ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Μαραντόνα: Πέθανε ο δημοσιογράφος που σύστησε τον Ντιέγκο στον κόσμο

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς σε αγώνα κόντρα στην εθνική Ιαπωνίας το 1982
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς σε αγώνα κόντρα στην εθνική Ιαπωνίας το 1982 AP PHOTO/TSUGUFUMI MATSUMOTO

Λίγες μόλις ημέρες μετά τον χαμό του Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή και ο Ουμπέρτο Μπόντι, ο διάσημος δημοσιογράφος που πήρε την πρώτη συνέντευξη του Πίμπε Ντ'Όρο όταν εκείνος ήταν ακόμα ανήλικος.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα τράνταξε συθέμελα τον ποδοσφαιρικό πλανήτη με τον θάνατό του σε ηλικία 60 ετών, από ανακοπή καρδιάς, και λίγα 24ωρα μετά ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι για τους ουρανούς και ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά με την πορεία εκτόξευσης του Ντιέγκίτο προς την κορυφή.

Πρόκειται για τον Ουμπέρτο "Τίτο" Μπιόντι, τον πρώτο δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη από τον Μαραντόνα όταν εκείνος ήταν ακόμα νεαρός, με τη συνέντευξη εκείνη να αποδεικνύεται πέρα για πέρα προφητική αφού σε εκείνη ο θρυλικός Αργεντινός εκμυστηρευόταν τα όνειρα που θα έκανε πραγματικότητα τα επόμενα χρόνια.

"Έχω δύο όνειρα, να παίξω σε Μουντιάλ και να το κατακτήσω", έλεγε ο Μαραντόνα, σε μία συνέντευξη κατά τη διάρκεια της οποίας ο κόσμος έβλεπε τον Αργεντινό να κάνει απίστευτα κόλπα με τη μπάλα στα πόδια του.

Το πρώτο του όνειρο το υλοποίησε λίγα χρόνια μετά από εκείνη τη συνέντευξη στον Μπιόντι, καθώς το 1982 πήρε μέρος στο Μουντιάλ της Ισπανίας με τη φανέλα της Αργεντινής, ενώ το 1986 πήρε σάρκα και οστά το τρελό του όνειρο, να κατακτήσει το Μουντιάλ.

Ο Μπιόντι έφυγε από τη ζωή στις 30 Νοεμβρίου σε ηλικία 80 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο και κατάφερε εκείνος σπουδαία πράγματα στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής του διαδρομής, με το σημαντικότερο τον σχολιασμό αγώνων για την ιταλική τηλεόραση στο Μουντιάλ του 1990 που φιλοξενήθηκε στην Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ