SERIE A

Νάπολι - Μίλαν 1-3: Γατζωμένη στην κορυφή με σούπερ Ζλάταν

Ο Ζλάταν πανηγυρίζει γκολ της Μίλαν κόντρα στην Νάπολι
Ο Ζλάταν πανηγυρίζει γκολ της Μίλαν κόντρα στην Νάπολι ALESSANDRO GAROFALO/LAPRESSE VIA AP

Η Μίλαν επικράτησε 3-1 της Νάπολι στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Serie A και με οδηγό τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ, διατηρείται στην κορυφή.

Η Μίλαν ήταν η νικήτρια του ντέρμπι στο Σαν Πάολο επικρατώντας με 3-1 της Νάπολι στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Serie A. Πρωταγωνιστής της γι' ακόμη μία φορά ήταν ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ των ροσονέρι. Η Μίλαν με αυτόν τον τρόπο παρέμεινε στην κορυφή του πρωταθλήματος με 20 πόντους, δύο περισσότερους από την Σασουόλο. Η Νάπολι, από την άλλη, παρέμεινε στην 6η θέση με 14 πόντους.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 8ο λεπτό είχαν την πρώτη ευκαιρία με τον Ρέμπιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να πιάσει επιτυχημένα το σουτ στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Ζλάταν. Στη συνέχεια στο 10' ο Τσαλχάνογλου δοκίμασε το πόδι του από μακριά, χωρίς να βρει στόχο.

Στο 20' η Μίλαν κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ερναντές έκανε την σέντρα προς την περιοχή από τα αριστερά, ο Ιμπραχίμοβιτς σηκώθηκε και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μερέτ για το ένατο του γκολ στο πρωτάθλημα.

Από αυτό το σημείο και έπειτα, η Νάπολι ανέβασε ρυθμό. Η ομάδα του Γκατούζο κράτησε την κατοχή και κυκλοφόρησε σωστά με τους ροσονέρι να αμύνονται. Στο 27' έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της. Μετά από μία εκτέλεση κόρνερ, ο Μπακαγιόκο έκανε το πρώτο σουτ με την μπάλα να χτυπάει στα σώματα, στη συνέχεια ο Ντι Λορέντζο σημάδευσε το δοκάρι και εν τέλει ο Λοσάνο τελείωσε τη φάση στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η Νάπολι συνέχισε να πιέζει με σουτ κυρίως έξω από την περιοχή, ωστόσο οι ροσονέρι πήγαν στα αποδυτήρια με το προβάδισμα.

Η Μίλαν μπόρεσε να κάνει δύο τα τέρματά της στο 54ο λεπτό. Ο Ρέμπιτς από τα αριστερά έβγαλε σέντρα ακριβείας και ο Ζλάταν με το γόνατο έστειλε την μπάλα στην κορυφή της εστίας του Μερέτ για το 0-2.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 63ο λεπτό. Ο Κεσί έκανε λάθος στην άμυνα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μέρτενς στην περιοχή, εκείνος κέρδισε τον Ρομανιόλι που τον κάλυψε και με ωράιο γύρισμα σημείωσε το 1-2.

Η Νάπολι έμεινε στην συνέχεια με παίκτη λιγότερο, όταν ο Μπακαγιόκο είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού έριξε τον Ερναντές που έφευγε στην αντεπίθεση για τους ροσονέρι. Οι παρτενοπέι προσπάθησαν να δείξουν ότι είναι ζωντανοί, δίχως όμως επιτυχία, με τους φιλοξενουμένους να διαχειρίζονται το αποτέλεσμα.

Η Μίλαν έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με τον Χάουγκε στο 90+5'. Ο νεαρός Νορβηγός έφυγε στην κόντρα έπειτα από λάθος των γηπεδούχων και από τα αριστερά, νικώντας τον Μανωλά διαμόρφωσε το τελικό 1-3. Πέτυχε μάλιστα το πρώτο του τέρμα με την ροσονέρα φανέλα.

Νάπολι: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Ρουί, Ρουίθ (90' Ελμάς), Μπακαγιόκο, Λοσάνο (56' Ζιελίνσκι), Πολιτάνο (69' Πετάνια), Ινσίνιε, Μέρτενς

Μίλαν: Ντοναρούμα, Ερνάντες, Ρομανιόλι, Κγιάρ, Καλάμπρια, Μπενασέρ, Κεσί, Σελμέκερς (73' Καστιγιέχο), Τσαλχάνογλου (87΄Κρούνιτς), Ρέμπιτς (73' Χάουγκε), Ιμπραχίμοβιτς (79' Κολόμπο)

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 21 Νοεμβρίου

Κροτόνε - Λάτσιο 0-2 (21' Ιμόμπιλε, 58' Κορέα)

Σπέτσια - Αταλάντα 0-0

Γιουβέντους - Κάλιαρι 2-0 (38', 42' Κριστιάνο Ρονάλντο)

Κυριακή 22 Νοεμβρίου

Φιορεντίνα - Μπενεβέντο 0-1 (52' Ιμπρότα)

Βερόνα - Σασουόλο 0-2 (42' Μπογκά, 76' Μπεράρντι)

Ίντερ - Τορίνο 4-2 (64' Σάντσες, 67' 84' πεν. Λουκακού, 90' Μαρτίνες / 45+2' Τζάτζα, 62' πεν. Ανσάλντι)

Ρόμα - Πάρμα 3-0 (28' Μαγιοράλ, 32' 41' Μιχιταριάν)

Σαμπντόρια - Μπολόνια 1-2 (7' Θόρσμπι / 44' αυτ. Ρετζίνι, 52' Ορσολίνι)

Ουντινέζε - Τζένοα 1-0 (34' Ντε Πολ)

Νάπολι - Μίλαν 1-3 (63' Μέρτενς / 20', 54' Ιμπραχίμοβιτς, 90+5' Χάουγκε)

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A καθώς και άλλων δημοφιλών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS SERIE A ΜΙΛΑΝ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ