NATIONS LEAGUE

Λημνιός: "Στο Nations League δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια"

UEFA NATIONS LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Λημνιός ξεκαθάρισε πως η Εθνική δεν έχει περιθώρια στραβοπατήματος αν θέλει να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας στο Nations League και εξέφρασε την άποψη πως το παιχνίδι με το Κόσοβο θα είναι σκληρό.

Τους τρεις βαθμούς της νίκης, είτε με καλό ποδόσφαιρο είτε όχι, έθεσε ως βασικό στόχο ο Δημήτρης Λημνιός ενόψει του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας απέναντι στο Κόσοβο για την 4η αγωνιστική του Nations League, με τον εξτρέμ της Κολωνίας να τονίζει πως οι παίκτες της γαλανόλευκης έχουν στο μυαλό τους να παραμείνουν στην κορυφή του ομίλου στη μάχη που δίνουν για αυτήν με την Σλοβενία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Λημνιός:

Για το πώς νιώθουν οι παίκτες μετά από το ταξίδι στην Αυστρία και τα δύο ματς που έχουν δώσει μέσα σε λίγες ημέρες: "Υπάρχει μία κούραση αλλά πολλοί ποδοσφαιριστές μαζί με το τιμ έχουν κάνει μία πάρα πολύ καλή αποκατάσταση, έχουμε και τη σημερινή ημέρα να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το αυριανό παιχνίδι. Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν συνηθίσει να παίζουν πάρα πολλά παιχνίδια μαζεμένα και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να είμαστε στο 100% για το παιχνίδι με το Κόσοβο".

Για το γεγονός πως έχει παίξει σε όλους του αγώνες (8 στους 10 που έχει βρεθεί στον πάγκο ο Ολλανδός τεχνικός) που έχει κληθεί στην Εθνική Ελλάδας από τον Τζον Φαν Σιπ: "Το έχω συνειδητοποιήσει, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σε όλα τα παιχνίδια έχω αγωνιστεί και αγωνίζομαι για το εθνόσημο και βοηθάω την ομάδα μου. Ήταν ένα όνειρο για μένα να αγωνιστώ με την πρώτη ομάδα της Εθνικής, το κατάφερα μέσα από τη δουλειά μου. Χαίρομαι που είμαι στην Εθνική που το τελευταίο διάστημα έχει κάνει βήματα προόδου, παίζουμε όμορφο ποδόσφαιρο και φέρνουμε θετικά αποτελέσματα. Ελπίζω να συνεχίσουμε αυτό το σερί και ευχαριστώ τον κύριο Φαν Σιπ που δείχνει εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου και θα προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο στον αγωνιστικό χώρο για να τον ανταμείβω".

Για το αν οι παίκτες νιώθουν πίεση για να συνεχίσουν να φέρνουν αποτελέσματα και να τερματίσουν στην πρώτη θέση του Nations League: "Δεν θα πω ότι υπάρχει πίεση αλλά στόχος είναι πάντα η νίκη όταν παίζεις με το εθνόσημο. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ξεκινήσαμε με το δεξί στο παιχνίδι με την Μολδαβία και με το Κόσοβο που είναι πιο δύσκολο παιχνίδι θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θα μας διατηρήσουν στην πρώτη θεση του βαθμολογικού πίνακα".

Για το ποια είναι η πιο δύσκολη ομάδα του ομίλου: "Στο Nations League δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του δυσκολίες αλλά αν ξεχωρίσω κάποια αυτή θα είναι της Σλοβενίας, που είναι στην πρώτη θέση μαζί μας. Δεν θα πρέπει λοιπόν να χάσουμε κάποιο βαθμό, θα είναι απώλεια. Για αυτό θα πρέπει αύριο να είμαστε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και να πάρουμε τους βαθμούς που είναι και το πιο σημαντικό".

Για το ποιο στοιχείο πιστεύει πως θα κρίνει το ματς με το Κόσοβο: "Ξέρουμε ότι η ομάδα του Κοσόβου θα έρθει στην Αθήνα για να διεκδικήσει τη νίκη. Θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, θέλουμε να βγάλουμε ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, θέλουμε να κάνουμε ευκαιρίες όπως στα τελευταία παιχνίδια που δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες, και το πιο σημαντικό είναι να τις εκμεταλλευτούμε γιατί αυτό μετράει στο τέλος. Είτε παίξουμε είτε δεν παίξουμε καλά αυτό που μετράει είναι οι τρεις βαθμοί για να συνεχίσουμε στην πρώτη θέση του πίνακα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS NATIONS LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ