PREMIER LEAGUE

Λέστερ - Τσέλσι 2-0: Μόνες στην πρώτη θέση οι αλεπούδες

Οι παίκτες της Λέστερ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Τσέλσι σε αγώνα των δύο ομάδων για την Premier League
Οι παίκτες της Λέστερ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Τσέλσι σε αγώνα των δύο ομάδων για την Premier League Ⓒ 2021 MICHAEL REGAN/ASSOCIATED PRESS

Η Λέστερ ήταν -τουλάχιστον- ενα επίπεδο πιο πάνω από την Τσέλσι και τη νίκησε 2-0 με χαρακτηριστική άνεση, με τα γκολ των Εντιντί και Μάντισον να την εκτοξεύουν στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League (VIDEOS).

Τέσσερα χρόνια και κάτι αφότου έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του τίτλου της Premier League για πρώτη φορά στην ιστορία της η Λέστερ βροντοφωνάζει πως είναι και πάλι εδώ για να κυνηγήσει ένα ακόμα θαύμα.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς επιβλήθηκε 2-0 της Τσέλσι στο "King Power Stadium" για την 18η αγωνιστική με τα γκολ των Εντιντί και Μάντισον από το πρώτο ημίχρονο και θα διανυκτερεύσει για τουλάχιστον ένα βράδυ μόνη στην κορυφή, έχοντας πλέον 38 βαθμούς έναντι 37 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στην προπονητική καριέρα του Ρότζερς απέναντι στους μπλε ύστερα από 15 ανεπιτυχείς προσπάθειες (8 ισοπαλίες - 7 ήττες), με τους Λονδρέζους να μετρούν πλέον 50 γκολ παθητικό σε εκτός έδρας παιχνίδια τους στην Premier League από την αρχή της σεζόν 2019-2020 με τον Λάμπαρντ στον πάγκο τους (μόνο η Νιούκαστλ έχει δεχτεί περισσότερα, 52).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της Λέστερ στην αναμέτρηση, με την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να σκοράρει στην πρώτη καλή της ευκαιρία. Ο Μπαρνς έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Εντιντί που έκανε το σουτ με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής και κατέληξε στα δίχτυα αφού πρώτα χτύπησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μεντί (1-0).

Δέκα λεπτά αργότερα οι αλεπούδες άγγιξαν το δεύτερο γκολ στη δεύτερη μεγάλη τους φάση, με το εντυπωσιακό σουτ του Μάντισον εκτός περιοχής να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 20' ο Σμάιχελ έδειξε τα αντακλαστικά του διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του Τζέιμς από πλάγια θέση.

Στο 32' η ομάδα του Λάμπαρντ απείλησε για μοναδική φορά στο πρώτο 45λεπτο όταν το σουτ του Χάντσον-Οντόι μέσα από την περιοχή βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, με την Λέστερ στον αντίποδα να είναι κυρίαρχος σε αυτό το διάστημα και να επιβραβεύεται στο 41ο λεπτό.

Ο Ολμπράιτον έκανε βαθύ γέμισμα στην περιοχή της Τσέλσι, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Βάρντι, έφτασε στον Μάντισον που βρέθηκε αμαρκάριστος και εκείνος δεν συγχώρεσε τους Λονδρέζους, εκτελώντας με ψύχραιμο δεξί πλασέ τον Μεντί για το 2-0.

Με το γκολ αυτό μάλιστα ο Μάντισον σκόραρε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τρία διαδοχικά ματς Premier League καθώς είχαν προηγηθεί τα γκολ του στις νίκες επί των Νιούκαστλ και Σαουθάμπτον.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πολύ καλύτερα και στο πρώτο τέταρτο άγγιξαν το τρίτο γκολ, με τον Τζάστιν να βλέπει την κεφαλιά του από πλεονεκτική θέση στο 50' να φεύγει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι και τον Τίλεμανς να νικιέται σε τετ α τετ από τον Μεντί στο 57' (απέκρουσε με το αριστερό πόδι ο κίπερ των Λονδρέζων).

Στο τελευταίο ημίωρο όλοι ανέμεναν την αντίδραση της Τσέλσι που έπρεπε να κάνει κάτι για με το σκορ στο 2-0 εις βάρος της όμως αυτή δεν ήρθε ποτέ, με τους Λονδρέζους να μοιάζουν υπνωτισμένοι και να αδυνατούν να φτιάξουν έστω μία ευκαιρία της προκοπής για να απειλήσουν την εστία του Σμάιχελ.

Η Λέστερ αμύνθηκε υποδειγματικά παραδίδοντας δωρεάν σεμινάριο για το πώς πρέπει να βάζεις για ύπνο ένα ματς που έχεις καθαρό προβάδισμα από νωρίς και το 2-0 έμεινε ως το φινάλε για να επιτρέψει στις αλεπούδες να κάνουν όνειρα ακόμα και τίτλου απολαμβάνοντας το βράδυ της Τρίτης τη μοναξιά της κορυφής.

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ, Καστάν, Φοφανά, Έβανς, Τζάστιν, Εντιντί, Τίλεμανς, Ολμπράιτον (77' Περέιρα), Μάντισον (76' Πέρεθ), Μπαρνς, Βάρντι (88' Ιχεανάτσο)

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τζέιμς, Ρίντιγκερ, Σίλβα, Τσίλγουελ, Μάουντ, Κόβατσιτς, Χάβερτς (68' Βέρνερ), Χάντσον-Οντόι (67' Ζιγές), Άμπραχαμ, Πούλισιτς

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λέστερ 38 (19 αγώνες)

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 37 (18 αγώνες)

3. Μάντσεστερ Σίτι 35 (17 αγώνες)

4. Λίβερπουλ 34 (18 αγώνες)

5. Τότεναμ 33 (18 αγώνες)

6. Έβερτον 32 (17 αγώνες)

7. Γουέστ Χαμ 32 (19 αγώνες)

8. Τσέλσι 29 (19 αγώνες)

9. Σαουθάμπτον 29 (18 αγώνες)

10. Άρσεναλ 27 (19 αγώνες)

11. Άστον Βίλα 26 (15 αγώνες)

12. Λιντς 23 (18 αγώνες)

13. Κρίσταλ Πάλας 23 (19 αγώνες)

14. Γουλβς 22 (19 αγώνες)

15. Νιούκαστλ 19 (18 αγώνες)

16. Μπράιτον 17 (19 αγώνες)

17. Μπέρνλι 16 (17 αγώνες)

18. Φούλαμ 12 (17 αγώνες)

19. Γουέστ Μπρομ 11 (19 αγώνες)

20. Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 5 (19 αγώνες)

Photo Credits: Michael Regan/Pool via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΛΕΣΤΕΡ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ