ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Λειψία - Μπάγερν: Οι Βαυαροί πήραν το ντέρμπι τίτλου και ξέφυγαν

Ο Λέον Γκορέτσκα της Μπάγερν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λειψία για την Bundesliga 2020-2021 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Λειψία | Σάββατο 3 Απριλίου 2021
Ο Λέον Γκορέτσκα της Μπάγερν πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λειψία για την Bundesliga 2020-2021 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Λειψία | Σάββατο 3 Απριλίου 2021 © 2021 ALEXANDER HASSENSTEIN/ASSOCIATED PRESS

Η Μπάγερν πήρε το ντέρμπι τίτλου με αντίπαλο τη Λειψία μέσα στην πόλη της ανατολής Γερμανίας και πλέον ξεφεύγει στη μάχη για την κατάκτηση της Bundesliga.

Η φετινή Μπάγερν εξακολουθεί να στηρίζεται στα ατελείωτα γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, όμως ο τραυματισμός του Πολωνού που τον κρατά για ένα μήνα έξω δεν φέρνει σε αδιέξοδο τους Βαυαρούς. Στο ντέρμπι τίτλου με τη Λειψία εμφανίστηκε ο Λέον Γκορέτσκα, ο οποίος σημείωσε το μοναδικό τέρμα του 1-0 των πρωταθλητών, που ύστερα από 27 αγωνιστικές στην Bundesliga άνοιξαν την "ψαλίδα" στους 7 βαθμούς.

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος στο 1ο ημίχρονο, με τη δράση να περιορίζεται στη μεσαία γραμμή και τις επιθέσεις να είναι λιγοστές. Η ένταση ήταν υψηλή, τα μαρκαρίσματα δυνατά, ενώ ο Νταγιότ Ουπαμεκανό δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης για την προσήλωσή του στη Λειψία, πριν μεταπηδήσει το καλοκαίρι στην Μπάγερν.

Στο 38ο λεπτό, πάντως, ο Τόμας Μίλερ βρήκε τον Γκορέτσκα στην περιοχή με την 169η ασίστ του σε 572 αγώνες με τους Βαυαρούς (έχει και 212 γκολ) και ο Γερμανός διεθνής μέσος άνοιξε το σκορ, "σφραγίζοντας" με γκολ την εξαιρετική παρουσία του στο ματς.

Στο 2ο μέρος, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν περισσότερο, με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν να ρίχνει στον αγώνα τον Τζάστιν Κλάιφερτ αντί του Εμίλ Φόρσμπεργκ. Αργότερα πέρασαν στο παιχνίδι άλλοι δύο Σκανδιναβοί επιθετικοί, ο Γιουσούφ Πόουλσεν και ο Αλεξάντερ Σέρλοτ, αλλά κανείς τους δεν κατόρθωσε να απειλήσει πραγματικά τον Μάνουελ Νόιερ.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας κράτησε απαραβίαστη την εστία του (ακόμα κι εκείνη με τα σκισμένα δίχτυα που έδεσε με μια πετσέτα πριν από τη σέντρα του αγώνα, για να μην υπάρξει καθυστέρηση) και η Μπάγερν ξέφυγε 7 βαθμούς από τη βασική διώκτριά της στη μάχη του τίτλου. Πλέον, ετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα με την Παρί στα προημιτελικά του Champions League, σε μία άτυπη ρεβάνς του περσινού τελικού.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Όρμπαν, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν, Άνταμς (82' Χουάνγκ), Μουκιέλ, Όλμο (73' Πόουλσεν, 88' Κονατέ), Ζάμπιτσερ, Αϊνταρά (74' Σέρλοτ), Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ (46' Κλάιφερτ)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Ζίλε, Αλάμπα, Ερναντέζ, Κίμιχ, Γκορέτσκα (72' Μουζιάλα), Σανέ (81' Μαρτίνεθ), Μίλερ, Κομάν (72' Γκνάμπρι), Τσούπο Μότινγκ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 3 Απριλίου

Ντόρτμουντ - Άιντραχτ 1-2 (44' Χούμελς - 11' αυτ. Σουλτς, 87' Σίλβα)

Λεβερκούζεν - Σάλκε 2-1 (26' Αλάριο, 72' Σικ - 81' Χούντελααρ)

Βόλφσμπουργκ - Κολωνία 1-0 (69' Μπρέκαλο)

Μάιντς - Αρμίνια 1-1 (56' πέν. Μπροσίνσκι - 76' Φόγκλζαμερ)

Άουγκσμπουργκ - Χόφενχαϊμ 2-1 (8' Βάργκας, 23' Χαν - 85' Σκοβ)

Λειψία - Μπάγερν 0-1 (38' Γκορέτσκα)

Γκλάντμπαχ - Φράιμπουργκ 2-1 (53', 60' Τουράμ - 10' Σάλαϊ)

Κυριακή 4 Απριλίου

Στουτγκάρδη - Βέρντερ 1-0 (81' αυτ. Αουγκούστινσον)

Ουνιόν - Χέρτα 1-1 (9' Άντριτς - 35' πέν. Λουκεμπακιό)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: © 2021 Alexander Hassenstein/Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΑΓΕΡΝ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ