ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Lockdown: Σε ποια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπήκε "λουκέτο"

Lockdown: Σε ποια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπήκε "λουκέτο"

Το δεύτερο κύμα κορονοϊού έφερε αλλαγές ξανά στον χώρο του αθλητισμού. Δείτε σε ποια ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μπήκε προσωρινά λουκέτο και ποια θα συνεχίσετε να παρακολουθείτε κανονικά στους δέκτες σας.

Σε ρυθμούς lockdown κινείται η Ευρώπη, η οποία για δεύτερη φορά δεν κατάφερε να γλιτώσει από τον κορονοϊό. Πολλές χώρες έχουν ήδη πάρει αυστηρά μέτρα, ενώ άλλες δεν δίστασαν, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, να κηρύξουν και γενική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Παρά το γεγονός ότι δεν μπήκαν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες σε καθεστώς lockdown, η επιβολή ωστόσο, αυστηρών μέτρων και η αναγκαία τήρηση των πρωτοκόλλων οδήγησαν πολλά πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη σε προσωρινό λουκέτο.

Δείτε σε ποιες χώρες και ποια πρωταθλήματα διακόπηκαν προσωρινά:

Ελλάδα

ΚΑΝΟΝΙΚΑ SUPER ΚΑΙ BASKET LEAGUE

Μπορεί από τις τελευταίες μέρες (από το Σαββάτου (7/11) η χώρα να βρίσκεται πλέον σε τροχιά lockdown, ωστόσο δε συνέβη το ίδιο και με τον αθλητισμό, ή για να είμαστε πιο σωστοί με το σύνολο του αθλητισμού.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την ΚΥΑ, οι Super League Interwetten και Basket League θα συνεχίσουν να διεξάγονται κανονικά στη χώρα μας για όλο το Νοέμβρη. Ωστόσο, σε η ΓΓΑ όρισε ως προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να μην έχουν υπάρξει στο τελευταίο τεστ πέντε θετικά δείγματα που αφορούν παίκτες. Σε αντίθετη περίπτωση ο αγώνας αναβάλλεται.

Μάλιστα, στην πραγματικότητα η ΓΓΑ προχώρησε σε αλλαγή του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Η διοργανώτρια αρχή με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και ελέω των πολλών κρουσμάτων στις ομάδες το τελευταίο διάστημα ζήτησε την αύξηση του αριθμού σε πέντε αντί για τρία θετικά δείγματα παικτών προκειμένου να αναβληθεί ένα ματς.

Παρόλα αυτά, στη Basket League δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια αλλαγή, αλλά ισχύει ακόμα το όριο των τριών θετικών κρουσμάτων.

ΣΤΟΝ "ΠΑΓΟ" SUPER LEAGUE 2, FOOTBALL LEAGUE, Α2 και Β' Εθνική

Μεγάλο πρόβλημα ωστόσο αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες κατηγορίες στο ποδόσφαιρο, καθώς η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε αρνητική απάντηση για την εκκίνηση των Super League 2 και Football League. Το ίδιο συνέβη και στο μπάσκετ με την Α2 και τη Β' Εθνική και τα γυναικεία πρωταθλήματα.

Ο χρόνος όμως, δεν είναι σύμμαχος της κατάστασης και εάν το πρωτάθλημα δεν αρχίσει μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, τότε καθίσταται εκ των πραγμάτων αδύνατη η διεξαγωγή του.

Παρόμοιο μοτίβο ακολουθούν και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα (Γ' Εθνική, τοπικά, ακαδημίες, Α1-Α2 Γυναικών) καθώς και τα πρωταθλήματα στο βόλεϊ, το πόλο και το χάντμπολ, τα οποία ανέστειλαν τη λειτουργία τους, ύστερα από ανακοίνωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 31 Οκτώβρη. Σε πρώτη φάση η διακοπή θα έχει ισχύ για ένα μήνα.

Γαλλία

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΈΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τον περασμένο Οκτώβρη, ο Εμανουέλ Μακρόν επανέφερε για δεύτερη φορά το lockdown στη Γαλλία. Η απόφαση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας οδήγησε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας να προχωρήσει στη διακοπή του Κυπέλλου και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, έως την 1η Δεκεμβρίου.

Αντίθετα, οι επαγγελματικές κατηγορίες ανδρών και γυναικών συνεχίζονται κανονικά, με τις αναμετρήσεις ωστόσο, να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Το ίδιο ισχύει και για τους αγώνες των εθνικών ομάδων όλων των ηλικιακών βαθμίδων.

Αξίζει να διευκρινιστεί ότι επειδή ακριβώς στη Γαλλία, το βόλεϊ, το πόλο και το χάντμπολ, είναι επαγγελματικά πρωταθλήματα, οι αγώνες δεν αναβλήθηκαν.

Αγγλία

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η CHAMPIONSHIP

Η Αγγλία βρίσκεται ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες που εφάρμοσε εθνικό lockdown, με τον Μπόρις Τζόνσον να ανακοινώνει νέους περιορισμούς για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες. Σε αυτό το κλίμα κι ενώ οι αγώνες στις πρώτες κατηγορίες, καθώς και στην Championship συνεχίζονται.

Γερμανία

Η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δεν ακολούθησε τα πιο αυστηρά μέτρα και δεν έθεσε σε ισχύ την καθολική απαγόρευση κυκλοφορία. Ωστόσο, προέβη συνεχώς σε συστάσεις προς τους πολίτες για να παραμένουν στα σπίτια τους και να μην μετακινούνται άσκοπα.

Συνεπώς, στην Γερμανία δεν διακόπηκε κανένα πρωτάθλημα, πλην του πόλο, και οι αγώνες συνεχίζονται σε όλες τις κατηγορίες.

Ιταλία-Ισπανία

Αν και στην Ιταλία και την Ισπανία η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι πιο ελεγχόμενη, γι' αυτό και στους πολίτες επιβλήθηκε μερική απαγόρευση κυκλοφορίας, κατά τις βραδινές ώρες.

Δεν υπήρξαν αλλαγές στον αθλητισμό, αλλά όλα τα πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες, είτε πρόκειται για αντρικά είτε γυναικεία, συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητες και τους αγώνες τους.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Κάνοντας ένα γύρο στα υπόλοιπες χώρες θα δει κανείς ότι πάνω κάτω η αντιμετώπιση είναι ίδια. Τα πρωταθλήματα συνεχίζονται κάτω από αυστηρότατα πρωτόκολλα και φυσικά με κλειστές εξέδρες.

Αυτό ισχύει και για τα άλλα ομαδικά σπορ όπως είναι το βόλεϊ, το πόλο, το χάντμπολ τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Για παράδειγμα στην Ιταλία γίνονται αγώνες βόλεϊ ακόμα και σε μικρότερες κατηγορίες και όχι μόνο στις κορυφαίες.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι ναι μεν και στο εξωτερικό πηγαίνουν με τη λογική του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού μόνο που οι αθλητές σε όλα αυτά τα σπορ θεωρούνται και σωστά ως επαγγελματίες. Ελάχιστες είναι οι χώρες στις οποίες τα πρωταθλήματα έχουν σταματήσει κάτι που προκαλεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Ουσιαστικά εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι διασυλλογικές διοργανώσεις αφού αρκετές ομάδες δεν μπορούν λόγω των μέτρων που υπάρχουν να ταξιδέψουν.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΓΑΛΛΙΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE LA LIGA SERIE A PREMIER LEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ