ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Στη σέντρα με πέντε κρίσιμους αγώνες, χωρίς VAR στους "16"

Το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ - ΑΕΚ EUROKINISSI

Σέντρα στο Κύπελλο Ελλάδας με πέντε αγώνες. Ο Άρης φιλοξενεί τον Αστέρας, ο Βόλος τον ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΛ, ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Αγρίνιο, με τον Απόλλωνα η ΑΕΚ. Τι ισχύει με το VAR.

Το Κύπελλο Ελλάδας ξεκινάει με πέντε αγώνες και με τους Παναθηναϊκό και Λαμία να έχουν περάσει "bye" από τους "16" στα προημιτελικά. Στις 15:00 διεξάγονται δυο αγώνες, με τον Άρη να φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης και ενώ προέρχεται από εντός έδρας ήττες από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό με 0-1 στο πρωτάθλημα εντός έδρας και να είναι αρκετά πιεσμένος. Στο Πανθεσσαλικό, ο Βόλος που προέρχεται από το 0-0 με τη Λαμία, υποδέχεται τον ΟΦΗ που είχε χάσει 3-0 στο Γεντί Κουλέ από τον ΠΑΟΚ και αμφότερες οι ομάδες θέλουν να προχωρήσουν στον θεσμό.

Στις 17:15, ο ΠΑΟΚ παίζει στην Τούμπα με την ΑΕΛ και έχει ασφαλώς τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Ο Δικέφαλος πέρασε από την Κρήτη, ενώ οι βυσσινί ηττήθηκαν στο Αλκαζάρ από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Θυμίζουμε βέβαια ότι στο πρωτάθλημα οι δυο τους είχαν φέρει 1-1 πρόσφατα, με τον Πινάκα να ανοίγει το σκορ για την ΑΕΛ και τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει στο τέλος των καθυστερήσεων με πέναλτι του Βιεϊρίνια.

Στις 19:30, ο κάτοχος του τροπαίου Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό και ο Πέδρο Μαρτίνς θα κάνει εκτεταμένο rotation, προκειμένου να έχει "φρέσκους" αρκετούς παίκτες του που έχουν τραβήξει μεγάλο κουπί. Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν ένα αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει ζωντανούς ενόψει της ρεβάνς στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Τέλος, στις 21:30 η ανεβασμένη ΑΕΚ παίζει στο ΟΑΚΑ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Δικέφαλος νικάει πλέον με... τρόπο Χιμένεθ, προέρχεται από σερί θετικά αποτελέσματα και θέλει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο και στο Κύπελλο. Από την άλλη, η Ελαφρά Ταξιαρχία προέρχεται από διπλό επί της ΑΕΛ, έχει καλή ψυχολογία και η διοργάνωση είναι στους στόχους και θέλει να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί.

ΧΩΡΙΣ VAR ΣΤΟΥΣ "16", ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Να τονιστεί πως στους "16" δεν θα υπάρχει VAR λόγω του ότι το κόστος σε αυτή τη φάση πρέπει να καλυφθεί από την ΕΠΟ για κάθε ματς ξεχωριστά και δεν ισχύει ό,τι στο πρωτάθλημα. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι έχει εγκριθεί η τροποποίηση της σύμβασης, ώστε να μπορούν να γίνονται και οι αγώνες κυπέλλου με VAR και αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπογραφεί η σχετική τροποποίηση της σύμβασης με την ολοκλήρωση του νομικού ελέγχου.

Μέχρι τότε για να προσφερθεί η υπηρεσία θα πρέπει να καλυφθεί το κόστος από την ΕΠΟ και κάτι τέτοιο φαίνεται αυτή την στιγμή να μην μπορεί να καλυφθεί, γι' αυτό και δεν θα έχουμε την... τεχνολογία προς το παρόν (το πιθανότερο είναι θα χρησιμοποιηθεί στα ημιτελικά και τον τελικό), γι' αυτό άλλωστε και έχουν τοποθετηθεί αρκετοί νέοι διαιτητές, που δεν έχουν πιστοποίηση VAR.

Άρης - Αστέρας (15:00, COSMOTE SPORT 2 HD)

Βόλος - ΟΦΗ (15:00, COSMOTE SPORT 3 HD)

ΠΑΟΚ - Λάρισα (17:15, COSMOTE SPORT 1 HD)

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός (19:30, COSMOTE SPORT 2 HD)

ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης (21:30, COSMOTE SPORT 1 HD)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΑΡΗΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΟΦΗ ΒΟΛΟΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΑΕΛ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ