ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 1-0: Ο Στέρλινγκ της έδωσε το τρίποντο

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν για την νίκη κόντρα στην Άρσεναλ
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν για την νίκη κόντρα στην Άρσεναλ AP

Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να πάρει την νίκη κόντρα στην Άρσεναλ με τον Ράχιμ Στέρλινγκ να δίνει το τρίποντο στους πολίτες χάρη σε γκολ του στο 23ο λεπτό.

Αφού έμεινε δύο αγωνιστικές μακριά από το τρίποντο, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να το πάρει στο παιχνίδι με την Άρσεναλ. Οι πολίτες επικράτησαν 1-0 των κανονιέρηδων χάρη σε γκολ του Στέρλινγκ στο 23ο λεπτό και έφτασε τους επτά βαθμούς σε τέσσερα παιχνίδια. Κάπως έτσι, ο "δάσκαλος" Πεπ Γκουαρδιόλα, κέρδισε τον "μαθητή" Μικέλ Αρτέτα.

Η Σίτι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φρόντισε να δείξει ότι είναι εκείνη που θέλει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Μαχρέζ πραγματοποίησε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το πρώτο γκολ της αναμέτρησης στο 23ο λεπτό. Ο Αγκουέρο τροφοδότησε τον Φόντεν, εκείνος πλάσαρε τον Λένο, ο οποίος σε πρώτη φάση απέκρουσε και στην συνέχεια ήρθε ο Στέρλινγκ για να σκοράρει.

Οι πολίτες κυκλοφορούσαν την μπάλα με την Άρσεναλ να έχει περισσότερο παθητικό ρόλο. Βγήκε από το "καβούκι" της μετά από το 37' και στο 40' είχε μεγάλη στιγμή με τον Σακά, αλλά ο Έντερσον απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι διαχειρίστηκε περισσότερο το προβάδισμα που είχε αποκτήσει από το πρώτο μέρος. Κράτησε την μπάλα όσο χρειαζόταν, ενώ απορρόφησε την πίεση της Άρσεναλ, όταν εκείνη βγήκε πιο μπροστά.

Το σκορ ήταν μεν εύθραστο, ωστόσο, οι κανονιέρηδες δεν κατάφεραν να βρουν επιθετικές λύσεις, παρά την είσοδο και του Λακαζέτ στο 69ο λεπτό. Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού επιδίωξε να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή, αλλά το σκορ παρέμεινε στο 1-0.

Σίτι: Έντερσον, Ουόκερ, Ντίας, Ακέ, Κανσέλο, Σίλβα, Ρόδρι, Φόντεν (89' Φερναντίνιο), Μάχρεζ, Αγκουέρο (65' Γκουντογκάν), Στέρλινγκ

Άρσεναλ: Λένο, Ρουίζ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Σάκα, Τσάκα (83' Παρτέι), Θεμπάγιος, Μπεγιερίν, Γουίλιαν (69' Λακαζέτ), Ομπαμεγιάνγκ, Πεπέ (83' Ενκετιά)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Εβερτον - Λιβερπουλ 2-2 (19' Κιν, 81' Κάλβερτ-Λιούιν / 3' Μανέ, 72' Σαλάχ)

Τσέλσι - Σαουθάμπτον 3-3 (15' 29' Βέρνερ, 59' Χάβερτς / 43' Ινγκς, 57' Άνταμς, 90+2' Βέστεργκααρντ)

Μάντσεστερ Σίτι - Αρσεναλ 1-0 (23' Στέρλινγκ)

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Κυριακή 18 Οκτωβρίου

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ (14:00)

Κρίσταλ Πάλας - Μπράιτον (16:00)

Τότεναμ - Γουέστ Χαμ (18:30)

Λέστερ - Αστον Βίλα (21:15)

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου

Γουέστ Μπρομ - Μπέρνλι (19:30)

Λιντς - Γουλβς (22:00)

Δείτε εδώ αναλυτικά τη βαθμολογία της Premier League και όχι μόνο.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΡΣΕΝΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ