CHAMPIONS LEAGUE

Λάτσιο - Μπάγερν 1-4: Βαυαρική μηχανή ισοπέδωσε τους Ρωμαίους

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι πανηγυρίζει το γκολ του με τη φανέλα της Μπάγερν κόντρα στην Λάτσιο στο Champions League
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι πανηγυρίζει το γκολ του με τη φανέλα της Μπάγερν κόντρα στην Λάτσιο στο Champions League Ⓒ 2021 GREGORIO BORGIA/ASSOCIATED PRESS

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπάγερν έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Λάτσιο επικρατώντας με 4-1 στο "Ολίμπικο" και ουσιαστικά σφράγισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League πριν τη ρεβάνς στο Μόναχο (VIDEOS).

Γερμανική παρέλαση στην Ρώμη! Η Μπάγερν επιβεβαίωσε σε ένα ακόμα ματς πως είναι και φέτος ένα εκ των μεγάλων φαβορί για να να κατακτήσει το τρόπαιο του Champions League, αφού νίκησε (παρά τις αρκετές απουσίες που την ανάγκασαν να έχει μόλις 17 παίκτες στην αποστολή) με χαρακτηριστική ευκολία 4-1 την Λάτσιο εκτός έδρας και έθεσε ισχυρές βάσεις πρόκρισης στα προημιτελικά, ενόψει της ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας στην "Allianz Arena".

Οι Λεβαντόβσκι (ξεπέρασε τον Ραούλ και είναι μόνος 3ος στη λίστα των σκόρερ του Champions League με 72 γκολ), Μουσιάλα (παρθενικό γκολ με την Μπάγερν πριν ενηλικιωθεί) και Σανέ καθάρισαν την υπόθεση νίκη και πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο, ενώ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου το αυτογκόλ του Ατσέρμπι έκανε ακόμα πιο εύκολο το έργο των Βαυρών και το γκολ του Κορέα στο 49' ήταν απλά το γκολ της τιμής για τους Ιταλούς.

Σημειώνεται μάλιστα πως η Μπάγερν έκανε ρεκόρ στο Champions League αφού έμεινε αήττητη για 17ο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι, παίρνοντας το ρεκόρ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε σταματήσει στα 16.

ΤΟ ΜΑΤΣ

H Μπάγερν έφερε σε δύσκολη θέση από τα πρώτα λεπτά την Λάτσιο με τους παίκτες του Χάνσι Φλικ να πιέζουν ψηλά και μόλις στο 9' η κάτοχος του Champions League μπήκε στη θέση του οδηγού μετά από ένα παιδαριώδες λάθος της ιταλικής άμυνας.

Συγκεκριμένα του Μουσάτσιο που υπό την πίεση του Κίμιχ γύρισε απρόσεκτα τη μπάλα στον Ρέινα, με τον Λεβαντόβσκι να πετάγεται και να την κλέβει, για να αποφύγει με ντρίμπλα τον Ισπανό κίπερ και να τη στείλει στην άδεια εστία (0-1).

Αυτό ήταν μάλιστα το 72ο γκολ στο Champions League για τον Πολωνό δεινό στράικερ που άφησε πίσω τον Ραούλ (71) και είναι πλέον μόνος στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ της διοργάνωσης πίσω από τους Κριστιάνο Ρονάλντο (134) και Λιονέλ Μέσι (119).

Οι Βαυαροί συνέχισαν να έχουν το πόδι στο γκάζι και να δημιουργούν συνθήκες πίεσης στην ομάδα του Ιντζάγκι και το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει.

Αυτό έγινε στο 24' όταν ο Ντέιβις έκανε κίνηση από τα αριστερά και τροφοδότησε τον Γκορέτσκα, εκείνος έδωσε στον Μουσιάλα που ήταν αμαρκάριστος στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και με συρτό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Ρέινα (0-2).

Ο νεαρός πανηγύρισε έξαλλα το γκολ και με το δίκιο του αφού σε ηλικία 17 ετών και 363 ημερών ο Τζαμάλ Μουσιάλα έγινε ο νεότερος Άγγλος σκόρερ στην ιστορία του Champions League και νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Μπάγερν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Στο 35' ο Ρέινα είπε όχι σε ένα δεύτερο γκολ από τον "Λέβα" αποκρούοντας με το αριστερό πόδι σουτ μέσα από την περιοχή και στο 39' η Λάτσιο απείλησε για πρώτη φορά με σουτ του Ιμόμπιλε μέσα από την περιοχή που έφυγε κόρνερ, για να έρθει και ένα τρίτο γκολ για την κυρίαρχη Μπάγερν στο 42'.

Ο Πάτρικ έχασε τη μπάλα από τον Κομάν που έκανε κούρσα και μπήκε στη μεγάλη περιοχή των Ιταλών, ταλαιπώρησε τον Λούλιτς πριν κάνει το σουτ και αναγκάσει τον Ρέινα σε απόκρουση, που ήταν όμως ασταθής και έδωσε την ευκαιρία στον Σανέ να την προωθήσει στην ανυπεράσπιστη εστία (0-3).

Με το σκορ αυτό έληξε το ημίχρονο που ήταν εφιαλτικό για την Λάτσιο, για να συνεχιστεί όμως το μαρτύριό της και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς η Μπάγερν έφτασε στην επίτευξη και τέταρτου γκολ στην πρώτη της επίθεση.

Ο Κομάν είδε την ανοργάνωτη άμυνα της Λάτσιο και μυρίστηκε αίμα βγάζοντας κάθετα για τον Σανέ, εκείνος έφυγε σφαίρα και έφτασε στην περιοχή των Ιταλών για να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά έχοντας "χορέψει" τον Πάτρικ και ο Ατσέρμπι άθελά του την έσπρωξε στα δίχτυα μέσα από τη μικρή περιοχή (0-4).

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η στιγμή της λύτρωσης για την Λάτσιο, αφού κατάφερε να φτάσει στο γκολ της τιμής. Ο Λουίς Αλμπέρτο έβγαλε κάθετη πάσα για τον Κορέα που μπήκε στην περιοχή της Μπάγερν και με δεξί συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Νόιερ για να μειώσει σε 4-1.

Στο 53' ο Ιμόμπιλε είχε την καλύτερη ευκαιρία του στο παιχνίδι με φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο που υποχρέωσε τον Νόιερ να εκτιναχτεί στην αριστερή του γωνία και να αποκρούσει εντυπωσιακά, για να πέσει στη συνέχεια αρκετά ο ρυθμός και οι φάσεις στις δύο εστίες να είναι λιγοστές.

Οι λατσιάλι είχαν εκνευριστεί με το αποτέλεσμα και κατέφευγαν πολλές φορές σε δυνατά φάουλ για να σταματήσουν τους αντιπάλους τους (εξού και οι 4 κίτρινες κάρτες από το 51' ως το 69'), με εκείνους της Μπάγερν στον αντίποδα να κάνουν απλά διαχείριση του υπέρ τους σκορ και να μην επιδιώκουν να επιτεθούν κατά κύματα αλλά να προτιμούν να κυκλοφορούν απλά τη μπάλα.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 80' για να απειλήσει ουσιαστικά η ομάδα του Φλικ, όταν ο Ρέινα απέκρουσε με διπλη προσπάθεια το σουτ του Λεβαντόβσκι από καλή θέση, για να οδηγηθούμε έτσι στο φινάλε με το σκορ στο 4-1 και τον Τζόσουα Κίμιχ να γράφει ιστορία ως ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του Champions League (38) στα πρώτα του 50 παιχνίδια στη διοργάνωση.

ΛΑΤΣΙΟ: Ρέινα, Πάτρικ (53' Χουντ), Ατσέρμπι, Μουσάτσιο (31' Λούλιτς), Λάτσαρι, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (81' Κατάλντι), Λέιβα (53' Εσκαλάντε), Αλμπέρτο (81' Άκπα-Άκπρο), Μάρουσιτς, Κορέα, Ιμόμπιλε

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Σούλε, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Μουσιάλα (90' Τσούπο-Μότινγκ), Σανέ (89' Σαρ), Γκορέτσκα (69' Μαρτίνεθ), Κομάν (75' Ερναντέζ), Λεβαντόβσκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Gregorio Borgia/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΛΑΤΣΙΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ