ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάαρτεν Βίφελς: "Κακή κλήρωση για την Αϊντχόφεν, πιο δύσκολος από τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός"

Οι παίκτες της PSV πανηγυρίζουν απέναντι στην Ομόνοια
Οι παίκτες της PSV πανηγυρίζουν απέναντι στην Ομόνοια AP PHOTO/PETER DEJONG

Ο ρεπόρτερ της Αιντχόφεν στην εφημερίδα "AD", Μάαρτεν Βίφελς, ανέφερε στο SPORT24 ότι είναι κακή για την ολλανδική ομάδα η κλήρωση με τον Ολυμπιακό, τον οποίο χαρακτήρισε μεγαλύτερο αντίπαλο από τον ΠΑΟΚ.

Στις 18 Φεβρουαρίου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αϊντχόφεν στο πρώτο παιχνίδι για τους "32" του Europa League (19.55). Αυτή είναι η αντίπαλος των "ερυθρόλευκων", όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (14/12). Στις 25 Φεβρουαρίου το δεύτερο ματς στο Plilips Stadion, με φόντο μια θέση στους "16" (22.00).

Την PSV την είδαμε στα δύο παιχνίδια που έδωσε με τον ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Europa League (ήττα 4-1 στην Τούμπα, νίκη 3-2 στην Ολλανδία). Το SPORT24 έδωσε τον λόγο στον δημοσιογράφο Μάαρτεν Βίφελς, ρεπόρτερ της Αϊντχόφεν στην εφημερίδα "AD".

Μίλησε για κακή κλήρωση για την ολλανδική ομάδα και χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό μεγαλύτερο αντίπαλο από τον ΠΑΟΚ. Αναφέρθηκε στους παίκτες - κλειδιά της PSV, αλλά και σε αυτούς των "ερυθρόλευκων" που πρέπει να προσέξουν οι Ολλανδοί.

Πώς αντιμετωπίστηκε στην Αϊντχόφεν η κλήρωση με τον Ολυμπιακό;

"Η γενική αίσθηση που υπάρχει είναι ότι η PSV είχε δύσκολη κλήρωση, γιατί μιλάμε για την πρωταθλήτρια ομάδα στην Ελλάδα, μια καλή ομάδα. Το μόνο θετικό είναι πως το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Ελλάδα και το δεύτερο στην Ολλανδία. Θα είναι πλεονέκτημα το γεγονός ότι πιθανότατα ο αγώνας στο γήπεδο του Ολυμπιακού θα γίνει χωρίς θεατές ή έστω με λίγους θεατές".

Ποιος είναι ο παίκτης της Αϊντχόφεν που πρέπει να προσέξει περισσότερο ο Ολυμπιακός;

"Ο Μάριο Γκέτσε, εφόσον είναι υγιής. Καταλαβαίνουμε πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος ήδη παίζει σημαντικό ρόλο στην PSV. Όσο περνάει ο καιρός θα είναι ακόμη καλύτερος, ειδικά μετά τη διακοπή. Επίσης προσοχή χρειάζεται ο Ντόνιελ Μάλεν, ο οποίος είναι Ολλανδός διεθνής, σκοράρει σχεδόν σε κάθε παιχνίδι και σίγουρα θα είναι απειλή για τον Ολυμπιακό".

Πιστεύουν στην PSV ότι το εμπόδιο του Ολυμπιακού θα είναι δυσκολότερο από αυτό του ΠΑΟΚ, με τον οποίο έπαιξε φέτος η ομάδα σε δύο παιχνίδια;

"¨Νομίζω ναι. Στην έδρα του ΠΑΟΚ η Αϊντχόφεν έπαιξε πολύ καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και θα μπορούσε να προηγηθεί με 0-2 ή 0-3. Στο δεύτερο το παιχνίδι άλλαξε. Στο Plilips Stadion ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 0-2 στο ημίχρονο, αλλά η PSV νίκησε επειδή ήταν καλύτερη. Μπορώ να πω πως ο Ολυμπιακός θεωρείται μεγαλύτερος αντίπαλος".

Η PSV θα συναντήσει ξανά τον Μπρούμα, τον οποίο παραχώρησε δανεικό στον Ολυμπιακό; Πιστεύεις ότι στο τέλος της σεζόν θα επιστρέψει και θα μείνει;

"Δεν νομίζω ότι ο Μπρούμα έχει μέλλον στην PSV, η οποία έχει πολλούς νεαρούς παίκτες τόσο στα άκρα της επιθετικής γραμμής όσο και στη γραμμή κρούσης. Ο Μπρούμα δεν κατάφερε να κάνει αίσθηση στην Ολλανδία και το κλαμπ θα επιδιώξει να τον πουλήσει.

O Μπρούμα
O Μπρούμα EUROKINISSI SPORTS

Αν βέβαια συμπριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Πορτογαλίας, παίξει και κάνει καλό τουρνουά στο Euro, θα μπορούσε να γυρίσει και να βοηθήσει στους προκριματικούς γύρους του Champions League, αν βρεθεί εκεί η PSV, και στη συνέχεια να πουληθεί. Πάντως δεν νομίζω να μείνει τη νέα σεζόν στην PSV".

Θεωρείς ότι με τον Ολυμπιακό μπορεί να "βλάψει" την ομάδα στην οποία ανήκει μέχρι το 2023;

"Αν έχει δίπλα του σημαντικούς παίκτες, θεωρώ πως ναι μπορεί γίνει πολύ επικίνδυνος παίκτης για την αντίπαλη ομάδα. Αν από την άλλη πρέπει αυτός να σηκώσει όλο το φορτίο, θεωρώ πως δεν είναι και τόσο εύκολο γι' αυτόν".

Ποιον παίκτη του Ολυμπιακού πιστεύεις ότι οφείλει να προσέξει ιδιαίτερα η Αϊντχόφεν;

"Όλοι γνωρίζουμε τον Ελ Αραμπί, που βάζει τα γκολ. Θα είναι απειλή. Γνωρίζουμε και τον Ραφίνια, που είναι πολύ έμπειρος.

Ο Ραφίνια με τον Αραμπί μετά τον αγώνα Ολυμπιακός - Ομόνοια
Ο Ραφίνια με τον Αραμπί μετά τον αγώνα Ολυμπιακός - Ομόνοια EUROKINISSI

Όταν έχει παίξει τόσα χρόνια στη Μπάγερν, αυτό κάτι δείχνει για την αξία του. Ο Χάκπο και ο Ιχατάρεν θα έχουν απέναντί τους έναν ζόρικο αντίπαλο".

Έχεις παρακολουθήσει αγώνες του Ολυμπιακού στο Champions League; Πέρυσι στην ίδια φάση απέκλεισε την Άρσεναλ...

"Είδα κάποιους στους οποίους βέβαια δεν ήταν τόσο καλός. Είχα δει όμως και μερικούς παλαιότερα, στους οποίους έπαιζε με τον Ολυμπιακό ο Αφελάι, που έπαιξε στην PSV. Πάντα έχει έμπειρους παίκτες ο Ολυμπιακός, είναι η πιο δυνατή ομάδα στην Ελλάδα και ξαναλέω πως δεν είναι καλή κλήρωση για την PSV".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ EUROPA LEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ