LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Βαγιαδολίδ 1-0: Με λυτρωτή Ντεμπελέ στο -1 απ' την κορυφή

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ
Ο Ουσμάν Ντεμπελέ AP IMAGES

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 1-0 της Βαγιαδολίδ στο Καμπ Νόου χάρη στο γκολ του Ντεμπελέ στο 90' και βρίσκεται πλέον στο -1 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης. Με δέκα οι φιλοξενούμενοι από το 79ο λεπτό.

Μία πολύτιμη νίκη πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα στην 29η αγωνιστική της La Liga. Οι Καταλανοί επικράτησαν 1-0 της Βαγιαδολίδ με το γκολ του Ντεμπελέ στο 90ο λεπτό. Έτσι, λίγες μέρες πριν από το Clasico (10/4, 22:00) βρίσκονται μία ανάσα από την κορυφή, αφού μετρούν 65 πόντους και είναι στο -1 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο, η οποία ηττήθηκε την Κυριακή (4/4) απ' τη Σεβίλλη.

Καλύτερα στο παιχνίδι μπήκε η Βαγιαδολίδ, θέλοντας να δημιουργήσει κινδύνους στην Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, στο 9ο λεπτό είχε σημαντική ευκαιρία με τον Κόντρο να παίρνει την κεφαλιά και την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να επιδιώκουν να γίνονται απειλητικοί, ιδιαίτερα στην κόντρα. Παράλληλα, ήταν καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν με την Μπαρτσελόνα να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Στο 16' απείλησε για πρώτη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μέσι.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση, αν και στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε να προηγηθεί. Ο Πέδρι έκανε το μακρινό σουτ στο 45+1', ο Μασίπ βρήκε λίγο την μπάλα την έστειλε στο δοκάρι, για να μπλοκάρει στη συνέχεια.

Η Μπαρτσελόνα βελτιώθηκε κάπως στο δεύτερο ημίχρονο κρατώντας την μπάλα στα πόδια της και έχοντας καλή κυκλοφορία. Ωστόσο, ξανά με δυσκολία μπορούσε να δημιουργήσει μπροστά από την οργανωμένη άμυνα της Βαγιαδολίδ. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι στο 57' είχαν καλή ευκαιρία με τον Ολάσα, που σημάδευσε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τερ Στέγκεν.

Στο 59' οι Καταλανοί είχαν διπλή καλή στιγμή, με τον Μασίπ να αποκρούει σουτ του Ντεμπελέ και στη συνέχεια με το κεφάλι ο Γκριεζμάν να μην μπορεί να δώσει στην μπάλα κατεύθυνση προς το τέρμα.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να είναι "κολλημένοι" και ανήμποροι να βρουν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν την άμυνα της Βαγιαδολίδ. Στο 71ο λεπτό ο Λιονέλ Μέσι εξαπέλυσε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Τα δεδομένα άλλαξαν στο 79ο λεπτό, όταν η Βαγιαδολίδ έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Όσκαρ Πλάνο βρήκε με τις τάπες των Ντεμπελέ, ενώ εκείνος ήταν πεσμένος στο έδαφος έπειτα από μαρκάρισμα, και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ενώ όλα έδειχναν ότι κάποιο γκολ δεν υπάρξει, η Μπαρτσελόνα τελικά βρήκε τη λύση στο 90ο λεπτό. Ο Ντε Γιόνγκ έβγαλε σέντρα από τα δεξιά, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά-πάσα και ο Ντεμπελέ στα αριστερά της μικρής περιοχής με σουτ σημείωσε το 1-0.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ-Στέγκεν, Λανγκλέ, Ντε Γιόνγκ, Μινγκέθα (63' Αραούχο), Άλμπα, Πέδρι (77' Μορίμπα), Μπούσκετς (64' Μπρέιθγουεϊτ), Ντεστ (87' Πουτς), Μέσι, Γκριεζμάν (63' Τρινκάο), Ντεμπελέ

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ: Μασίπ, Σάντσες, Γκονζάλεθ, Ολάζα, Γιάνκο (65' Ερβίας), Ρόκε, Πλάνο, Αλκαράζ, Μαρτίνεθ, Γκουαρδιόλα (77' Μάρκος Ντε Σόουζα), Κόδρο (85' Ρούμπιο)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 2 Απριλίου

Λεβάντε - Ουέσκα 0-2 (15' 54' Μιρ)

Σάββατο 3 Απριλίου

Γρανάδα - Βιγιαρεάλ 0-3 (9' πεν. 18' 60' πεν. Μορένο)

Ρεάλ Μαδρίτης - Έιμπαρ 2-0 (41' Ασένσιο, 73' Μπενζεμά)

Οσασούνα - Χετάφε 0-0

Κυριακή 4 Απριλίου

Αλαβές - Θέλτα 1-3 (86' Λεζέν - 8' Νολίτο, 14' Άσπας, 20' Μίνα)

Έλτσε - Μπέτις 1-1 (36' Μίγια - 14' πέν. Ιγκλέσιας)

Κάντιθ - Βαλένθια 2-1 (14' Κάλα, 88' Λόπεθ - 19' Γκαμεϊρό)

Σεβίλλη - Ατλέτικο 1-0 (70' Ακούνια)

Δευτέρα 5 Απριλίου

Μπαρτσελόνα - Βαγιαδολίδ 1-0 (90' Ντεμπελέ)

Δείτε τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ