ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η μετάφραση του Πιεμπονγκσάντ παραλίγο να στείλει τον Μέσι στη Μάντσεστερ Σίτι

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΩΝΗ ΜΕ ΠΑΙΡΟΤΖ ΠΙΕΓΚΜΠΟΝΣΑΝΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Πιεμπονγκσάντ EUROKINISSI SPORTS

Ο πρώην CEO της Μάντσεστερ Σίτι, Γκάρι Κουκ, εξήγησε πώς το μπέρδεμα στη μετάφραση με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ την ώρα που έκανε μασάζ παραλίγο να οδηγήσει στη μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα στη Μάντσεστερ Σίτι το 2008.

Η τρελή πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι στην Μπαρτσελόνα για τον Λιονέλ Μέσι το 2008 θα μπορούσε ν' αλλάξει τη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου συμπεριλαμβανομένων και των δυο ομάδων.

Κι όμως η τρελή αυτή πρόταση έγινε επειδή χάθηκαν κυριολεκτικά στη μετάφραση οι Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ - Ταϊλανδός επιχειρηματίας που βρέθηκε σε διαπραγματεύσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο για την απόκτηση των μετοχών του Παναθηναϊκού - Τακσίν Σιναβάτρα (πρώην ιδιοκτήτης Σίτι και πρώην πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης), Γκάρι Κουκ (τότε CEO) και Πολ Όλτριτζ (παράγοντας των πολιτών εκείνο το διάστημα).

Όπως υποστήριξε σε συνέντευξη ο Γκάρι Κουκ η ομοηχία της λέξης "messy" (άνω-κάτω) με το επώνυμο του Αργεντινού σταρ οδήγησε την ομάδα του Μάντσεστερ να καταθέσει πρόταση στην Μπάρτσα για τον πούλγκα.

"Ο Παϊρότζ ήταν εξοργισμένος. Ήταν στο τραπέζι και μιλούσε με τον Όλντριτζ, ο οποίος γύρισε και είπε στον πρώτο: Παϊρότζ πρέπει να μου πεις τι πρέπει να κάνουμε, βγαίνουμε εκτός ελέγχου. Ο Πιεμπονγκσάντ ενώ δεχόταν μασάζ απάντησε: "Very messy, it´s getting messy".

Οι υπόλοιποι δεν κατάλαβαν ότι ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ εννοούσε ότι κατάσταση είχε γίνει χαοτική, άνω-κάτω (messy στην αγγλική γλώσσα) καθώς δεν υπήρχε πρόοδος στα μεταγραφικά, αλλά αντιλήφθηκαν ότι ο Ταϊλανδός εννοούσε ότι η Σίτι έπρεπε να κάνει την προσπάθειά της για τον Αργεντινό ("κατάλαβα ότι έπρεπε να πάρουμε τον Μέσι").

Έτσι και έγινε. Η Μάντσεστερ Σίτι κατέθεσε πρόταση ύψους 81.000.000 ευρώ στην Μπαρτσελόνα. Το ποσό για εκείνη την εποχή έμοιαζε τρελό, θα σήμαινε ότι ο Αργεντινός θα γινόταν η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία ξεπερνώντας κι αυτή του Ζινεντίν Ζιντάν.

Οι μπλαουγκράνα αξιολόγησαν προσεκτικά την πρόταση και την θεώρησαν μάλιστα πολύ καλή για να 'ναι αληθινή. Μάλιστα οι διοικούντες την ομάδα της Βαρκελώνης απευθύνθηκαν στην Premier League για να δουν αν όντως υπάρχει και ισχύει η πρόταση.

Τελικά ο Μέσι έμεινε στους Καταλανούς και συνεχίζει να γράφει ιστορία με αυτούς.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ