Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε επιπρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού, με τα εθνικά πρωταθλήματα να αναβάλλονται τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουνίου.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης (31/3) ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, όπου ανακοίνωσε νέα σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα.

ADVERTISING

Παράλληλα, προχώρησε σε παράταση των υφιστάμενων μέτρων, όπως είναι το κλείσιμο αθλητικών χώρων, αλλά και μη πραγματοποίηση προπονήσεων τουλάχιστον μέχρι τις 28 Απριλίου, όπου και θα επανεξεταστεί η κατάσταση. Ο αριθμός των νεκρών στην Ολλανδία από τον κορονοϊό αυξήθηκε κατά 175 και ανέρχεται πλέον σε 1.039, όπως έγινε γνωστό από τις ολλανδικές αρχές.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ, η συγκεκριμένη απόφαση έχει αντίκτυπο, όπως είναι λογικό, και στα εθνικά πρωταθλήματα και πιο συγκεκριμένα στην Eredivisie, η οποία δεν πρόκειται να αρχίσει ξανά πριν από την 1η Ιουνίου, καθώς θα χρειαστεί και ένα διάστημα προετοιμασίας των ομάδων μέσα στον Μάιο.

Μάλιστα, ήδη η Λίγκα, αλλά και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μελετούν σενάρια για την ολοκλήρωση της σεζόν, με τρία να είναι τα επικρατέστερα. Το πρώτο σενάριο θέλει το πρωτάθλημα, στο οποίο απομένουν οχτώ αγωνιστικές, να ολοκληρώνεται πριν από τις 30 Ιουνίου, με παιχνίδια ανά 3-4 ημέρες.

ADVERTISING

Το δεύτερο σενάριο θέλει το πρωτάθλημα να παρατείνεται και μετά τις 30 Ιουνίου, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί λύση με τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται.

Τέλος, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί πρόωρα η σεζόν, με τις ομάδες να πηγαίνουν Ευρώπη ή να υποβιβάζονται με βάση την υπάρχουσα βαθμολογία. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Άγιαξ θα στεφόταν πρωταθλητής, ενώ θα υποβιβάζονταν η Βάαλβαϊκ, η Ντε Χάαχ, ενώ θα έπαιζε playoffs παραμονής η Φορτούνα Σιτάρντ.

Photo Credits: AP Photo/Peter Dejong