SERIE A

Ίντερ - Γιουβέντους 2-0: Καθάρισε το ντέρμπι και έπιασε στην κορυφή την Μίλαν


Ο Αρτούρο Βιδάλ πανηγυρίζει γκολ του με την φανέλα της Ίντερ κόντρα στην Γιουβέντους στην Serie A
Ο Αρτούρο Βιδάλ πανηγυρίζει γκολ του με την φανέλα της Ίντερ κόντρα στην Γιουβέντους στην Serie A Ⓒ 2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ/ASSOCIATED PRESS

Η Ίντερ κυριάρχησε απολυτα στα πρώτα 60 λεπτά της Γιουβέντους και έφτασε σε μία τεράστια νίκη με 2-0 με τα γκολ των Βιδάλ και Μπαρέλα, για να πιάσει στην κορυφή της Serie A τη συμπολίτισσά της, Μίλαν (VIDEOS).

Αφεντικό στο Νο 175 "Derby d'Italia" και πρώτο φετινό η Ίντερ! Οι νερατζούρι επιβλήθηκαν 2-0 της Γιουβέντους το βράδυ της Κυριακής στο "Μεάτσα" για την 18η αγωνιστική της Serie A και συγκατοικούν πλέον στο ρετιρέ της βαθμολογίας με την Μίλαν, που παίζει την Δευτέρα στην Σαρδηνία απέναντι στην Κάλιαρι.

Ο Βιδάλ στο πρώτο ημίχρονο με κεφαλιά (12') και ο Μπαρέλα στο δεύτερο με τρομερό σουτ (52') έβαλαν την υπογραφή τους στην πρώτη νίκη της Ίντερ επί της Γιουβέντους μετά από τον Σεπτέμβριο του 2016, με τον Αντόνιο Κόντε από την πλευρά του να πανηγυρίζει και εκείνος το παρθενικό του τρίποντο ως προπονητής απέναντι στην άλλοτε ομάδα του έπειτα από τρεις ήττες.

Στον αντίποδα,η Γιουβέντους δέχτηκε το πρώτο της γκολ στο φετινό πρωτάθλημα με κεφαλιά (ήταν μέχρι πρότινος η μοναδική στα τοπ-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που δεν είχε δει την εστία της να παραβιάζεται με αυτό τον τρόπο) ενώ παράλληλα γνώρισε μόλις τη δεύτερη ήττα της στα 17 τελευταία παιχνίδια και απέτυχε να σκοράρει μόλις για δεύτερη φορα στα τελευταία 18.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Γιουβέντους είχε την πρώτη καλή στιγμή στο "Μεάτσα" στο 11', όταν το δυνατό σουτ του Ραμπιό υποχρέωσε τον Χαντάνοβιτς σε δύσκολη επέμβαση, με τη συνέχεια όμως να ανήκει αποκλειστικά στην Ίντερ που επικράτησε κατά κράτος, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά τη μεσαία γραμμή της και κυρίως την τριάδα Μπαρέλα - Βιδάλ - Μπρόζοβιτς.

Ευτύχησε μάλιστα να μετουσιώσει σε γκολ την πρώτη επικίνδυνη επίσκεψή της στα αντίπαλα καρέ, με τον Μπαρέλα να βγάζει σέντρα με το αριστερό από τα δεξιά και τον Βιδάλ να πετάγεται στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας για να νικήσει με καρφωτή κεφαλιά τον Στσέσνι (1-0).

Πριν τον Χιλιανό μέσο, ο τελευταίος πρώην παίκτης της Γιουβέντους που σκόραρε κόντρα στην βέκια σινιόρα με τη φανέλα της Ίντερ στην Serie A ήταν ο Κρίστιαν Βιέρι το 2004.

Το γκολ αυτό έδωσε τεράστια ώθηση στην Ίντερ και προκάλεσε καθίζηση στην Γιουβέντους, με τους νερατζούρι να παίρνουν τα ηνία και να έχουν αρκετές ευκαιρίες για τουλάχιστον ένα γκολ ακομα μέχρι το φινάλε του 45λεπτου με τον Λαουτάρο Μαρτίνες να σπαταλάει τη μεγαλύτερη ευκαιρία των νερατζούρι στο 23' όταν αστόχησε από πλεονεκτική θέση και με εξουδετερωμένο τον Στσέσνι μετά από απόκρουσή του σε σουτ του Λουκακού.

Οι 11 τελικές των νερατζουρι στο πρώτο ημίχρονο (5 εντός εστίας) έναντι 3 της Γιουβέντους (2 εντός εστίας) ήταν ενδεικτικός αριθμός της ξεκάθαρης υπεροχής των Μιλανέζων, με την Γιουβέντους από την πλευρά της να υστερεί στη δημιουργία και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να μοιάζει απελπιστικά μόνος.

Οι Μιλανέζοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και στο πρώτο, και δικαιώθηκαν απόλυτα, με το 2-0 να έρχεται στο 52' για να μπει το νερό στο αυλάκι.

Ο Μπαστόνι έβγαλε μία εκπληκτική διαγώνια μπαλιά στον Μπαρέλα που έφυγε ταχύτατα στην κόντρα, με τον Ιταλό να μπαίνει στην περιοχή και με άπιαστο δεξί σουτ να κεραυνοβολεί τον Στσέσνι (έγινε ο μοναδικός κεντρικός μέσος που έχει γεννηθεί μετά την 1/1/97 και μετράει τουλάχιστον 10 γκολ στην Serie A).

Λίγα λεπτά μετά το γκολ του Μπαρέλα, ο Πίρλο έκανε τρεις αλλαγές μαζεμένες για να δώσει άλλη πνοή στην ομάδα του, με την εικόνα πάντως να μην αλλάζει δραματικά: η Γιουβέντους κρατούσε τη μπάλα αλλά δεν ήξερε τι να την κάνει, ενώ οι παίκτες της Ίντερ είχαν καλύτερες επιλογές και εξακολουθούσαν να απειλούν την εστία του Στσέσνι.

Στο τελευταίο 20λεπτο, η Ίντερ προχώρησε σε ένα παιχνίδι διαχείρισης χωρίς να επιζητάει πολλά από το ματς και μετά το 80' οπισθοχώρησε αισθητά, χωρίς ωστόσο να καταφέρει η Γιουβέντους να ξαναμπεί στη διεκδίκησή του, μιας που στο 87', στην μοναδική μεγάλη φάση της στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Κιέζα.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ντοβέρι βρήκε την Ίντερ του Κόντε να πανηγυρίζει το πρώτο της τρίποντο απέναντι στην Γιουβέντους μετά από 2 ισοπαλίες και 5 ήττες, με την βέκια σινιόρα του Πίρλο στην αντίπερα όχθη να μένει για πρώτη φορά μετά απο τη σεζόν 2010-2011 με λιγότερες απο 10 νίκες (9) μετά από τα 17 πρώτα παιχνίδια της.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Χακίμι, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Βιδάλ (77' Γκαλιαρντίνι), Γιανγκ (72' Νταρμιάν), Λουκακού, Μαρτίνες (86' Σάντσες)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Ντανίλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φραμπότα (58' Μπερναρντέσκι), Κιέζα, Μπεντανκούρ, Ραμπιό (58' ΜακΚένι), Ράμσεϊ (58' Κουλουσέβσκι), Μοράτα, Ρονάλντο

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ SERIE A:

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου

Λάτσιο - Ρόμα 3-0 (14' Ιμόμπιλε, 23' 67' Αλμπέρτο)

Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Μπολόνια - Βερόνα 1-0 (19' πεν. Ορσολίνι)

Τορίνο - Σπέτσια 0-0

Σαμπντόρια - Ουντινέζε 2-1 (67' πεν. Καντρέβα, 81' Τορεγκρόσα / 55' Ντε Πολ)

Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Νάπολι - Φιορεντίνα 6-0 (5' 72' πεν. Ινσίνιε, 36' Ντέμε, 38' Λοσάνο, 45' Ζιελίνσκι, 89' Πολιτάνο)

Κροτόνε - Μπενεβέντο 4-1 (5' αυτ. Γκλικ, 29' 54' Σίμι, 65' Βούλιτς / 82' Φάλκε)

Σασουόλο - Πάρμα 1-1 (90+5' πεν. Τζούρισιτς / 37' Κούτσκα)

Αταλάντα - Τζένοα 0-0

Ίντερ - Γιουβέντους 2-0 (12' Βιδάλ, 52' Μπαρέλα)

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Κάλιαρι - Μίλαν (21:45)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Serie A και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ