LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 0-0: Το ντέρμπι τίτλου λειτούργησε για τη Ρεάλ

Ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ατλέτικο για τη La Liga 2020-2021 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Σάββατο 8 Μαΐου 2021
Ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Ατλέτικο για τη La Liga 2020-2021 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Σάββατο 8 Μαΐου 2021 © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο "κόλλησαν" στο μηδέν στο "Καμπ Νόου" στο ντέρμπι τίτλου της La Liga και ευνόησαν τη Ρεάλ η οποία υποδέχεται τη Σεβίλλη την Κυριακή.

Η Ατλέτικο βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στη La Liga από τη 14η αγωνιστική και τον Ιανουάριο είχε διαφορά 13 βαθμών απ' την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί είχαν τη δυνατότητα να πατήσουν στην κορυφή για πρώτη φορά φέτος και να βρεθούν στο +1 απ' τους "ροχιμπλάνκος". Δεν ήταν γραφτό. Το 0-0 στο "Καμπ Νόου" για την 35η αγωνιστική διατήρησε τη μεταξύ τους απόσταση και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου στην ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε, αλλά κυρίως στη Ρεάλ, που απέχει 3 βαθμούς απ' την κορυφή και έχει μπροστά της το ντέρμπι τίτλου με τη Σεβίλλη την Κυριακή.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση να ψάξουν τη νίκη. Έχασαν ευκαιρίες με αρκετούς παίκτες, μεταξύ των οποίων και ο Λουίς Σουάρες, στην επιστροφή του στο "Καμπ Νόου" ως αντίπαλος. Εν τέλει, οι δύο τερματοφύλακες καθόρισαν το αποτέλεσμα, με τον Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν να υπερτερεί στις επεμβάσεις απ' τον Γιαν Όμπλακ, στην 300ή εμφάνιση του Σλοβένου με τα χρώματα της Ατλέτικο.

Ο Σιμεόνε παρέταξε ενδεκάδα με Κόκε και Φελίπε σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Έλτσε και το καθιερωμένο (στα δύσκολα) 4-4-2. Ο Ρόναλντ Κούμαν προτίμησε τον Όσκαρ Μινγκέθα αντί του Ρόναλντ Αραούχο στα δεξιά της τριπλέτας των στόπερ, στο επίσης καθιερωμένο 3-1-4-2. Σύντομα οι δύο προπονητές άλλαξαν άποψη, διότι έχασαν έναν παίκτη με τραυματισμό, τον Τομά Λεμάρ πρώτα οι φιλοξενούμενοι και τον Σέρχιο Μπουσκέτς αργότερα οι γηπεδούχοι.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, η Ατλέτικο ήταν αυτή που έψαξε το γκολ, έστω κι αν δεν είχε την μπάλα στα πόδια της. Επιτέθηκε κυρίως από αριστερά, την πλευρά που κάλυπταν οι Μινγκέθα και Σερζίνιο Ντεστ, προβληματίζοντας αρκετές φορές την άμυνα των "μπλαουγκράνα". Σουάρες, Γιανίκ Καράσκο και Άνχελ Κορέα είχαν από μία καλή στιγμή, ο Τερ Στέγκεν και ο Κλεμάν Λενγκλέ με τις παρεμβάσεις τους κράτησαν το μηδέν.

Στον αντίποδα, η Μπαρτσελόνα είχε πρόβλημα στη δημιουργία και κυρίως στη διάσπαση της πολυπρόσωπης άμυνας της Ατλέτικο. Μία φορά τα κατάφερε, στο τέλος του 1ου ημιχρόνου, όταν ο Λιονέλ Μέσι έκανε φανταστική ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ του έδιωξε ο Όμπλακ σε κόρνερ.

Στην ανάπαυλα ο Κούμαν άλλαξε τον Αραούχο με τον Μινγκέθα και σχεδόν αμέσως παραλίγο να δικαιωθεί, αλλά στην επίθεση, αφού ο Ουρουγουανός ετοιμαζόταν να σκοράρει, πριν ο Λενγκλέ του πάρει την μπουκιά απ' το στόμα και χάσει τη μεγάλη ευκαιρία στο 46'.

Παρά τη δυνατή εκκίνηση στο 2ο μέρος και τη μεγαλύτερη πίεση, η Ατλέτικο ήταν αυτή που έφτανε πιο εύκολα στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Παρ' όλα αυτά, τα τάκλιν της τελευταίας στιγμής ή οι κακές επιλογές των "ροχιμπλάνκος" κρατούσαν την Μπαρτσελόνα στον αγώνα.

Η μοναδική λύση για την επίθεση που είχε στον πάγκο ο Κούμαν ήταν ο Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 75' και λίγα λεπτά αργότερα έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία των "μπλαουγκράνα", με μία κεφαλιά του έξω απ' τη μικρή περιοχή. Η Ατλέτικο κατόρθωσε να διατηρήσει το 0-0 μέχρι τέλους και αφήνει την Μπαρτσελόνα στους 2 βαθμούς πιο πίσω, με συνέπεια να έχει το προβάδισμα στη μάχη τίτλου.

Με Ρεάλ Σοσιεδάδ (εντός), Οσασούνα (εντός), Βαγιαδολίδ (εκτός), η Ατλέτικο μπορεί να διατηρηθεί πάνω απ' την Μπαρτσελόνα μέχρι τέλους, με τους Καταλανούς να έχουν Λεβάντε (εκτός), Θέλτα (εντός) και Έιμπαρ (εκτός) στη συνέχεια.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (46' Αραούχο), Πικέ, Λενγκλέ, Μπουσκέτς (32' Μορίμπα), Ντεστ (75' Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (75' Ντεμπελέ), Άλμπα, Μέσι, Γκριεζμάν

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Φελίπε, Ερμόσο, Καράσκο, Κόκε, Γιορέντε, Λεμάρ (13' Σαούλ, 67' Φέλιξ), Κορέα (73' Κοντογκμπιά), Σουάρες

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 35ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 7 Μαΐου

Ρεάλ Σοσιεδάδ - Έλτσε 2-0 (72' Ελουστόντο, 90+2' Ογιαρθάμπαλ)

Σάββατο 8 Μαΐου

Αλαβές - Λεβάντε 2-2 (30' Πονς,, 87' Χοσέλου - 36', 42' Μοράλες)

Μπαρτσελόνα - Ατλέτικο 0-0

Κάντιθ - Ουέσκα 2-1 (43' Λόπες, 45+2' Σίλβα - 45+1' Μιρ)

Αθλέτικ - Οσασούνα 2-2 (1' Μορθίγιο, 62' Σανθέτ - 12' Μπράσανατς, 89' Μπούντιμιρ)

Κυριακή 9 Μαΐου

Χετάφε - Εϊμπάρ (15:00)

Βαλένθια - Βαγιαδολίδ (17:15)

Βιγιαρεάλ - Θέλτα (19:30)

Ρεάλ - Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα 10 Μαΐου

Μπέτις - Γρανάδα (22:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της La Liga και των υπόλοιπων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Photo Credits: © 2021 Joan Monfort/Associated Press

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ