ΓΑΛΛΙΑ

Μετς - Λιλ 0-2: Εκτόξευση στο +6 από την Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Μπουράκ Γιλμάζ με τη φανέλα της Λιλ
Ο Μπουράκ Γιλμάζ με τη φανέλα της Λιλ @ 2021 MICHEL SPINGLER/ASSOCIATED PRESS

Ο Μενιάν κράτησε όρθια την Λιλ στη έδρα της Μετς όταν έπιασε πέναλτι στο 17' και στο δεύτερο ημίχρονο μίλησε η κλάση της πρωτοπόρου της Ligue 1, με τους Γιλμάζ και Τσελίκ να σφραγίζουν την επικράτησή της με 2-0 στο "Σεν Σιμφοριέν".

Από τη στιγμή που πήρε τη νίκη στο "Παρκ Ντε Πρενς" υποτάσσοντας με 1-0 την Παρί Σεν Ζερμέν πριν έξι βράδια, η Λιλ έστειλε κρυστάλλινο μήνυμα σε όλους τους αντιπάλους της στη μάχη του τίτλου που ήταν το εξής "Αν μπορείτε τώρα, πιάστε με".

Βέβαια, για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί πέρα από τις δικές τους νίκες να σκοντάψει και η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ και αυτό μόνο εύκολο δεν είναι όπως απέδειξε το ματς των λιλουά στην έδρα της Μετς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 32ης αγωνιστικής της Ligue 1.

Η Λιλ ήταν πολύ κακή στο πρώτο 45λεπτο, δέχτηκε αρκετή πίεση, και θα μπορούσε μάλιστα να βρεθεί και πίσω στο σκορ όταν υπέπεσε σε πέναλτι ο Φόντε. Δεν έγινε όμως αυτό αφού ο γκολκίπερ Μενιάν απέκρουσε στο 17' την εκτέλεση του Ισεκά από την άσπρη βούλα και στο δεύτερο ημίχρονο είδε τη σπουδαία του επέμβαση να αποφέρει καρπούς.

Η αρχή έγινε στο 60', με τον Ρενάτο Σάντσες να αποφεύγει με περίτεχνη ενέργεια αντίπαλό του και να βγάζει τρομερή κάθετη πάσα για τον Γιλμάζ, με τον Τούρκο διεθνή φορ να ξετινάζει τα αντίπαλα δίχτυα με πολύ δυνατό δεξί σουτ μέσα απο την περιοχή και να κάνει το 1-0 για την Λιλ -κόντρα στη ροή του ματς- με το 10ο τέρμα του στο φετινό Σαμπιονά.

Οι τίτλοι τέλους στο παιχνίδι μπήκαν στο 89', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Τσελίκ που με συρτό δεξί διαγώνιο σουτ εντός περιοχής νίκησε τον Ουκιτζά και έγραψε το τελικό 2-0 για την ομάδα του, που την φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο μεγάλο της στόχο: το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από το 2011.

ΜΕΤΣ: Ουκιτζά, Μπρον, Κουγιατέ, Μπόι, Σεντόνζ, Μαϊγκά, Σαρ, Ουντόλ (64' Ντιλέινι), Μπουλαγιά, Γκέιγ (64' Γιαντέ), Ισεκά

ΛΙΛ: Μενιάν, Τσελίκ, Φόντε, Μπότμαν, Ρεϊνίλντο, Σάντσες, Αντρέ (84' Τσέκα), Σουμαρέ, Μπαμπά (88' Μπράνταριτς), Ικονέ (75' Γουεά), Γιλμάζ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 9 Απριλίου

Μετς - Λιλ 0-2 (60' Γιλμάζ, 89' Τσελίκ)

Σάββατο 10 Απριλίου

Στρασμπούρ - Παρί Σεν Ζερμέν (18:00)

Μονπελιέ - Μαρσέιγ (22:00)

Κυριακή 11 Απριλίου

Ρεν - Ναντ (14:00)

Μπρεστ- Νιμ (16:00)

Λανς - Λοριάν

Νις - Ρεμς

Σεντ Ετιέν - Μπορντό

Μονακό - Ντιζόν (18:05)

Λιόν - Ανζέ (22:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Ligue 1 και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: @ 2021 Michel Spingler/Associated Press

TAGS ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ