ΑΕΚ

Λέστερ - ΑΕΚ 2-0: Την καθάρισε μέσα σε δύο λεπτά

Οι παίκτες της Λέστερ πανηγυρίζουν το 1-0 επί της ΑΕΚ
Οι παίκτες της Λέστερ πανηγυρίζουν το 1-0 επί της ΑΕΚ AP IMAGES

Η Λέστερ χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα επικράτησε 2-0 της ΑΕΚ, με την Ένωση να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο Europa League με μία νίκη και πέντε ήττες στον όμιλο της.

Την πέμπτη της ήττα στη φάση των ομίλων του Europa League δέχθηκε η ΑΕΚ. Η Ένωση δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο King Power με την Λέστερ να παίρνει άνετα τη νίκη με σκορ 2-0 για την έκτη αγωνιστική των ομίλων. Τα γκολ σημειώθηκαν μέσα σε δύο λεπτά στο πρώτο ημίχρονο από τον Ουντέρ (12') και τον Μπαρνς (14').

Η ΑΕΚ κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με αρκετές αλλαγές, λόγω απουσιών και τον Μιτάι να κάνει το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο. Όμως πάλι έδειξε αρκετά αμυντικά προβλήματα, με την Λέστερ να απειλεί εύκολα όταν της δινόταν η ευκαιρία.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Καρέρα τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου με τρεις πόντους. Πρώτη έμεινε η Λέστερ με 13 βαθμούς.

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ

Η Λέστερ μπήκε από την αρχή στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας ότι θέλει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με την ΑΕΚ να βρίσκεται σε φάση άμυνας. Δεν άργησαν, μάλιστα, οι αλεπούδες να αποκτήσουν το προβάδισμα στο σκορ. Το 1-0 έγινε μόλις στο 12ο λεπτό.

Ο Τίλεμανς έβγαλε μία σέντρα προς την περιοχή, ο Σβάρνας δεν έδιωξε κάνοντας μοιραίο λάθος και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον Τσενγκίζ Ουντέρ, με την μπάλα να στρώνεται μπροστά του να την στείλει με ωραίο σουτ στα δίχτυα.

Η αμυντική κατάρρευση της ΑΕΚ συνεχίστηκε δύο λεπτά αργότερα. Η ομάδα του Ρότζερς σημείωσε δεύτερο γκολ στο 14ο λεπτό. Ο Μπαρνς μπήκε από τα αριστερά, πέρασε τον Βασιλαντωνόπουλο, σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Νεντελτσεάρου, μπέρδεψε τον Τσιντώτα και έγινε το 2-0.

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΑΛΕΠΟΥΔΩΝ

Μετά και από το 2-0 η Λέστερ συνέχιζε να ελέγχει το παιχνίδι, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να κρατήσει την μπάλα, αλλά ούτε και να μπορεί να απειλήσει την εστία του Γουόρντ. Στο 15' ο Κρίστιτσιτς επιχείρησε ένα μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του γκολκίπερ της Λέστερ.

Οι γηπεδούχοι κρατούσαν την κατοχή και επεδίωκαν να γίνουν απειλητικοί όταν μπορούσαν. Στο 45' ο Τσιντώτας έδιωξε εντυπωσιακά ένα μακρινό σουτ του Πράετ, ενώ αμέσως μετά απέκρουσε και ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Ουντέρ. Κάπως έτσι, η Λέστερ πήγε άνετα με το προβάδισμα των δύο γκολ στα αποδυτήρια.

ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Η ΕΝΩΣΗ

Η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κάπως πιο μαχητική, χωρίς βέβαια να αλλάξει θεαματικά την απόδοσή της, αλλά προσπάθησε να μειώσει κατά κάποιον τρόπο την κατοχή της Λέστερ, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά του πρώτου μέρους. Ο Καρέρα προχώρησε και σε αλλαγή σχηματισμού στο 55ο λεπτό με την είσοδο των Σάκχοφ και Μαχαίρα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αργότερα πέρασαν και οι Ολιβέιρα και Αλμπάνης.

Η Λέστερ έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, κρατούσε την μπάλα όσο χρειαζόταν, χωρίς να δώσει την δυνατότητα στην ΑΕΚ να απειλήσει. Μάλιστα, στο 68' έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Μπαρνς σύγκλινε προς την περιοχή, ο Βασιλαντωνόπουλος του έδωσε χώρο, εκείνος σούταρε, με την μπάλα να περνάει δίπλα από την εστία του Τσιντώτα.

ΕΙΧΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΓΚΟΛ Η ΛΕΣΤΕΡ

Η Λέστερ μετά και τη φάση του Μπαρνς είχε και άλλες ευκαιρίες για το 3-0. Στο 72' ο Πράετ παραλίγο να στείλει την μπάλα από κοντά στα δίχτυα όταν την βρήκε με το μυτάκι και στέλνοντάς την άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πέρεθ γύρισε μέσα στην περιοχή, πραγματοποίησε το σουτ και ο Τσιντώτας με δυσκολία μπλόκαρε.

Η πιο αξιόλογη ευκαιρία της ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος ήταν στο 84', όταν η Ένωση συνδυάστηκε ωραία και ο Ολιβέιρα έστειλε με το δεξί την μπάλα άουτ. Η Λέστερ συνέχιζε να απειλεί μέχρι το τέλος. Στο 89' ο Γαλανόπουλος έκοψε τελευταία στιγμή τον Πράετ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Τσιντώτα, ενώ στο 90+3' ο Μπαρνς με ένα σουτ στην κίνηση αστόχησε.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Γήπεδο: King Power Stadium

Σκόρερ: 12' Ουντέρ, 14' Μπαρνς

ΛΕΣΤΕΡ: Ουάρντ, Τζάστιν, Φοφανά (682' Μόργκαν), Έβανς, Τόμας, Πράετ, Εντιντί (63' Μεντί), Τίλεμανς (82' Τσάουντρι), Ουντέρ, Μπαρνς, Ιχεανάτσο (67' Πέρεθ)

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Χνιντ, Σβάρνας (56' Σάκχοφ), Νεντελτσεάρου, Μιτάι, Κρίστιτσιτς, Σιμόες (81' Γαλανόπουλος), Μάνταλος (66' Αλμπάνης), Βασιλαντωνόπουλος, Γκαρσία (55' Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (66' Ολιβέιρα)

Κίτρινες: 24΄ Χνιντ

Κόκκινη:

Διαιτητής: Λοράνς Βισέρ (Βέλγιο)

TAGS ΑΕΚ ΛΕΣΤΕΡ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ