ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Συμφωνία με τους παίκτες για την αναπροσαρμογή των συμβολαίων

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν τη νίκη τους κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου για το Champions League
Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα πανηγυρίζουν τη νίκη τους κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου για το Champions League AP PHOTO/EFREM LUKATSKY)

Η Μπαρτσελόνα έκανε γνωστό μέσω επίσημης ανακοίνωσης της πως έφτασε σε μια πρώτη συμφωνία με τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου για αναπροσαρμογή των συμβολαίων τους λόγω της πανδημίας.

Εδώ και μέρες στην Βαρκελώνη υπήρχε ένα θέμα συζήτησης που δεν είχε να κάνει με το αγωνιστικό αλλά με τις επαφές που γίνονταν ανάμεσα στη διοίκηση του συλλόγου και τους ποδοσφαιριστές για την αναπροσαρμογή στους μισθούς και τα συμβόλαια λόγω της πανδημίας.

Η λύση βρέθηκε, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση της ομάδας και των παικτών των Καταλανών που πήραν μέρος στις διαπραγματεύσεις. Σε αυτή γίνεται λόγος για συμφωνία που η επικύρωση της τις επόμενες μέρες θα αποτελέσει ορόσημο για το σύλλογο και θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Ο λόγος για αναπροσαρμογή των συμβολαίων της φετινής σεζόν, ύψους 122 εκ. ευρώ και μπόνους 50 εκατ. ευρώ τα οποία η Μπαρτσελόνα θα τα καταβάλει στα επόμενα τρία χρόνια.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Οι εκπρόσωποι του κλαμπ και οι παίκτες που κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τις αναπροσαρμογές των μισθών της Μπαρτσελόνα γνωρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον και την ανησυχία των οπαδών της που παρακολουθούν τις εξελίξεις αυτής της επιτροπής, δημοσιοποιούν αυτήν την κοινή δήλωση για να αναφέρουν τα ακόλουθα:

Σήμερα τα μέρη έχουν επιτύχει μια πρώτη συμφωνίας που επιτρέπει την αναπροσαρμογή του μισθού της τρέχουσας σεζόν, που ανέρχεται σε 122 εκατομμύρια ευρώ σταθερούς μισθούς, στην οποία προστίθεται η αναβολή για τρία χρόνια καθώς και των μπόνους με προϋπολογισμό περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή είναι μια πρώτη συμφωνία της οποίας εκκρεμεί η επικύρωση της τις επόμενες ημέρες από την ομάδα των παικτών και των προπονητών που επηρεάζονται απ' αυτήν.

Η επικύρωση, εάν επικυρωθεί, θα είναι ορόσημο μεγάλης σημασίας για την αποκατάσταση της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης.

Και τα δύο μέρη αναγνωρίζουν και επαινούν τη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την επίτευξη αυτής της αρχής της συμφωνίας".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ