Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στην καθιερωμένη ανάλυση του για playouts και playoffs της Super League στάθηκε μόλις σε δύο φάσεις στους αγώνες Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ και ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα και στις περιπτώσεις των οφσάιντ. (VIDEO)

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ προχώρησε στην ανάλυση των φάσεων για τη δεύτερη αγωνιστική των playoffs και των playouts. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ υποστήριξε συγκεκριμένα πως σωστά δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Αουγκούστο στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ αλλά αντίθετα σωστά δόθηκε στον ΟΦΗ στο χέρι του Κάργα.

ADVERTISING

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ

Για χέρι του Ντόουγκλας που δεν δόθηκε πέναλτι:

"Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση κατά την οποία η μπάλα χτύπησε στο χέρι αμυνόμενου της ομάδας του ΠΑΟΚ εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό σαν πιθανή περίπτωση πέναλτι και συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή για συνέχεια του αγώνα. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς η μπάλα παίχτηκε από τον επιτιθέμενο από πολύ κοντινή απόσταση και το χέρι τη στιγμή της επαφής ήταν σε φυσική θέση".

ADVERTISING

ΟΦΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Το πέναλτι που δόθηκε στον ΟΦΗ για το χέρι του Κάργα:

"Ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι σε φάση όπου η μπάλα χτύπησε στο χέρι αμυνόμενου εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAE έλεγξε το περιστατικό από διαφορετικές γωνίες λήψης και συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου, έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την απόφαση του και καταλόγισε πέναλτι. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για παράβαση παίξματος της μπάλας με το χέρι, καθώς όταν πραγματοποιήθηκε η επαφή η μπάλα ερχόταν από μακρινή απόσταση και ο αμυνόμενος έκανε μια ξεκάθαρη κίνηση με το χέρι του προς αυτήν".

ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΦΣΑΙΝΤ

"Υπήρξαν δύο περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όπου χρειάστηκε η συνδρομή του VAR για να επιβεβαιωθούν ή να διορθωθούν μερικές σημαντικές αποφάσεις που αφορούσαν σε περιπτώσεις οφσάιντ. Στον αγώνα Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης ο βοηθός διαιτητή λανθασμένα καταλόγισε οφσάιντ σε τέρμα που σημείωσε η ομάδα του Ατρομήτου. Ο VAR διόρθωσε την απόφαση χρησιμοποιώντας την τεχνολογία. Το ίδιο συνέβη και αργότερα στην ίδια αγωνιστική στον αγώνα μεταξύ των ομάδων της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού"