PREMIER LEAGUE

Λέστερ - Σαουθάμπτον 2-0: Μάντισον και Μπαρνς την έστειλαν στη 2η θέση

Οι παίκτες της Λέστερ πανηγυρίζουν γκολ του Μάντισον κόντρα στην Σαουθάμπτον σε ματς της Premier League
Οι παίκτες της Λέστερ πανηγυρίζουν γκολ του Μάντισον κόντρα στην Σαουθάμπτον σε ματς της Premier League Ⓒ 2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ/ASSOCIATED PRESS

Η Λέστερ επικράτησε δίκαια 2-0 της Σαουθάμπτον με τα γκολ των Μάντισον και Μπαρνς (ένα σε κάθε ημίχρονο) και ανέβηκε μόνη στη 2η θέση της βαθμολογίας της Premier League, έναν πόντο πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (VIDEO).

Η εντυπωσιακή πορεία της Λέστερ στη φετινή Premier League συνεχίστηκε σε ένα ακόμα ματς, με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να ρίχνει στο καναβάτσο την Σαουθάμπτον επικρατώντας με 2-0 στο "King Power Stadium" για την 19η αγωνιστική της Premier League και να φτάνει τους 35 βαθμούς, μειώνοντας στο ελάχιστο την απόσταη από την κορυφή (η πρωτοπόρος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει 36).

Ο Τζέιμς Μάντισον ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 37' για τις αλεπούδες με άπιαστο δεξί σουτ από πλάγια θέση, μετά από ασίστ του Τίλεμανς, με τον Άγγλο μεσοεπιθετικό να κλέβει μάλιστα την παράσταση με τον ιδιαίτερο... μοναχικό (λόγω covid-19) πανηγυρισμό του.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το ματς καθώς δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Ραλφ Χάσενχουτλ να απειλήσουν (μοναδική εξαίρεση το δοκάρι του Άρμστρονγκ) και είχαν εκείνοι τις πιο κλασικές ευκαιρίες για να καθαρίσουν το ματς, με το δεύτερο γκολ να έρχεται σχεδόν με το τελευταίο τριπλό σφύριγμα διαιτητή.

Συγκεκριμένα στο πέμπτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Τίλεμανς να βγάζει εξαιρετική κάθετη πάσα και τον Μπαρνς να βγαίνει μόνος απέναντι στον ΜακΚάρθι, για να τον νικήσει με άψογο πλασέ και να γράψει το τελικό 2-0.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά το 1984 που η Λέστερ άρχισε ένα ημερολογιακό έτος έχοντας δύο νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Καστάν, Φοφανά (53' Σογιουντσού), Έβανς, Τζάστιν, Εντιντί, Τίλεμανς, Ολμπράιτον, Μάντισον (76' Πέρεθ), Μπαρνς, Βάρντι (90' Ιχεανάτσο)

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: ΜακΚάρθι, Γουόκερ-Πέτερς, Μπέντναρεκ, Στέφενς, Μπέρτραντ, Σμόλμπον (61' Ενλουντουλού), Γουόρντ-Πράουζ, Ντιαλό (87' Βάλερι), Άρμστρονγκ, Γουόλκοτ, Άνταμς (72' Λονγκ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 19ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Γουλβς - Γουέστ Μπρομ 2-3 (38' Σίλβα, 43' Μπολί / 8' πεν. 56' πεν. Περέιρα, 52' Ατζάγι)

Λιντς - Μπράιτον 0-1 (17' Μοπέ)

Γουέστ Χαμ - Μπέρνλι 1-0 (9' Αντόνιο)

Φούλαμ - Τσέλσι 0-1 (78' Μάουντ)

Λέστερ - Σαουθάμπτον 2-0 (37' Μάντισον, 90+5' Μπαρνς)

Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ (16:00)

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας (21:15)

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Άρσεναλ - Νιούκαστλ (22:00)

* Αναβλήθηκε η αναμέτρηση Άστον Βίλα - Έβερτον.

Δείτε τη βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΣΤΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ