ΕΛΛΑΔΑ

Λημνιός: "Έχουμε γίνει και πάλι Εθνική ομάδα"

Ο Δημήτρης Λημνιός στον αγώνα της Εθνικής με την Σλοβενία
Ο Δημήτρης Λημνιός στον αγώνα της Εθνικής με την Σλοβενία EUROKINISSI SPORTS

Τόσο ο Δημήτρης Λημνιός όσο και ο Γιώργος Τζαβέλλας τόνισαν ότι υπάρχει απογοήτευση στους διεθνείς για το γεγονός ότι δεν ήρθε η νίκη κόντρα στη Σλοβενία, αλλά παράλληλα είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. Τι δήλωσαν και οι Χατζηδιάκος, Μασούρας και Κουρμπέλης.

Απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να πάρουν την άνοδο για τη δεύτερη κατηγορία του Nations League, αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον επικρατεί στις τάξεις των διεθνών μετά το ματς με τη Σλοβενία.

Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε ο Δημήτρης Λημνιός. Ο 22χρονος εξτρέμ τόνισε αρχικά: "Αυτό που έφταιξε ήταν πως η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα. Μετράει μόνο η νίκη, οπότε υπάρχει απογοήτευση, εγώ προσωπικά έχω ανάμεικτα συναισθήματα. Δώσαμε και την ψυχή μας, μέσα στον αγωνιστικό χώρο μόνο η Ελλάδα υπήρχε. Η Σλοβενία έχει έναν εκπληκτικό τερματοφύλακα από τους καλύτερους στον κόσμο. Έχουμε γίνει και πάλι Εθνική ομάδα, παίζουμε καλύτερα δεν βάζουμε το κεφάλι κάτω και συνεχίζουμε".

Σε ερώτηση για τα προκριματικά του Μουντιάλ που αρχίζουν τον Μάρτιο δήλωσε: "Είμαι αισιόδοξος, έχουμε ένα καταπληκτικό σύνολο και δουλεύουμε σκληρά. Να έχουμε υγεία και όταν γίνει η κλήση τον Μάρτιο θα ξεκινήσουμε από την αρχή ώστε να κάνουμε μεγάλα πράγματα".

Για το τι λείπει από την Εθνική: "Αποτελεσματικότητα, αυτό μας λείπει. Σε όλες τις γραμμές δείξαμε πως ήμαστε αρκετά καλή ομάδα, μπροστά όμως έχουμε πρόβλημα. Από πίσω παίξουμε καλά, βγάζουμε ευκαιρίες αλλά δεν μπορούμε να σκοράρουμε. Θεωρούμε πως κάναμε τους Έλληνες υπερήφανους".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Τζαβέλλας, ο οποίος μιλώντας στην κάμερα του "OPEN" είπε: "Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια όλα τα παιδιά, δείξαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δεν απειληθήκαμε από τον αντίπαλο, είχαμε αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ο αντίπαλος τερματοφύλακας έκανε ορισμένες δύσκολες αποκρούσεις. Ήμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα αλλά κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια, δείξαμε πως έχουμε καλή ομάδα.

Είναι μία καινούργια ομάδα με νέα παιδιά που αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο. Με δουλειά η ομάδα θα καταφέρει να μεγαλώσει και να προοδεύσει".

Στο ίδιο μήκος και ο Παντελής Χατζηδιάκος. Ο κεντρικός αμυντικός της Εθνικής αποθέωσε τον Όμπλακ τον οποίο χαρακτήρισε ως έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο.

Ο Χατζηδιάκος μιλώντας στο "Open" τόνισε: "Δείξαμε σε όλο τον κόσμο πόσο ενωμένη ομάδα είμαστε. Δουλέψαμε ο ένας για τον άλλον. Έχουν κι εκείνοι κάποιους εξαιρετικούς παίκτες, ο Όμπλακ είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο, τα δώσαμε όλα αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε".

Για τη συνέχεια δήλωσε: "Είμαστε μια νέα ομάδα, θα συνεχίσουμε την δουλειά μας, βελτιωνόμαστε με κάθε παιχνίδι. Έρχονται σημαντικά παιχνίδια τον Μάρτιο, εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε. Να βελτιωθούμε και να δείξουμε μια καλύτερη Εθνική".

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης είπε στη κάμερα του Open: "Φτάσαμε πολλές φορές κοντά στο γκολ, δεν τα καταφέραμε. Μας έλειψε η αποτελεσματικότητα. Ήταν θέμα και του αντίπαλου τερματοφύλακα! Έκανε κάποιες αποκρούσεις που άλλος δεν θα τις έκανε κατά τη γνώμη μου, είναι από τους καλύτερους της Ευρώπης κι έπαιξε κι αυτό τον ρόλο του".

Για το κλίμα στα αποδυτήρια, πρόσθεσε: "Είμαστε όλοι πολύ δυσαρεστημένοι που δεν κατακτήσαμε να πάρουμε την πρώτη θέση. Αξίζαμε κάτι παραπάνω, δείξαμε στα παιχνίδια με την Σλοβενία πως είμαστε η καλύτερη ομάδα. Το κακό έγινε στα υπόλοιπα παιχνίδια, αλλά σε όλα ήμασταν καλύτεροι κι αξίζαμε καλύτερα πράγματα. Δεν σκύβουμε το κεφάλι συνεχίζουμε για να φτάσουμε την Εθνική σε μια τελική φάση".

Ο Γιώργος Μασούρας στάθηκε στο δοκάρι του Παυλίδη στην κάμερα του Open: "Η μπάλα πήγε δοκάρι κι έξω! Παρ' όλα αυτά, υπάρχει μια πληρότητα για τον τρόπο που αγωνιστήκαμε. Θα πρέπει να γίνουμε πιο aggresive στο επιθετικό τρίτο, γιατί αυτές οι λεπτομέρειες κρίνουν σε παιχνίδια όπως το Κόσοβο, τις προκρίσεις στο τέλος".

Για το πώς νιώθει, απάντησε: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ' όσα είδα από τους συμπαίκτες μου, βλέπω κάτι ωραίο στην ομάδα, να θέλουν όλοι να βοηθήσουν και θα συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα στα προκριματικά του Μουντιάλ".

Για το πρόβλημα στο γκολ, σχολίασε: "Ο Φαν Σιπ μας έχει τονίσει να πηγαίνουμε εμείς στη μπάλα κι όχι να την περιμένουμε. Έχουμε μια κακή συνήθεια σαν Έλληνες ποδοσφαιριστές, θα το αλλάξουμε σιγά σιγά... Ήταν μια από τις λεπτομέρειες που μας στέρησε την πρωτιά. Πιστεύω όμως θα το βελτιώσουμε αυτό".

Για τη συνέχεια, είπε: "Θεωρώ πως ο στόχος είναι η είσοδος στα τελικά του Μουντιάλ. Δεν μας ευχαριστεί να είμαστε δεύτεροι σε έναν τέτοιο όμιλο, όμως φαίνεται αυτό κι όποιος λέει πως δεν βλέπει πρόοδο στον αγωνιστικό χώρο ψεύδεται. Η ομάδα πρέπει να αγωνίζεται με την ίδια θέληση. Όλοι μπαίνουν αμέσως στο κλίμα, βοηθάει κι ο προπονητής σε αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ