ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Μαραντόνα: Τα videos της πορείας για την απονομή δικαιοσύνης για το θάνατό του

Οπαδοί κρατούν ομοίωμα του Ντιέγκο Μαραντόνα κατά τη διάρκεια πορείας στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, προκειμένου να αποδoθεί δικαιοσύνη για το θάνατό του
Οπαδοί κρατούν ομοίωμα του Ντιέγκο Μαραντόνα κατά τη διάρκεια πορείας στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, προκειμένου να αποδoθεί δικαιοσύνη για το θάνατό του @ 2021 RODRIGO ABD/ASSOCIATED PRESS

Οι Κλαούντια Βιγιαφάνε, Βερόνικα Οχέδα αλλά και τα παιδιά του Ντιέγκο Μαραντόνα ήταν στην κορυφή της μεγάλης πορείας που έγινε στους δρόμους του Μπουένος Άιρες για την απόδοση δικαιοσύνης για το θάνατό του "Πίμπε Ντ'Όρο" (VIDEOS).

"Justice for Diego". Με αυτό το λιτό και περιεκτικό μήνυμα, διοργανώθηκε στο Μπουένος Άιρες πορεία στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, οι οποίοι ένωσαν τις φωνές τους για να πιέσουν τις αρμόδιες αρχές, που συνεχίζουν την έρευνα για τα αίτια θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αναπαυτεί η ψυχή του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι, με τις δικαστικές αρχές να ερευνούν αν η ιατρική η ομάδα περιέθαλπε επαρκώς τον Ντιέγκο Μαραντόνα, με τον κόσμο που συμμετείχε πάντως στη μαζική πορεία να εκφράζει την πεποίθησή του πως ο θάνατός του στις 5 Νοεμβρίου σε ηλικία 60 ετών ήταν αποτέλεσμα αδιαφορίας και παραμέλησης.

"Δεν πέθανε, τον σκότωσαν. Δικαιοσύνη για τον Ντιέγκο. Δίκη και τιμωρία των ενόχων", ήταν ένα από τα συνθήματα της πορείας, στην οποία ήταν επικεφαλής μεταξύ άλλων η πρώτη σύζυγος του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνε (ήταν παντρεμένη μαζί του από το 1989 ως το 2003) με τις κόρες της Ντάλμα και Τζανίνα, όπως και η πρώην σύντροφός του, Βερόνικα Οχέδα, που συνοδευόταν από τον νεότερο γιο του Αργεντινού θρύλου, Ντιέγκο Φερνάντο.

"Ήρθαμε εδώ για να απαιτήσουμε δικαιοσύνη. Ελπίζουμε να αποδοθεί", τόνισε με δηλώσεις της η Οχέδα. Σημειώνεται πως η πορεία έγινε συμβολικά στον Ομπελίσκο του Μπουένος Άιρες, σημείο που οι Αργεντινοί γιόρτασαν το 1986 την κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου στο Μεξικό (όπου ο Μαραντόνα ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής) και που αποτελεί μέρος πανηγυρισμών των ομάδων της πρωτεύουσας μετά από σημαντικές επιτυχίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Rodrigo Abd/Associated Press

TAGS ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ