ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λόπεθ στο SPORT24: "Ο Βόλος δεν έχει φτάσει ακόμη το ταβάνι του"

Ο Άνχελ Λόπεθ στο παιχνίδι του Βόλου με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη
Ο Άνχελ Λόπεθ στο παιχνίδι του Βόλου με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη EUROKINISSI

Ο προπονητής του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ, μιλά στο SPORT24 για την πορεία των Θεσσαλών, τους Νίνη, Ουάρντα, Δουβίκα, Τζόλη, Αραμπί και εξηγεί γιατί είναι θερμός υποστηρικτής του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο Βόλος υποδέχεται το απόγευμα της Δευτέρας (4/1, 17:15, Novasports 2) τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό για τη 14η αγωνιστική της Super League Interwetten με σκοπό να ξεκινήσει με το δεξί το 2021 και να συνεχίσει την εξαιρετική του πορεία την τρέχουσα σεζόν.

Μια πορεία, η οποία δίχως αμφιβολία, φέρει τη σφραγίδα του προπονητή του. Ο Άνχελ Λόπεθ ανέλαβε την τεχνική ομάδα της Μαγνησίας μετά το διαζύγιο με τον Σάκη Τσιώλη.

Το SPORT24 συνάντησε τον 37χρονο Μαδριλένο στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά την επιστροφή του από την Ισπανία.

Λόπεθ στο SPORT24: "Ο Βόλος δεν έχει φτάσει ακόμη το ταβάνι του"

Ο Λόπεθ τονίζει ότι η ομάδα της Μαγνησίας δεν έχει αγγίξει ακόμη το ταβάνι της και μιλά για τον Σωτήρη Νίνη, αλλά και τον Τάσο Δουβίκα, ο οποίος βρίσκεται προ των πυλών της Τούμπας.

Η συζήτηση δεν μπορεί παρά να περιστραφεί γύρω από την πανδημία. Άλλωστε η σύζυγος του Λόπεθ είναι νοσηλεύτρια και η οικογένειά του γνωρίζει από πρώτο χέρι την επικινδυνότητα και τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν κατά του κορονοϊού. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο όταν έλθει η σειρά του.

- Πώς αξιολογείτε τη μέχρι τώρα εμπειρία σας στο Βόλο;

"Νομίζω ότι αξιολογώ ως πολύ θετική τη μέχρι τώρα εμπειρία μου στην Ελλάδα. Το πρωτάθλημα θα το χαρακτήριζα αρκετά ανταγωνιστικό. Θα χώριζα τη Super League Interwetten σε δύο κατηγορίες. Το πρώτο αποτελείται από πέντε πολύ δυνατές ομάδες. Οι υπόλοιπες παλεύουν γι' άλλους στόχους. Νομίζω ότι το θέαμα είναι ελκυστικό και το επίπεδο υψηλό.

Ο Βόλος είναι η ομάδα που χτυπήθηκε ίσως περισσότερο από κάθε άλλη από την πανδημία. Μας χτύπησε στο καλύτερο σημείο της σεζόν. Έπρεπε να σταματήσουμε για τρεις εβδομάδες χωρίς ματς, είχαμε δύομιση εβδομάδες να προπονηθούμε όλοι μαζί. Ήταν λογικό να μας κοστίσει αυτό. Απλά, έπειτα, προσαρμοστήκαμε, στην κατάσταση αυτή. Επιστρέψαμε σε ένα καλό σημείο. Όταν έφτασα μπόρεσα να γνωρίσω την πανέρμοφη πόλη του Βόλου γιατί δεν υπήρχαν τότε περιορισμοί. Τους τελευταίους δύο μήνες, το μόνο που κάνουμε εκτός σπιτιού είναι προπόνηση. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο".

- Ποιος είναι ο στόχος του Βόλου;

"Ο Βόλος δεν έχει άλλο ματς από το να κοιτάζει το επόμενο ματς. Κάθε παιχνίδι στην Ελλάδα είναι δύσκολο, οπότε δεν έχουμε άλλο περιθώριο κι άλλο στόχο. Όταν προχωρήσει η σεζόν και δούμε τη θέση την οποία βρισκόμαστε, θα δούμε και το στόχο που μπορούμε να θέσουμε".

- Σας πιστώνετε και η μεταμόρφωση του Αμρ Ουάρντα, ο οποίος επιστρέφει βέβαια στον ΠΑΟΚ...

"Ο Ουάρντα έχει κάνει πολύ καλή σεζόν. Δεν είναι κάτι που οφείλεται μόνο ατομικά στον Ουάρντα. Οφείλεται στη διοίκηση, στους συμπαίκτες του και στο τεχνικό επιτελείο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνετέλεσαν στο να έχει καλή απόδοση ο Ουάρντα".

- Ο Σωτήρης Νίνης είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες του ρόστερ. Σάς έχει έχει βοηθήσει και πώς;

"Ο Σωτήρης βρήκε ξανά μαζί μας τον καλύτερο εαυτό του. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους τραυματισμούς που είχε και το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζε σε λιγότερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν ξαναβρήκε τον καλύτερο εαυτό του από τη μία μέρα στην άλλη.

Δούλεψε μήνες για να τα καταφέρει. Προπονήθηκε πολύ. Δούλεψε μόνος του. Τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με τον Αστέρα και με τον Παναιτωλικό έπαιξε πολύ καλά. Μου έδειξε ότι θα βγει μπροστά για την ομάδα σε αυτό το δεύτερο μισό".

- Η σεζόν θα είναι επιτυχημένη εάν...

"Η σεζόν θα ήταν επιτυχημένη εάν συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία. Εάν κάθε παίκτης συνεχίζει να δίνει το 100%. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος που θέτω. Να βγάλω το μάξιμουμ από κάθε παίκτη. Αυτό μού δίνει ικανοποίηση. Ο Βόλος δεν έχει πιάσει ακόμη το ταβάνι του..."

- Ο συμπατριώτης σας πρώην προπονητής του Βόλου, Χουάν Φεράντο, σας πρότεινε στην ομάδα όταν έψαχνε προπονητή. Μάλιστα μοιάζει η ομάδα να έχει διατηρήσει αυτή τη φιλοσοφία...

"Ο Χουάν κι εγώ μιλήσαμε αρκετά. Μιλήσαμε πολύ για το ελληνικό πρωτάθλημα και το Βόλο. Αυτό με ώθησε πολύ για να αποφασίσω να πω το ναι στο Βόλο.

Ο προπονητής του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ
Ο προπονητής του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ EUROKINISSI SPORTS


Νομίζω ότι είναι τυχαίο ότι παίζουμε το ίδιο σύστημα. Είμαι προπονητής που προσαρμόζομαι στο υλικό που έχω. Και νομίζω ότι αυτό είναι το καλύτερο σύστημα με το υλικό που έχουμε. Αυτή η ομάδα είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να παίζει με ένα δεκάρι. Γι' αυτό επιλέγουμε πάντα αυτό το σύστημα".

- Πώς βιώνετε την πανδημία του κορονοϊού;

"Η σύζυγός μου είναι νοσηλεύτρια. Ζήσαμε την πανδημία από την αρχή με προληπτικά μέτρα ασφαλείας. Από την πρώτη μέρα και από πρώτο χέρι έμαθα πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο ιός. Η κατάσταση στην Ισπανία είναι δύσκολο. Η άφιξη του εμβολίου, ωστόσο, προκαλεί αισιοδοξία. Αυτή η αισιοδοξία μας κάνει να ελπίζουμε ότι θα πάρουμε ξανά τις ζωές μας στα χέρια μας και θα επιστρέψουν και οι φίλαθλοι στα γήπεδα".-

- Θα κάνετε το εμβόλιο;

"Θα το κάνω το εμβόλιο. Πιστεύω στην ιατρική και στους γιατρούς. Εάν το εμβόλιο είναι ο μοναδικός δρόμος για να επιστρέψει η κανονικότητα στην οικονομική και κοινωνική ζωή, τότε πρέπει να το κάνουμε. Είναι καρπός της προσπάθειας πολλών γιατρών. Πρέπει να πιστέψουμε στην Ιατρική. Δεν πρέπει να βλέπουμε με δυσπιστία. Είναι η μοναδική λύση".

- Ο ΠΑΟΚ θέλει τον Δουβίκα. Πιστεύετε ότι μπορεί να παίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο;

"Η διοίκηση, ο πρόεδρος και ο ίδιος ο Δουβίκας θα αποφασίσουν το μέλλον τους. Εγώ ως προπονητής, προσωπικά, απολαμβάνω να προπονώ τον Δουβίκα. Νομίζω ότι μέχρι τώρα παίζει σε υψηλό επίπεδο.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δουβίκας δεν έπαιζε στον Αστέρα. Δεν είχε χρόνο συμμετοχής για να δείξει το ταλέντο του. Ίσως ο προπονητής να μην τον πίστευε. Απέδειξε, ωστόσο, ότι την τρέχουσα σεζόν μπορεί να παίξει στο πλέον υψηλό επίπεδο. Η εμπιστοσύνη που έχει λάβει από τον προπονητή και τους συμπαίκτες του έχει οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα".

- Ποιοι παίκτες σας έχουν κάνει μεγαλύτερη εντύπωση στο ελληνικό πρωτάθλημα;

"Ο Τζόλης που έχει κάνει μεγάλη έκπληξη. Δεν τον γνώριζα καθόλου και μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση. Νομίζω ότι με την ηλικία που έχει και με αυτά που κάνει, έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Για τον Γιουσέφ δεν μπορώ να πω ότι με εκπλήσσει, καθώς τον γνώριζα από την Ισπανία. Είναι τα δύο σημεία αναφοράς του πρωταθλήματος. Έχουν πάρει από το χέρι τις ομάδες τους θα έλεγα".

- Μιλάτε με τους συμπατριώτες σας που παίζουν στην Ελλάδα;

"Μιλάω με τους Ισπανούς που παίζουν στην Ελλάδα. Όπως ο Αντριάν Σαρδινέρο που ήταν παίκτης μου στη Χετάφε. Τώρα είμαστε αντίπαλοι, αλλά πάντα υπάρχει σεβασμός και αλληλοεκτίμηση".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ