

Η ιστορία επαναλήφθηκε 33 χρόνια μετά στο Μαρακανά της Σερβίας

Πριν από 33 χρόνια, στην ίδια εστία στο Μαρακανά δεν είχε μετρήσει καθαρό γκολ της Μίλαν κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, αντίστοιχο με του Κριστιάνο Ρονάλντο στο Σερβία - Πορτογαλία. (VIDEO)

Λένε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του αγώνα μεταξύ της Σερβίας και της Πορτογαλίας για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Στο 93ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πλάσαρε από πλάγια θέση και ενώ η μπάλα φαίνεται να περνάει τη γραμμή πριν την κόψει ο Μίτροβιτς ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ. Μία απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις και την έκρηξη του CR7.

Ωστόσο, μία παρόμοια φάση είχε συμβεί στο ίδιο γήπεδο, στην ίδια εστία, πριν από 33 χρόνια. Συγκεκριμένα, στον αγώνα του Ερυθρού Αστέρα με τη Μίλαν για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, στις 10 Νοεμβρίου του 1988. Σε εκείνο το ματς, οι διαιτητές δεν είχαν δει ότι στην άτσαλη απομάκρυνση του παίκτη των γηπεδούχων, Γκόραν Βασίλιεβιτς η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή και είχε μπει... αυτογκόλ.

Τουλάχιστον, εκείνο το λάθος δεν στοίχισε στους "ροσονέρι", καθώς πήραν την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, επικρατώντας 4-2 στα πέναλτι.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ VIRAL ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ