PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Γουλβς 4-1: Ασταμάτητοι οι πολίτες, έφτασαν στην 21η σερί νίκη

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Γουλβς σε ματς της Premier League
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Γουλβς σε ματς της Premier League Ⓒ 2021 CLIVE BRUNSKILL/ASSOCIATED PRESS

Η Γουλβς ισοφάρισε στο 61' όμως ούτε εκείνη μπόρεσε να σταματήσει την ξέφρενη πορεία της Μάντσεστερ Σίτι, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να επικρατεί με το εντυπωσιακό 4-1 των λύκων και να φτάνει τις 21 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις (VIDEOS).

Ποια ομάδα θα βρεθεί να σταματήσει την τέλεια ομάδα που φαίνεται πως έχει δημιουργήσει ο Πεπ Γκουαρδιόλα; Η Μάντσεστερ Σίτι τα βρήκε σκούρα από το 60' μέχρι το 80' απέναντι στην Γουλβς, διάστημα στο οποίο δέχτηκε την ισοφάριση και απειλήθηκε ακόμα και με ανατροπή, όμως στην τελική ευθεία της αναμέτρησης ήταν καταιγιστική, πέτυχε τρία γκολ, και έφτασε στο αρχοντικό 4-1.

Αυτή ήταν η 21η διαδοχική νίκη για τους γαλάζιους του Μάντσεστερ σε όλες τις διοργανώσεις (28 ματς συνολικά αήττητοι με απολογισμό 25 νίκες και 3 ισοπαλίες, ισοφάρισαν το ρεκόρ συλλόγου από το 2017) και 15η στη σειρά στο πρωτάθλημα, που την έφερε μάλιστα στο +15 απο τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ (με ματς παραπάνω) λίγες ημέρες πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Παράσταση για έναν ρόλο ήταν το πρώτο 45λεπτο στο Έτιχαντ, με την Μάντσεστερ Σίτι να παίζει στο ρελαντί αλλά παρόλα αυτά να μετράει ένα γκολ, 8 τελικές προσπάθειες (2 εντός εστίας) και 75% κατοχή μπάλας, έναντι της Γουλβς που είχε μηδέν τελικές, μηδές επαφές με τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή της αντιπάλου της και μηδέν κόρνερ.

Το 1-0 έγινε στο 15', όταν ο Ρόντρι με εκπληκτική μπαλιά ακριβείας βρήκε στον Μαχρέζ που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Ντεντόνκερ να προσπαθεί με τάκλιν να βρει τη μπάλα πριν τον Στέρλινγκ αλλά άθελά του να την στέλνει στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι μπήκε με διάθεση να πετύχει ένα ακόμα γκολ για να κλειδώσει το τρίποντο όμως ο Πατρίσιο κράτησε όρθια την ομάδα του με δύο σωτήριες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Ντε Μπράινε και Μαχρέζ και στο 61' ήρθε η ισοφάριση στην πρώτη τελική προσπάθεια και πρώτη επαφή μπάλας στην αντίπαλη περιοχή για τους παίκτες του Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Ο Μουτίνιο εκτέλεσε φαλτσαριστά φάουλ από τα δεξιά και ο προωθημένος Κόουντι πήρε σκαστή κεφαλιά ανάμεσα σε Ντίας και Κανσέλο στην καρδιά της άμυνας της Σίτι, για να τη στείλει στην αριστερή γωνία της εστίας του Έντερσον (1-1) και να πανηγυρίσει το πρώτο γκολ της καριέρας του στην Premier League (σε 103 παιχνίδια).

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους παίκτες της Γουλβς που με όπλο τις αντεπιθέσεις δημιούργησαν και άλλες τελικές και πλησίασαν στην ανατροπή, όμως ο νόμος του ισχυρού εφαρμόστηκε για μία ακόμα φορά, με τους γηπεδούχους να πολιορκούν από την πλευρά τους την εστία του Πατρίσιο και βρίσκουν το δεύτερο γκολ στο 80' μετά από οργανωμένη προσπάθεια που κατέληξε με σουτ του Ζεσούς από το ύψος της μικρής περιοχής (2-1).

Το γκολ του Βραζιλιάνου έφερε απογοήτευση σε βαθμό κατάρρευσης στους φιλοξενούμενους, για να έρθουν άλλα δύο γκολ από πλευράς πολιτών και να σφραγίσουν με εντυπωσιακό τρόπο την 21η διαδοχική επιτυχία τους σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο 90' έγινε το 3-1 με ωραίο αριστερό φαλτσαριστό σουτ του Μαχρέζ ενώ στις καθυστερήσεις γράφτηκε το τελικό 4-1 με το δεύτερο γκολ του Ζεσούς στο παιχνίδι, με τον Βραζιλιάνο να νικάει από κοντά τον Πατρίσιο μετά από ασταθή απόκρουση του Πορτογάλου σε σουτ του Γκιουντογκάν (χρειάστηκε ο έλεγχος της φάσης από το VAR για να μετρήσει το γκολ αφού αρχικά είχε υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Ρόντρι, Μπερνάρντο Σίλβα (82' Γκιουντογκάν), Ντε Μπράινε, Μαχρέζ, Στέρλινγκ, Ζεσούς

ΓΟΥΛΒΣ: Πατρίσιο, Χούβερ, Κόουντι, Σαΐς, Σεμέδο, Τζόνι (55' Φάμπιο Σίλβα), Ντεντόνκερ, Μουτίνιο, Νέβες (90' Οτασόουι), Τραορέ, Νέτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Clive Brunskill/Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΓΟΥΛΒΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ