PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Μπράιτον 1-0: Τρίτη θέση με την κλάση του Φόντεν

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν το γκολ του Φόντεν κόντρα στην Μπράιτον σε ματς της Premier League
Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν το γκολ του Φόντεν κόντρα στην Μπράιτον σε ματς της Premier League Ⓒ 2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Σίτι λύγισε την Μπράιτον χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ του Φόντεν στο 44' και πήρε το τρίποντο (1-0) που την ανέβασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας έχοντας και ματς λιγότερο (VIDEOS).

Έναν μήνα μόνο με νίκες θα συμπληρώσει η Μάντσεστερ Σίτι καθώς μετά το 1-1 με την Γουέστ Μπρομ εντός έδρας στις 15 Δεκεμβρίου, πήρε φόρα και δεν σταματάει.

Το βράδυ της Τετάρτης (13/1) η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επιβλήθηκε 1-0 της Μπράιτον για την 18η αγωνιστική της Premier League με σκόρερ τον Φιλ Φόντεν στο 44ο λεπτό και πανηγύρισε την 7η διαδοχική νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις, που ήταν αρκετή για να την εκτοξεύσει στην τρίτη θέση έχοντας και ματς λιγότερο έναντι των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ έφτασαν τις 7 νίκες σε ισάριθμα ματς στην Premier League κόντρα στην Μπράιτον, με τα τέρματα σε αυτές τις αναμετρήσεις να είναι πλέον 21-2 για τους πολίτες.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης μέσω της κατοχής της μπάλας από τα πρώτα λεπτά, όμως έλειπε η ταχύτητα και η φαντασία από το παιχνίδι της, με τους παίκτες της Μπράιτον να καταφέρνουν με πολυπρόσωπη άμυνα να υπερασπίζονται αποτελεσματικά την εστία του Σάντσεθ.

Μόνο ο Ντε Μπράινε κατάφερε να γίνει επικίνδυνος από πλευράς γηπεδούχων, με τα σουτ του στο 14' και στο 40' να αποκρούονται από τον Ισπανό κίπερ των γλάρων, για να έρθει πάντως το γκολ για τους γηπεδούχους σε κομβικό σημείο, ένα λεπτό πριν τη λήξη του 45λεπτου.

Ο Ντε Μπράινε πέρασε κάθετα τη μπάλα για τον Φόντεν, εκείνος έκανε εξαιρετικό κοντρόλ με το αριστερό και στη συνέχεια εκτέλεσε με δεξί συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας και να φτάσει τα 4 γκολ στη φετινή Premier League (1-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός, με την Σίτι να έχει στο 59' μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Γκιουντογκάν (απέκρουσε ο Σάντσεθ) και Μπερνάρντο Σίλβα (το σουτ του έστειλε τη μπάλα να τραντάξει στο οριζόντιο δοκάρι) και την Μπράιτον να απειλεί με τη σειρά της στο 60' με το σουτ του ΜακΆλιστερ που έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο τελευταίο ημίωρο, η Σίτι είχε αφήσει το πόδι από το γκάζι και κοιτούσε μόνο να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα και η Μπράιτον κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο, με τον Έντερσον να μην χρειάζεται πάντως να πραγματοποιήσει κάποια σωτήρια επέμβαση.

Στις καθυστερήσεις οι πολίτες έχασαν τεράστια ευκαιρία για το δεύτερο γκολ, όταν ο Στέρλινγκ εκτέλεσε πολύ άστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ντε Μπράινε (η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι), με το 1-0 να μένει ωστόσο και να καταγράφεται ως η 7η σερί νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις που τους φέρνει σε απόσταση τεσσάρων ποντων από την κορυφή της Premier League και με ματς λιγότερο.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Ντίας, Στόουνς, Ζιντσένκο, Ροντρίγκο, Γκιουντογκάν, Ντε Μπράινε, Μαχρέζ (67' Ζεσούς), Φόντεν (82' Στέρλινγκ), Μπερνάρντο Σίλβα

ΜΠΡΑΙΤΟΝ: Σάντσες, Γουάιτ, Γουέμπστερ, Ντανκ, ΜακΆλιστερ, Τροσάρ (86' Κάντρα), Τάου (68' Μοπέ), Πρέπερ (68' Μαρτς), Μπερνάρντο, Μπερν, Φέλτμαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ