ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Μαραντόνα: Οι δύο εμβληματικές επισκέψεις του στο "Καραϊσκάκης"

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο Γ. Καραϊσκάκης
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο Γ. Καραϊσκάκης EUROKINISSI

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών, βρέθηκε δύο φορές στο νέο "Καραϊσκάκης" ως επίσημος προσκεκλημένος του Ολυμπιακού γνωρίζοντας σε αμφότερες την αποθέωση από τους φίλους των ερυθρολεύκων (PHOTOS).

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Τετάρτης προδωμένος από την καρδιά του σε ηλικία 60 ετών, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και μία από τις ομάδες που είχαν την τύχη να αφήσει πάνω τους λίγη από τη χρυσόσκονή του ο Θεός του ποδοσφαίρο ήταν και Ολυμπιακός.

Και αυτό γιατί στην προηγούμενη δεκαετία, το 2005 και το 2006, ο "Πίμπε Ντ'Ορο" δέχτηκε δύο διαφορετικές προσκλήσεις του τότε διοικητικού ηγέτη των Πειραιωτών, Σωκράτη Κόκκαλη, και επισκέφτηκε ισάριθμες φορές τη χώρα μας και συγκεκριμένα το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" που είχε ανακατασκευαστεί το καλοκαίρι του 2004.

Η πρώτη του παρουσία στο φαληρικό γήπεδο ήταν τον Ιανουάριο του 2005, με τον αρκετά παχύ εκείνην περίοδο Ντιέγκο να καταφτάνει στην Ελλάδα για να παραλάβει την κάρτα μέλους του Ολυμπιακού, με την παρουσία του στο γήπεδο να συμπίπτει με το ματς του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα της Super League, στο οποίο οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη με 1-0.

O Ντιέγκο Mαραντόνα με τον Σωκράτη Κόκκαλη στο Καραϊσκάκης το 2005
O Ντιέγκο Mαραντόνα με τον Σωκράτη Κόκκαλη στο Καραϊσκάκης το 2005 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο πλαίσιο εκείνου του αγώνα μάλιστα, ο Μαραντόνα εμφανίστηκε στο χορτάρι για να πάρει αναμνηστική πλακέτα από τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη, και δεν έχασε την ευκαιρία να ξεσηκώσει το κοινό φωνάζοντας "Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός", με τους οπαδούς να παραληρούν και να τραγουδούν "Μαραντόνα είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα".

O Ντιέγκο Mαραντόνα με τον Σωκράτη Κόκκαλη στο Καραϊσκάκης το 2005
O Ντιέγκο Mαραντόνα με τον Σωκράτη Κόκκαλη στο Καραϊσκάκης το 2005 EUROKINISSI SPORTS

Τότε, ο θρύλος του αργεντίνικου και παγκοσμίου ποδοσφαίρου είχε σηκώσει στον αέρα την ερυθρόλευκη φανέλα με το Νο 10 στην πλάτη που του είχαν χαρίσει οι Πειραιώτες, ωστόσο 1,5 χρόνο αργότερα την φόρεσε!

Αυτό έγινε καθώς ήταν καλεσμένος στη φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2005-06, με τον απίστευτα αδυνατισμένο -σε σύγκριση με την προηγούμενη παρουσία του στην Ελλάδα- Μαραντόνα να κάνει κόλπα με τη μπάλα στα πόδια έχοντας για συμπαραστάτες μεταξύ άλλων τους Ριβάλντο και Καστίγιο.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο Γ. Καραϊσκάκης
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο Γ. Καραϊσκάκης EUROKINISSI
Ο Μαραντόνα μαζί με τον Ριβάλντο
Ο Μαραντόνα μαζί με τον Ριβάλντο EUROKINISSI
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο Γ. Καραϊσκάκης
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο Γ. Καραϊσκάκης EUROKINISSI
Ο Μαραντόνα στο Γ. Καραϊσκάκης
Ο Μαραντόνα στο Γ. Καραϊσκάκης EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ