COPA LIBERTADORES

Copa Libertadores: Οι 5 παίκτες που πρέπει να προσέξετε στο Φλαμένγκο - Ρίβερ

River Plate's Nicolas De La Cruz reacts during their Argentine first division soccer game against Boca Juniors in Buenos Aires, Argentina, Sunday, Sept. 1, 2019. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
River Plate's Nicolas De La Cruz reacts during their Argentine first division soccer game against Boca Juniors in Buenos Aires, Argentina, Sunday, Sept. 1, 2019. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Ο τελικός του Copa Libertadores πλησιάζει (23/11, 22:00) και το Sport24.gr σας παρουσιάζει πέντε παίκτες των Ρίβερ και Φλαμένγκο που πιθανώς να έλθουν στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες.

Ήλθε η ώρα για το μεγαλύτερο ματς της CONMEBOL, της ποδοσφαιρικής γεωγραφικής ζώνης της Νότιας Αμερικής. Όλα τα φώτα πέφτουν πάνω στο Εστάδιο Μονουμεντάλ της πρωτεύουσας του Περού, Λίμα.

Ο τελικός του Copa Libertadores (23/11, 22:00) - o αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας και αποκλειστικά στο ONE Channel - δεν είναι μόνο η μάχη του Μαρσέλο Γκαγιάρδο με τον Ζόρζε Ζεζούς, δεν είναι μόνο ο Νάτσο Σκόκο, ο Γκαμπιγκόλ, ο Λέο Πόνσιο, ο Ντιέγκο, ο Ραφίνια και ο Φιλίπε Λουίς.

Υπάρχουν και παίκτες στα δυο "στρατόπεδα" που ψάχνουν να περάσουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το Sport24.gr εξετάζει σε πέντε περιπτώσεις των μιγιονάριος και της "Φλα" που δεν έχουν περάσει από τη Γηραιά Ήπειρο, ωστόσο είναι θέμα χρόνο να έλθουν με μεταγραφή.

ΕΣΕΚΙΕΛ ΠΑΛΑΣΙΟΣ

Ο Εσεκιέλ Παλάσιος ήταν να έλθει στην Ευρώπη μετά τον περυσινό τελικό του Copa Libertadores και το superclasico με την Μπόκα. Ο 21χρονος από το Τουκουμάν φαινόταν κλεισμένος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τελικά δεν φόρεσε τη φανέλα των μερένγκες.

Δύσκολα θα μείνει στην Αργεντινή μετά και το τέλος αυτή της σεζόν. Έκανε το ντεμπούτο του στις 8 Νοεμβρίου 2015 κόντρα στη Νιούελς, ενώ έχει παίξει με την εθνική ομάδα στο φιλικό με την αντίστοιχη της Γουατεμάλα.

Ο Παλάσιος αγωνίζεται ως κεντρικός μέσος, αν και ο Μουνιέκο (παρατσούκλι του Γκαγιάρδο) τον έχει χρησιμοποιήσει τόσο ως αμυντικό μέσος, όσο κι ως δεύτερο επιθετικό. Η ρήτρα, προφανώς, δεν είναι απαγορευτική για τα μεγάλα ευρωπαϊκά club: 15.000.000 ευρώ.

ΡΕΪΝΙΕΡ

Ο Ρεϊνιέρ είναι αυτή τη στιγμή το πιο πολύτιμο περουσιακό στοιχείο της Φλαμένγκο. Ο 17χρονος μεσοεπιθετικός της ρούμπρο-νέγκρο πέρασε από τις ακαδημίες των Βάσκο, Μποταφόγκο και Φλουμινένσε, αλλά βρήκε τη Γη της Επαγγελίας στη Φλαμένγκο.

Έκανε το ντεμπούτο του στις 31 Ιουλίου και τη ρεβάνς με την Εμελέκ στο Μαρακανά για το Copa Libertadores. Μόλις πριν δυο εβδομάδες επέκτεινε τη συνεργασία του με την ομάδα του Ρίο ντε Ζανέιρο μέχρι το 2024, ενώ τέθηκε και ρήτρα ύψους 70.000.000 ευρώ.

Αν κάποιος άλλαξε τη μοίρα και το πεπρωμένο του Ρεϊνιέρ, αυτός είναι ο Ζόρζε Ζεζούς. Ο Πορτογάλος του έδωσε χρόνο, αλλά κυρίως χώρο. Τον πήρε από δεύτερο επιθετικό και τον έβαλε σε πιο ελεύθερο ρόλο, ως τρόπω τινά δεκάρι.

Ήδη ευρωπαϊκοί κολοσσοί μάχονται για να τον αποκτήσουν. Σύμφωνα με βραζιλιάνικα και γαλλικά δημοσιεύματα η Παρί Σεν-Ζερμέν ετοιμάζει πρόταση 60.000.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της από την ερχόμενη (χειμερινή) κιόλας μεταγραφική περίοδο.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΤΕ ΛΑ ΚΡΟΥΣ

Το βέλος της Ρίβερ από την Ουρουγουάη. Ο Νικολάς ντε λα Κρους ξεκίνησε την καριέρα του από τη Λίβερπουλ του Μοντεβιδέο. Ο 22χρονος Ουρουγουανός έκανε το ξεπέταγμά του στο Copa Libertadores Κ20 ετών, έγινε όμως ευρύτερα γνωστός στο Μουντιάλ Κ20 το 2017.

Η Ρίβερ κινήθηκε έξυπνα και τον απέκτησε αντί 4.000.000 ευρώ. Έκανε ντεμπούτο κόντρα στην Μπόκα στις 2 Σεπτέμβρη 2017. Ανεπίσημο, βέβαια, καθώς το ματς των δυο μεγαλύτερων ομάδων του Μπουένος Άιρες και της Αργεντινής ήταν φιλικό. Το επίσημο ντεμπούτο άργησε ενάμιση μήνα και έγινε κόντρα στη Λανούς.

Ξεχωρίζει για την εκρηκτικότητά του και μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα, αν και ο Γκαγιάρδο αρκετές φορές τον φέρνει και στον άξονα στην τριάδα. Η ρήτρα αποδέσμευσή τους ανέρχεται στα 20.000.000 ευρώ.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΚΑΪΟ

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Ροντρίγκο Κάιο δεν έχει παίξει ακόμη στην Ευρώπη. Είναι αλήθεια ότι το καλοκαίρι βρέθηκε κοντά στη Γουέστ Χαμ και την Premier League, ενώ το 2015 ήταν όλα συμφωνημένα για τη μετακίνησή του στη Βαλένθια, αλλά κόπηκε στα ιατρικά τεστ. Ο 26χρονος Βραζιλιάνος ξεκίνησε την καριέρα του ως αμυντικός μέσος.

Γέννημα-θρέμμα της Σάο Πάουλο - άλλωστε στη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Βραζιλίας γεννήθηκε και μεγάλωσε - αγωνίστηκε μέχρι το 2019 στην ομάδα. Πέρυσι τέτοιο καιρό πάνω-κάτω (28/12) μετακινήθηκε στη Φλαμένγκο αντί 5.000.000 ευρώ.

Μάλιστα η ρούμπρο-νέγκρο έβαλε ρήτρα 70.000.000 ευρώ. Η Μπαρτσελόνα τον έχει στην ατζέντα της και δεν αποκλείεται να κάνει κίνηση τις επόμενες ημέρες για να τον αποκτήσει.

ΛΟΥΚΑΣ ΜΑΡΤΙΝΕΣ ΚΟΥΑΡΤΑ

Ο 23χρονος Αργεντινός κεντρικός αμυντικός είναι μία σταθερά για τη Ρίβερ του Μαρσέλο Γκαγιάρδο. Γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών των μιγιονάριος, έχει καταφέρει ν' απογειώσει την τιμή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Άλλωστε, πολλοί στη χώρα του τάνγκο θεωρούν ότι αυτό ίσως είναι και η τελευταία μεγάλη διοργάνωση με την ομάδα του Μπουένος Άιρες. Άλλωστε έχει προσφέρει κατά καιρούς λύσεις στη Ρίβερ τόσο ως αμυντικός μέσος, όσο και σε πολλές λιγότερες περιπτώσεις κι ως μπακ.

Η Μίλαν πρόσφατα ρώτησε για την περίπτωσή του. Οι ροσονέρι κοιτάζουν να προλάβουν τις άλλες ευρωπαϊκές ομάδες και να τον κάνουν δικό τους. Η ρήτρα αποδέσμευσής του από τη Μίγιο ανέρχεται στα 22.000.000 ευρώ.

TAGS COPA LIBERTADORES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ