ΙΤΑΛΙΑ

Μίλαν - Τορίνο: Πρόκριση για τους ροσονέρι στα πέναλτι με 5-4

Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν την πρόκριση στα πέναλτι κόντρα στην Τορίνο για το Κύπελλο Ιταλίας.
Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν την πρόκριση στα πέναλτι κόντρα στην Τορίνο Ⓒ 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Η Μίλαν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας επικρατώντας 5-4 στα πέναλτι της Τορίνο (0-0 η κανονική διάρκεια) και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ίντερ ή Φιορεντίνα.

Η Μίλαν θα βρίσκεται στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας, καθώς πέρασε το εμπόδιο της Τορίνο. Η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν χωρίς γκολ στο 0-0, όμως οι ροσονέρι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στα πέναλτι με σκορ 5-4. Η ομάδα του Πιόλι θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση την Ίντερ ή τη Φιορεντίνα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους ροσονέρι να πιέζουν, αλλά και τους ταύρους να γίνονται κάπως επικίνδυνοι με τους Ζάζα και Γκοτζάκ. Το σκορ δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο με τη Μίλαν να έχει περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες.

Στο 71ο λεπτό οι ροσονέρι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στο Λεαό, όμως ο διαιτητής δεν έδειξε κάτι. Μάλιστα, ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα αποβλήθηκε από τον πάγκο για διαμαρτυρία.

Το παιχνίδι, οδηγήθηκε στην παράταση και εφόσον καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σκοράρει, ακολούθησε η διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, η Μίλαν ήταν αυτή που επικράτησε με σκορ 5-4, αφού ο Ρινκόν δεν κατάφερε να νικήσει τον Ταταρουσάνου, ο οποίος απέκρουσε, ενώ ο Τσαλχάνογλου ήταν εκείνος που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι. Ο Νίκος Μιχελής βρέθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή των ροσονέρι, αλλά δεν πήρε λεπτά συμμετοχής.

ΜΙΛΑΝ: Ταταρουσάνου, Νταλότ, Ρομανιόλι, Μουσάτσιο (63' Κεσιέ), Καλούλου, Τονάλι, Καλάμπρια (63' Χερνάντες), Λεάο, Ντίας, Καστιγιέχο (46' Χάουγκε), Ιμπραχίμοβιτς (46' Τσαλχάνογλου)

ΤΟΡΙΝΟ: Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μπρέμερ (84' Λούκιτς), Ενκουλού, Μπουοντζιόρνο, Βοϊβόντα (84' Λιάνκο), Σέγκρε, Ρινκόν, Λινέτι (63' Σίνγκο), Ανσάλντι (63' Μούρου), Γκοτζάκ, Ζάζα

TAGS ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ