ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η κλήρωση στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής

Κώστας Τσιμίκας και Χρήστος Τζόλης πανηγυρίζουν κατά τη διάρκεια του φιλικού της Ελλάδας με την Κύπρο
Κώστας Τσιμίκας και Χρήστος Τζόλης πανηγυρίζουν κατά τη διάρκεια του φιλικού της Ελλάδας με την Κύπρο EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κληρώθηκε στον ίδιο όμιλο με τις Ισπανία, Σουηδία, Γεωργία και Κόσσοβο στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (7/12/2020) η κλήρωση για τα προκριματικά, που αφορούν την ευρωπαϊκή ζώνη του Μουντιάλ, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα του Κατάρ το 2022.

Έτσι, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έμαθε τους αντιπάλους της στη συγκεκριμένη διαδικασία. Αυτοί θα είναι η Ισπανία, η Σουηδία, η Γεωργία και το Κόσσοβο.

Τα προκριματικά θα ξεκινήσουν στις 24 Μαρτίου του 2021 και θα ολοκληρωθούν στις 16 Νοεμβρίου του 2021. Τα playoffs θα λάβουν χώρα στις 24,25,28 και 29 Μαρτίου του 2022.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Ισπανία

Σουηδία

Ελλάδα

Γεωργία

Κόσσοβο

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ

Στην τελική φάση του Μουντιάλ προκρίνονται απευθείας οι δέκα πρώτοι των αντίστοιχων ομίλων.

Οι δέκα δεύτεροι των δέκα ομίλων μαζί με δύο ομάδες που προέρχονται από το Nations League θα σχηματίσουν τα playoffs. Αυτές οι 12 ομάδες θα διεκδικήσουν τρία εισιτήρια (10+3=13 εισιτήρια που βγάζει η UEFA σε Μουντιάλ).

Ποιες ομάδες είναι αυτές οι 2 του Nations League που θα προστεθούν στις 10 (δεύτερες των προκριματικών) για να φθάσουμε στις 12 που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ;

Θα είναι οι νικήτριες των ομίλων του Nations League με το υψηλότερο ranking αρκεί να μην έχουν κατακτήσει την πρώτη ή τη δεύτερη θέση του ομίλου των προκριματικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ