CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν - Παρί Σεν Ζερμέν: Ο Ποτσετίνο που αισθάνεται τυχερός και ο Φλικ που δεν του αρέσει να χάνει

Ο τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο
Ο τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο Ⓒ 2021 FRANCOIS MORI/ASSOCIATED PRESS

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο παραδέχθηκε πως η Παρί ήταν τυχερή και πήρε τη νίκη στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν, ενώ ο Χάνσι Φλικ που έχασε για πρώτη φορά στη διοργάνωση, δεν του αρέσει το αίσθημα του ηττημένου.

Η Μπάγερν ολοκλήρωσε τον πρώτο προημιτελικό του Champions League με 31 τελικές προσπάθειες (12 εντός εστίας) και 69 αγγίγματα της μπάλας μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όμως όλα αυτά τής έδωσαν μόλις δύο γκολ, από ισάριθμες κεφαλιές των Τσουπό-Μοτίνγκ και Μίλερ. Στον αντίποδα η Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε δύσκολες στιγμές, με τον Κέιλορ Νάβας να χρειάζεται να κάνει 10 επεμβάσεις, ωστόσο βρήκε τρία γκολ στο Μόναχο μέσα από μόλις 6 τελικές (4 εντός εστίας) και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά της διοργάνωσης για δεύτερη στη σειρά σεζόν.

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο εξέφρασε τη χαρά του για το 3-2 των Παριζιάνων, που τους δίνει τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού, αλλά παραδέχθηκε πως η ομάδα του ήταν τυχερή και πήρε αυτό το αποτέλεσμα μέσα στο Μόναχο. Πάντως, δεν εφησυχάζει και παραδέχεται πως η ρεβάνς δεν θα είναι διόλου εύκολη.

Υποφέραμε, ήταν ένας δύσκολος αγώνας απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Οι παίκτες βοήθησαν ο ένας τον άλλον και είχαμε λίγη τύχη, κάτι απαραίτητο σε αυτά τα ματς.. Είμαστε ικανοποιημένοι με το μικρό πλεονέκτημα που έχουμε. Αυτή είναι η αξία της ομάδας, ο ιός έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο και άλλαξε τη ζωή μας. Μπορούν να συμβούν δύσκολες καταστάσεις", είπε ο Αργεντινός προπονητής και συνέχισε για τον Εμπαπέ και τη ρεβάνς στο Παρίσι:

"Ο Εμπαπέ έχει την ικανότητα και την ταχύτητα να παίζει αυτό το είδος παιχνιδιού και μπορεί να αγωνιστεί ως σέντερ, ως εξτρέμ και ως δεύτερος επιθετικός. Έχει θετική στάση και αν τη διατηρήσει μπορεί να παίξει οπουδήποτε στο γήπεδο. Η Μπάγερν θα μας κάνει να υποφέρουμε και δεν θα είναι εύκολο. Ελπίζουμε να έχουμε καλύτερη απόδοση με ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, όμως ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο να νικήσουμε στο Παρίσι".

ΦΛΙΚ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΧΑΝΩ"

Από τη μεριά του, ο προπονητής της Μπάγερν δήλωσε: "Οι αντίπαλοί μας έχουν σημειώσει τρία γκολ στις λίγες ευκαιρίες που είχαν, ενώ εμείς είχαμε πολλές. Θα μπορούσαμε να βγούμε με ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Είμαι ικανοποιημένος με την απόδοσή μας και το παιχνίδι μας.

Προφανώς είμαστε θυμωμένοι, αλλά πρέπει να μετατρέψουμε αυτήν την ενέργεια σε επιπλέον δύναμη για την ρεβάνς της Τρίτης. Τόσο ο Γκορέτσκα όσο και ο Σούλε βγήκαν με μυϊκά προβλήματα. Όσο για το λάθος του Νόιερ, μας έχει σώσει πολλές φορές, είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Δεν μου αρέσει να χάνω, αλλά αν πρέπει να συμβεί, τότε προτιμώ να το κάνω παίζοντας έτσι".

ⓒ 2021 Francois Mori/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΜΠΑΓΕΡΝ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ