CHAMPIONS LEAGUE

"Η UEFA σκέφτεται Champions League με 36 ομάδες κι αλλαγή format"

Το τρόπαιο του Champions League
Το τρόπαιο του Champions League AP IMAGES

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της "Telegraph", η UEFA εξετάζει την πιθανότητα αύξησης των ομάδων του Champions League από 32 σε 36 με διατήρηση ή αλλαγή του format από τη σεζόν 2024/25.

Σε μία σημαντική αλλαγή σκέφτεται να προχωρήσει η UEFA από τη σεζόν 2024/25, όπως αποκαλύπτει το αποκλειστικό ρεπορτάζ της "Telegraph". Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εξετάζει την πιθανότητα αύξησης των ομάδων του Champions League από 32 σε 36.

Παράλληλα, υπάρχουν σκέψεις είτε για διατήρηση είτε για αλλαγή του format. Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που διατηρηθεί το format των ομίλων, τότε αναμένεται να υπάρχουν πλέον έξι όμιλοι των έξι ομάδων, με 10 συνολικά παιχνίδια εντός και εκτός έδρας ανά όμιλο. Ωστόσο, στο τραπέζι έχει πέσει και το ενδεχόμενο να ακολουθεί ένα μοντέλο αντίστοιχο με το αμερικανικό, με τις ομάδες να δίνουν 10 παιχνίδια στην πρώτη φάση κόντρα σε 10 διαφορετικούς αντιπάλους.

Μ' αυτό τον τρόπο, θα υπάρχουν περισσότερα ματς μεταξύ δυνατών ομάδων, αλλά και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς δεν είναι λίγες οι φωνές εντός UEFA που θεωρούν πως το format των ομίλων έχει καταντήσει βαρετό και όχι θελκτικό σε χορηγικό επίπεδο. Με θετικό μάτι βλέπουν μία τέτοια αλλαγή και οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι, με μπροστάρηδες τους αγγλικούς, αφού μ' αυτό τον τρόπο θα αυξηθούν τα έσοδα.

Μάλιστα, υπάρχουν συζητήσεις και για την πιθανότητα διατήρησης του Final-8, όπως συνέβη φέτος εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά οι επαφές είναι σε πρώιμο στάδιο και αφορούν μελλοντική χρησιμοποίηση ενός τέτοιου format, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν κι από την πορεία της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΝΤΕΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ SERIE A LA LIGA PREMIER LEAGUE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ