Ο προπονητής του Άρη, Άκης Μάντζιος, μίλησε για την αναμέτρηση της Τετάρτης (5/5) με τον Ολυμπιακό και τις δυσκολίες του αλλά και τη συνέχεια των playoffs.

Ο τεχνικός του Άρη, Άκης Μάντζιος, μίλησε για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" την Τετάρτη (5/5) και τις δυσκολίες που θα έχει αυτό αλλά και τη συνέχεια των playoffs.

ADVERTISING

Όπως δήλωσε ο Έλληνας προπονητής στα playoffs η ομάδα του δεν δείχνει την ίδια εικόνα και είναι λογικό γενικότερα όλοι οι σύλλογοι που μετέχουν στη συγκεκριμένη διαδικασία να είναι κουρασμένοι.

Για την επιστροφή στη δράση μετά τη διακοπή του Πάσχα είπε: "Ήταν μια περίοδος γιορτινή με ιδιαιτερότητες. Θεωρώ ότι ήταν μια περίοδος που δώσαμε τη δυνατότητα στα παιδιά λίγο να ξεκουραστούν και να επανέρθουν πάλι για το τελευταίο κομμάτι των playoffs".

Για την κόπωση που υπάρχει, γενικότερα, στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν είπε: "Σίγουρα είναι μια χρονιά δύσκολη, μια χρονιά περίεργη, χωρίς να υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία και η απαραίτητη ξεκούραση, το κυριότερο αυτό, των ποδοσφαιριστών από την περσινή χρονιά. Όλη αυτή η συσσωρευμένη κούραση, η συσσωρευμένη πίεση, οι συνεχόμενες αγωνιστικές επιφέρουν μεγάλο βαθμό κόπωσης και νομίζω ότι είναι ένα θέμα το οποίο προβληματίζει όλες τις ομάδες για να το αντιμετωπίσουν".

ADVERTISING

Για τις δυνάμεις και τις αντοχές που υπάρχουν στον Άρη είπε: "Στην περίοδο των playoffs έχουμε χάσει κάποια από τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει η ομάδα μας στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Υπάρχει συσσωρευμένη κόπωση, υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν επιβαρυνθεί. Από εκεί και πέρα όμως τώρα δεν πρέπει να μένουμε σε αυτό, πρέπει να το βγάλουμε από το μυαλό μας, είναι τέσσερα παιχνίδια, θέλουμε αυτή η εξαιρετική χρονιά που έχει κάνει ομάδα μας να ολοκληρώσει την σεζόν και να και να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει".

Για το αν θα κριθούν όλα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική είπε: "Ίσως ναι, ίσως όχι, δεν το ξέρει κανείς, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Σε κάθε παιχνίδι και τα τρία αποτελέσματα είναι μέσα για όλες τις ομάδες, τουλάχιστον για τις περισσότερες ομάδες. Είναι μια διαφορετική διαδικασία από ό,τι ήταν η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, βλέπουμε ότι λείπουν οι εντάσεις, λείπει το γρήγορο ποδόσφαιρο από τη διαδικασία των playoffs, ίσως και το θέαμα να μην είναι το ίδιο με την κανονική διάρκεια αλλά από κει και πέρα νομίζω -όπως είπα- ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδια και το τι έχουμε πάρει από το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Για το παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό είπε: "Δύσκολο παιχνίδι με τον πρωταθλητή. Μια ομάδα που σίγουρα έχει ένα πάρα πολύ γεμάτο ρόστερ με πάρα πολλές ποιοτικές επιλογές. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ομάδα μας, να παρουσιαστούμε πρώτα απ’ όλα πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, τακτικά σοβαροί και -το κυριότερο- σε αυτό το παιχνίδι να αποφύγουμε τα λάθη, λάθη τα οποία στη διαδικασία των playoffs τα πληρώνουμε".

Για το αν είναι υπάρχουν επιστροφές παικτών στα σχέδιά του, όπως του Μπεναλουάν ή του Ιωάννου, είπε: "Σίγουρα θα είναι κοντά μας τα παιδιά. Από την άλλη, είναι και δύσκολο, όταν απέχουν πάνω από ένα, ενάμιση μήνα να μπούνε κατευθείαν στα βαθιά αλλά από εκεί και πέρα θα το αξιολογήσουμε, θα το εξετάσουμε, θα δούμε τις λύσεις που μπορεί να έχουμε διαθέσιμες και μέχρι τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε ποια παιδιά θα είναι διαθέσιμα".