ΙΝΤΕΡ

Κόντε: "Θα είναι ωραίο να κατεβάσουμε από το βάθρο μία ομάδα μετά από 9 χρόνια"

Ο Αντόνιο Κόντε πανηγυρίζει μετά από νίκη της Ίντερ σε ματς της Serie A κόντρα στην Αταλάντα
Ο Αντόνιο Κόντε πανηγυρίζει μετά από νίκη της Ίντερ σε ματς της Serie A κόντρα στην Αταλάντα @ 2021 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

O Αντόνιο Κόντε ξεκαθάρισε πως για την Ίντερ μετράει πλέον το αποτέλεσμα και όχι το όμορφο ποδόσφαιρο στο δρόμο προς τον τίτλο της Serie A, κάνοντας εμμέσως αναφορά στην προσπάθειά της να γκρεμίσει την Γιουβέντους από την κορυφή.

Η Σασουόλο έκανε 15 τελικές προσπάθειες (3 εντός εστίας) και είχε 70% κατοχή μπάλας στο "Μεάτσα" απέναντι στην Ίντερ, όμως το φινάλε του αγώνα βρήκε τους νεροβέρντι να φεύγουν με άδεια χέρια.

Αντίθετα, γεμάτα ήταν αυτά των νερατζούρι, με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να δίνει ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας και ποδοσφαιρικού κυνισμού το βράδυ της Τετάρτης και με μόλις 7 τελικές προσπάθειες και 2 εντός στόχου να παίρνει τη νίκη με 2-1.

Αυτή ήταν η 10η διαδοχική νίκη στην Serie A για τους Μιλανέζους, που τους έφερε στο +11 από την Μίλαν και στο +12 από την Γιουβέντους εννέα αγωνιστικές πριν το φινάλε, με το δίδυμο Λουκακού - Μαρτίνες να βρίσκει για μία ακόμα φορά το δρόμο προς τα δίχτυα και να τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κορυφή.

Για όσους μάλιστα είχαν ενστάσεις για τον τρόπο που προσέγγισε η Ίντερ το ματς, ο Αντόνιο Κόντε φρόντισε να απαντήσει στο φινάλε: "Η αισθητική είναι ωραία αλλά το σκουντέτο είναι πιο σημαντικό.

Παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο στο Champions League και αυτό που είπαν όλοι ήταν πως αποκλειστήκαμε, οπότε τώρα πρέπει να εστίασουμε στα αποτελέσματα.

Προσπαθούμε να κάνουμε πρέσινγκ ψηλά χωρίς να παίρνουμε πάρα πολλά ρίσκα, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε στο μάξιμουμ παίκτες όπως οι Λουκακού, Λαουτάρο και Χακίμι, που μπορούν να πληγώσουν ομάδες τρέχοντας στους ελεύθερους χώρους", τόνισε ο τεχνικός της Ίντερ και συμπλήρωσε:

"Βλέπετε τη δουλειά που κάνει ο Λουκακού και δεν ξεχνώ αυτά που έλεγε ο κόσμος πως είναι υπερεκτιμημένος. Είπα αμέσως ότι με τις δυνατότητές του, μπορούσε να κάνει εξωπραγματικά πράγματα εδώ.

Το σπουδαίο με τους επιθετικούς μας είναι πως όλοι τους έχουν διάθεση να κάνουν και τη βρώμικη δουλειά. Ο Κρίστιαν Έρικσεν έχει ωριμάσει επίσης, ξέραμε πως θα ήταν δύσκολο για αυτόν να προσαρμοστεί σε ένα πρωτάθλημα με πολλή τακτική όπως είναι η Serie A.

Μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα αλλά στηριζόμαστε πάνω του. Είμαστε πιο ισορροπημένοι και ώριμοι ως ομάδα τώρα. Εάν θέλεις να κερδίζεις τίτλους, αυτό που έχει σημασία είναι η σταθερότητα".

Όσο για το αν έχει κλειδώσει η υπόθεση τίτλος για την Ίντερ, απολαμβάνοντας πλέον διψήφια διαφορά από τις Μίλαν και Γιουβέντους, ο Κόντε φρόντισε να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα κάνοντας εμμέσως αναφορά σε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα που κυνηγάει η ομάδα του μετά από την απόλυτη κυριαρχία των μπιανκονέρι όλη την περασμένη δεκαετία.

"Υπάρχουν ακόμα αρκετά παιχνίδια και το κάθε ματς αξίζει έξι πόντους. Νικώντας, βάζουμε πίεση στους άλλους ενώ με κάθε νίκη βλέπω την ικανοποίηση στα πρόσωπα των παικτών.

Θέλουμε να κάνουμε κάτι ωραίο για έναν σύλλογο που δεν έχει κερδίσει κάτι εδώ και 10 χρόνια. Θα ήταν πολύ ωραίο αν είμαστε εμείς αυτοί που θα κατεβάσουμε από την πρώτη θέση του βάθρου αυτούς που νικούσαν για εννέα χρόνια χωρίς διακοπή".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Luca Bruno/Associated Press

TAGS ΙΝΤΕΡ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ