ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Κορονοϊός: Μπάχαλο με το Ρίβερ - Τουκουμάν

Players of Argentina's River Plate stand on the field after losing 1-2 against Brazil's Flamengo the Copa Libertadores final soccer match at the Monumental stadium in Lima, Peru, Saturday, Nov. 23, 2019. (AP Photo/Fernando Vergara)
Players of Argentina's River Plate stand on the field after losing 1-2 against Brazil's Flamengo the Copa Libertadores final soccer match at the Monumental stadium in Lima, Peru, Saturday, Nov. 23, 2019. (AP Photo/Fernando Vergara) AP

Η διοργανώτρια αρχή του Copa Superliga της Αργεντινής απειλεί με τιμωρία τη Ρίβερ εάν δεν κατέβει να αγωνιστεί με την Τουκουμάν η οποία ενημέρωσε ότι θα πάει στο γήπεδο. Αντίθετος ο αρχηγός της δεύτερης με τη διεξαγωγή του ματς.

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί στην Αργεντινή μετά την απόφαση της Ρίβερ Πλέιτ να μην κατέβει να αγωνιστεί κόντρα στην Ατλέτικο Τουκουμάν για το Copa Superliga μετά την ύπαρξη πιθανού κρούσματος κορονοϊού στη δεύτερη ομάδα της.

Η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα και απειλεί τη Ρίβερ με τιμωρία, αφού η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας έχει αποφασίσει τα ματς να γίνονται κανονικά χωρίς, όμως, την παρουσία φιλάθλων.

"Η στάση που υιοθετείται μονομερώς από ένα σωματείο μέλος της Super League θα υπόκειται σε κυρώσεις. Υπάρχουν κανονισμοί που διέπουν τη διοργάνωση και όλοι πρέπει να τους ακολουθούν. Ειδικά εάν οι εθνικές αρχές δεν βρίσκουν επιστημονικούς λόγους για να περιορίσουν τη διεξαγωγή των αγώνων και από τη στιγμή που οι αναμετρήσεις διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών" αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Copa Superliga την οποία υπογράφει ο δεύτερος αντιπρόεδρός της.

Την ίδια ώρα και η διοίκηση της Ατλέτικο Τουκουμάν εξέδωσε και εκείνη ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι θα βρεθεί κανονικά στο γήπεδο. Κάτι τέτοιο βρίσκει όμως κάθεται αντίθετο τον αρχηγό της ομάδας, Κριστιάν Λουτσέτι.

Ο 41χρονος τερματοφύλακας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής και πήρε ξεκάθαρη θέση για το θέμα. "Η δική μας θέση είναι να μην αγωνιστούμε. Δεν είναι μόνο για τη δική μας υγεία, αλλά και για των οικογένειών μας. Το ιδανικό θα ήταν να αναβληθούν τα πάντα, δεν έχουν παρθεί λογικά μέτρα. Εγώ πάσχω από διαβήτη και ανήκω στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου. Η κόρη μου μου ζήτησε να μην ταξιδέψω για τον αγώνα" είπε μεταξύ άλλων ο Κριστιάν Λουτσέτι.

Μένει να δούμε ποια άποψη θα υπερισχύσει τελικά με την σέντρα στο ματς να είναι προγραμματισμένη για τα ξημερώματα της Κυριακής (15/3). Να τονίσου

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ