SERIE A

Ίντερ - Μίλαν 1-2: Ο Ιμπραχίμοβιτς έβαψε ροσονέρο το ντέρμπι

AC Milans Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring scores his sides first goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and AC Milan at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Saturday, Oct. 17, 2020. (Spada/LaPresse via AP)
AC Milans Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring scores his sides first goal during the Serie A soccer match between Inter Milan and AC Milan at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Saturday, Oct. 17, 2020. (Spada/LaPresse via AP) SPADA/LAPRESSE VIA AP

Χάρη στα δύο γκολ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στα πρώτα 16 λεπτά, η Μίλαν επιβλήθηκε 2-1 της τυπικά γηπεδούχου Ίντερ στο "Derby della Madonnina" και πανηγύρισε την 4η νίκη της στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Serie A (VIDEOS).

Το ντέρμπι βάφτηκε κοκκινόμαυρο! Η Μίλαν ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στο πρώτο "Derby della Madonnina" της φετινής σεζόν καθώς έκαμψε με 2-1 την αντίσταση της Ίντερ και έκανε το "4 στα 4" που τη διατηρεί μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, έχοντας ήδη +5 από τη συμπολίτισσά της.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι ήταν ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς που της έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων σκοράροντας στο 13' (πέναλτι) και στο 16', με τον Λουκακού να μειώνει σε 2-1 πριν συμπληρωθεί το ημίωρο αλλά την Μίλαν να προστατεύει το υπέρ της σκορ και να πανηγυρίζει μία σπουδαία επιτυχία στο φινάλε.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Απίστευτα συναρπαστικό και πολύ χορταστικό για το φίλαθλο κοινό ήταν το πρώτο 45λεπτο στο Ίντερ-Μίλαν, με τον ρυθμό να είναι πολύ υψηλός και το ημίωρο να βρίσκει τις δύο ομάδες να έχουν πετύχει συνολικά τρία γκολ.

Πρώτη έσυρε το χορό η Μίλαν, με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Ίντερ, να κερδίζει πέναλτι σε ωραία προσποίηση που έσκασε στον Κολάροφ και να αναλαμβάνει να το εκτελέσει ο ίδιος. Ο σπεσιαλίστας στις αποκρούσεις Χαντάνοβιτς έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του και σταμάτησε το σουτ του, όμως ο Σουηδός πήρε το ριμπάουντ και με δεύτερη προσπάθεια έκανε το 1-0 στο 13'.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο χτύπημα από τους τυπικά φιλοξενούμενους, με τον Ραφαέλ Λεάο να βγαίνει από τα αριστερά και να αδειάζει με υπέροχη ντρίμπλα τον Ντ'Αμπρόζιο, για να κάνει σέντρα-λουκούμι και τον Ιμπραχίμοβιτς να εκτελεί με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή τον Χαντάνοβιτς (0-2).

Η Ίντερ προσπάθησε με τη σειρά της να απαντήσει και το κατάφερε στο 29' με πλασέ του Λουκακού από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από γύρισμα του Πέρισιτς, με τη συνέχεια να βρίσκει μάλιστα τους νερατζούρι να πιέζουν αλλά τους ροσονέρι να αντέχουν.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός έπεσε, τα φάουλ και τα λάθη αυξήθηκαν κατακόρυφα, τα νεύρα των παικτών ήταν πάρα πολλά και οι καθαρές φάσεις στις δύο εστίες λίγες. Σε μία από αυτές ο Χακίμι άγγιξε το γκολ στο 59' αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ντοναρούμα με κεφαλιά, ενώ στο 96' ο Ιταλός κίπερ σταμάτησε το τακουνάκι του Λουκακού.

Το φινάλε βρήκε την Μίλαν να πανηγυρίζει το 2-1 και την πρώτη της επιτυχία επί της συμπολίτισσας μετά από τέσσερις σερί ήττες στην Serie A, και παράλληλα να κάνει το "4 στα 4" στο πρωτάθλημα που της επιτρέπει να ατενίζει με πολύ μεγάλη αισιοδοξία τη συνέχεια της σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μίλαν σκόραρε για 24ο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος (τελευταία φορά που είχε πετύχει κάτι αντίστοιχο ήταν το 1973, φτάνοντας το σερί σε 29 ματς) ενώ αυτή είναι η πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1995-96 που είχε τον Φάμπιο Καπέλο στον πάγκο της που μετράει μόνο νίκες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ'Αμπρόζιο, Ντε Φράι, Κολάροφ, Χακίμι, Μπρόζοβιτς (68' Έρικσεν), Βιδάλ (84' Σάντσες), Πέρισιτς, Λουκακού, Μαρτίνες

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Κιάερ, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Μπενασέρ, Κεσί (87' Τονάλι), Σαλεμάκερς (63' Καστιγέχο), Τσαλχάνογλου, Λεάο (62' Κρούνιτς), Ιμπραχίμοβιτς

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Νάπολι - Αταλάντα 4-1 (23' 27' Λοσάνο, 30' Πολιτάνο, 43' Όσιμεν / 69' Λάμερς)

Ίντερ - Μίλαν 1-2 (29' Λουκακού / 13' πεν. 16' Ιμπραχίμοβιτς)

Σαμπντόρια - Λάτσιο 3-0 (32' Κουαλιαρέλα, 41' Αουτζέλο, 74' Ντάμσγκααρντ)

Κροτόνε - Γιουβέντους (21:45)

Κυριακή 18 Οκτωβρίου

Μπολόνια - Σασουόλο (13:30)

Σπέτσια - Φιορεντίνα (16:00)

Τορίνο - Κάλιαρι

Ουντινέζε - Πάρμα (19:00)

Ρόμα - Μπενεβέντο (21:45)

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου

Βερόνα - Τζένοα (21:45)

Δείτε εδώ αναλυτικά τη βαθμολογία της Serie A και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΙΝΤΕΡ ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ