ΠΑΟΚ

Μουργκ: "Δουλεύω στις στατικές φάσεις μετά την προπόνηση"

Ο Μουργκ πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ
Ο Μουργκ πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Τόμας Μουργκ ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος για τη νίκη του ΠΑΟΚ, η οποία προήλθε από τα δικά του πόδια, ενώ στάθηκε και στη σημασία της νίκης για την ψυχολογία του ίδιου αλλά και των συμπαικτών του.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον Τόμας Μουργκ να πετυχαίνει το χρυσό γκολ για τον Δικέφαλο του Βορρά στο 90+5'.

Ο Αυστριακός μέσος ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για το τέρμα που πέτυχε, ενώ αποκάλυψε τη δουλειά που κάνει στις προπονήσεις, στις εκτελέσεις στημένων φάσεων, ενώ μίλησε κα για τις οδηγίες που έλαβε από τον πάγκο, αλλά και τη σημασία της νίκης στο ψυχολογικό κομμάτι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μουργκ στην COSMOTE TV: Για την απευθείας εκτέλεση φάουλ: "Η αλήθεια είναι ότι και όταν αγωνίζομαι αναλαμβάνω πολλές φορές τις στατικές εκτελέσεις και είναι ένα κομμάτι που δουλεύω πολύ μετά το τέλος των προπονήσεων".

"Έτσι, από τη στιγμή που ήμουν στο παιχνίδι, αποφάσισα να το εκτελέσω, εξάλλου ήμουν και φρέσκος. Είχα 4-5 λεπτά που μπήκα στον αγωνιστικό χώρο. Είδα τον τερματοφύλακα λοιπόν να στέκεται αρκετά στη γωνία του, οπότε προσπάθησα να το στείλω στην απέναντι, περνώντας τη πάνω από το τείχος, το χτύπημα ήταν αρκετά καλό και μπήκε το γκολ".

Για τις οδηγίες που έλαβε από τον Πάμπλο Γκαρσία: "Ο προπονητής μου είπε να είμαι προσηλωμένος ότι πρέπει να βοηθάω τον Ροντρίγκο στην πλευρά μου και επιθετικά, όποτε μπορέσω να πάρω τη μπάλα και να δημιουργήσω κάτι, να το κάνω. Από κει και πέρα, ό,τι στατική φάση παρουσιαστεί, να την εκτελέσω σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που απέμενε".

Για το αν έφυγε ένα μεγάλο άγχος πάνω από την ομάδα: "Δεν πρέπει να ξεχνάμε την κατάσταση στην οποία βρισκόντουσαν και οι δύο ομάδες, προερχόμενες από αρνητικό αποτέλεσμα. Ξέραμε πάνω κάτω τι τύπου παιχνίδι θα έχουμε σήμερα και αυτό ζήσαμε: μεγάή ένταση, πάθος, πολλά φάουλ και δύο ομάδες που δεν θα ρισκάραν πολύ".

"Ξέραμε ότι πρέπει να παλέψουμε πολύ, δουλέψαμε πολύ, ήμασταν κοντά ο ένας στον άλλο, το κάναμε σε μεγάλο βαθμό. Δεν παίζουμε πάντα έτσι, αλλά χρειάστηκε να κάνουμε και άμυνα. Σίγουρα δεν ήμασταν καλοί, αλλά όταν δεν αποδίδεις όπως θα περίμενες και δεν αγωνίζεσαι καλά αλλά παίρνεις θετικό αποτέλεσμα, σίγουρα αυτό είναι κάτι καλό για την ψυχολογία σου".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΟΚ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ