ΒΕΛΓΙΟ

Μέχελεν: Ένσταση κατά του υποβιβασμού

Supporters of Belgium's KV Mechelen cheer at the start of the Belgian Cup final soccer match against Belgium's Genk at the King Baudouin stade in Brussels, Saturday May 23, 2009. (AP Photo/Yves Logghe)
Supporters of Belgium's KV Mechelen cheer at the start of the Belgian Cup final soccer match against Belgium's Genk at the King Baudouin stade in Brussels, Saturday May 23, 2009. (AP Photo/Yves Logghe) AP PHOTO/YVES LOGGHE

Η Μέχελεν προσέφυγε στο αθλητικό δικαστήριο της χώρας κατά της απόφασης υποβιβασμού στη δεύτερη βελγική κατηγορία για συμμετοχή της σε στημένους αγώνες.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Βελγίου η Μέχελεν κρίθηκε ένοχη από την αθλητική δικαιοσύνη της χώρας για συμμετοχή σε στημένους αγώνες και υποβιβάστηκε!

Η ανακοίνωση υποβιβασμού το Σάββατο (3/6), σόκαρε την ποδοσφαιρική κοινότητα της χώρας, καθώς της αφαιρέθηκε το Κύπελλο που κατέκτησε εντός αγωνιστικού χώρου κόντρα στη Γάνδη, το εισιτήριο για την Ευρώπη (θα πάρει τη θέση της η φιναλίστ), ενώ θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της επόμενης σεζόν με -12 βαθμούς.

Όπως έκανε γνωστό η Μέχελεν με επίσημη ανακοίνωση της ήδη κατέθεσε ένσταση. Προσέφυγε στο αθλητικό δικαστήριο της χώρας (CBAS) και ζητά την ανατροπή της απόφασης. Οι άνθρωποι της ομάδας - θ' αντικατασταθεί στην πρώτη κατηγορία από την Μπέερσοτ - υποστηρίζουν ότι το δικαστήριο που επέβαλε την ποινή δεν έλαβε υπόψιν τα επιχειρήματα που διατύπωσε το νομικό της επιτελείο.

Από τις κατηγορίες για στημένους αγώνες απαλλάχθηκε η Βάασλαντ-Μπέβερεν.

TAGS ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ