ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μαουρίσιο στο SPORT24: "Μπορούμε δεύτερη θέση, δικαιωμένος που επέλεξα τον Παναθηναϊκό"

Ο Μαουρίσιο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΟΦΗ
Ο Μαουρίσιο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΟΦΗ EUROKINISSI

Ο Μαουρίσιο μίλησε στο SPORT24 μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΟΦΗ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το τριφύλλι μπορεί να κατακτήσει και τη δεύτερη θέση και το Κύπελλο. Ο κορονοϊος, ο Αλεξανδρόπουλος, Κουρμπέλης και η απόφαση να φύγει από τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου στο Απόστολος Νικολαΐδης 2-0 του ΟΦΗ, συνέχισε το νικηφόρο σερί του, και πέτυχε μια τρομερή γκολάρα μετά τη δημιουργία του 19χρονου Αλεξανδρόπουλου για να κλειδώσει τη νίκη και το τρίποντο που τον διατηρεί κοντά στην πρώτη τετράδα.

Το SPORT24 συνάντησε μετά τη λήξη του ματς τον Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος των πράσινων, οι οποίοι θέλουν νίκη στο Πανθεσσαλικό κόντρα στο Βόλο (27/1, 15:00, Novasports 1) μίλησε για την επικράτηση των πράσινων, τους στόχους, την περιπέτεια με τον κορονοϊό, τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, τον Δημήτρη Κουρμπέλη και την απόφασή του να απορρίψει τον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό.

- Μία ακόμη νίκη, ο Παναθηναϊκός κοντά στην τετράδα. Μπορεί να πάρει ακόμη και τη δεύτερη θέση;

"Είμαι πολύ θετικός άνθρωπος από τη φύση μου. Πιστεύω στη δουλειά, πιστεύω στους συμπαίκτες μου και αλήθεια πιστεύω στην ομάδα. Ναι, νομίζω ότι είναι δυνατό να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση, αν και μαθηματικά με τον αριθμό των ματς που απομένουν τουλάχιστον υπάρχουν ελπίδες και για την πρώτη. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά πιστεύω στη δουλειά μου. Και στη δουλειά της ομάδας. Παίρνουμε σημαντικά αποτελέσματα και μας βγαίνει στην ψυχολογία. Η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ, αλλά έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμη".

- Πέρασες μια περιπέτεια με τον κορονοϊό, ήσουν σε καραντίνα, πέρασες αρκετές μέρες εκτός προπονήσεων. Πότε θα είσαι στο 100%; Με την απουσία του Κουρμπέλη, μάλιστα, έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στη μεσαία γραμμή...

"Είναι δύσκολο να πω σε τι ποσοστό τοις εκατό έτοιμος είμαι. Στο δεύτερο αυτό παιχνίδι, προσπάθησα περισσότερο. Νομίζω ότι σύντομα θα βρίσκομαι στο 100%. Με τον τραυματισμό του Κουρμπέλη έγινε πιο δύσκολο. Σε μια στιγμή που μιλούσαμε όλο και πιο πολύ και πιο καλά μεταξύ μας για το ρόλο μας στο γήπεδο, σε μια στιγμή που συνδυαζόμασταν καλύτερα από ποτέ από την έναρξη της σεζόν, ήρθε ο τραυματισμός. Είναι ο αρχηγός της ομάδας, ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες. Βοηθά πολύ όχι μόνο στο αγωνιστικό σκέλος, όσο και στα αποδυτήρια. Η απουσία του είναι μεγάλη. Αλλά ο Βέλεθ και ο Σωτήρης έχουν κάνει πολλή δουλειά. Ο Βέλεθ με την εμπειρία του, ο Σωτήρης με την ορμή των νιάτων του".

Ο Μαουρίσιο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Μαουρίσιο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού


- Πώς πέρασες την εμπειρία με τον κορονοϊό; Τι έχεις να πεις σε αυτούς που παίρνουν αψήφιστα την πανδημία;

"Ήμουν τυχερός που δεν είχα συμπτώματα. Οι πρώτες τέσσερις ημέρες ήταν δύσκολες. Είχα πονοκέφαλο κι ένιωθα αδύναμος. Μετά βελτιώθηκε. Πιστέψτε με δεν ήταν εύκολο. Σε καραντίνα, να μην μπορώ να κάνω τίποτα. Η σύζυγός μου είχε περισσότερα συμπτώματα και υπέφερε περισσότερο. Υπέφερε περισσότερο. Θέλω να πω σε όσους αψηφούν τον ιό να προσέχουν. Εάν δεν σκέφτονται τους ίδιους, ας σκεφτούν να μη χάσουν τους δικούς τους. Ας σκεφτούν τον διπλάνο".

- Τι σκέφτηκες όταν είδες τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να κάνει αυτήν την τρομερή ενέργει στο δεύτερο γκολ;

"Ο Σωτήρης παίρνει εμπειρία, αποκτά αυτοπεποίθηση. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Είμαι χαρούμενος για την ενέργεια που έκανε. Θα είναι ακόμη πιο σημαντικός για την ομάδα, από ό,τι είναι ήδη τώρα".

- Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι σου έκανε νέα πρόταση, απάντησες όμως αρνητικά. Αισθάνεσαι δικαιωμένος από την απόφασή του να αποχωρήσεις και να φορέσεις τη φανέλα του Παναθηναϊκού;

"Όλοι ξέρουν ότι στον ΠΑΟΚ είχα τρία πολύ καλά χρόνια με τίτλους. Ήμουν αρκετά χαρούμενος εκεί. Ευχαριστώ τους οπαδούς και τον πρόεδρο που μου έδωσαν την ευκαιρία. Ο ΠΑΟΚ τώρα είναι όμως παρελθόν. Η σκέψη μου είναι στον Παναθηναϊκό και μόνο. Είμαι χαρούμενος και δικαιωμένος με την επιλογή και την απόφασή μου. Η αρχή δεν ήταν εύκολη, γιατί ήταν μεγάλη αλλαγή εν μέσω lockdown. Είμαστε χαρούμενοι".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ