LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 2-2: Άξιος βαθμός για τις νυχτερίδες στο Καμπ Νόου

Ο Λιονέλ Μέσι σε προσπάθειά του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Βαλένθια σε αγώνα των δύο ομάδων για την La Liga
Ο Λιονέλ Μέσι σε προσπάθειά του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Βαλένθια σε αγώνα των δύο ομάδων για την La Liga AP PHOTO/JOAN MONFORT

Η Μπαρτσελόνα μπόρεσε να κάνει την ανατροπή κόντρα στην Βαλένθια με τους Μέσι και Αραούχο αλλά ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο 69' και έχασε ακόμα περισσότερο έδαφος στη μάχη του τίτλου στην La Liga (VIDEOS).

Μετά από τις εντός έδρας νίκες με Λεβάντε (1-0) και Σοθιεδάδ (2-1) η Μπαρτσελόνα ήθελε να τριτώσει το καλό για αυτήν στο Καμπ Νόου μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, όμως λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Η Βαλένθια πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της La Liga, προηγήθηκε στο 29' και μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα τέρματα των Μέσι (45+4') και Αραούχο (52'), ωστόσο δεν πέταξε λευκή πετσέτα και πήρε δίκαια το βαθμό της ισοπαλίας με το τέρμα του Γκόμες στο 69ο λεπτό.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η "Μπάρτσα" είναι πλέον οκτώ βαθμούς πίσω από την κορυφή και την Ατλέτικο (επικράτησε 3-1 της Έλτσε στην Μαδρίτη με δύο γκολ του Λουίς Σουάρες, στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας) έχοντας μάλιστα παιχνίδι περισσότερο, με την Βαλένθια από την πλευρά της να παραμένει κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα αλλά να τονώνει την ψυχολογική της διάθεση ενόψει της συνέχειας του μαραθωνίου.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση στο "Καμπ Νόου" είχε γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και το μόνο που της έλειπε στο πρώτο 20λεπτο ήταν κάποια μεγάλη φάση, με την Βαλένθια να είναι η πρώτη που έστειλε τα πρώτα απειλητικά μηνύματα πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου.

Στο 26' ο Αραούχο έβαλε σωτήρια το σώμα του και σταμάτησε το σουτ του Γκαγιά από πλεονεκτική θέση, στο 29' ο Τερ Στέγκεν απογειώθηκε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ το δεξί δυνατό σουτ του Σολέρ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να έρθει τελικά το γκολ για τους Βαλενθιάνους στην εξέλιξη της φάσης.

Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Σολέρ, ο Ντιακαμπί πήδηξε εντελώς ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής και εκτέλεσε με το κεφάλι τον ανήμπορο να αντιδράσει Τερ Στέγκεν, για να γράψει το 1-0 με το τέταρτο γκολ του με τη φανέλα των νυχτερίδων και να υποχρεώσει την Μπαρτσελόνα να μαζέψει για τέταρτη φορά τη μπάλα από την εστία της μετά από εκτέλεση κόρνερ σε παιχνίδι της στη φετινή La Liga.

Το ευτύχημα για την Μπαρτσελόνα ήταν πως αν και έδειχνε εγκλωβισμένη απέναντι στην άριστα οργανωμένη άμυνα της Βαλένθια, βρήκε την ισοφάριση πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Ο Γκριεζμάν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Γκαγιά (ο διαιτητής είδε τη φάση στο μόνιτορ μετά από ειδοποίηση που είχε από το VAR και κράτησε την απόφασή του, αλλάζοντας μόνο το χρώμα της κάρτας προς τον παίκτη του Χάβι Γκράθια, που έγινε κίτρινη από κόκκινη) και ο Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση στο 72ο συνολικά εκτελεσμένο πέναλτι στην καριέρα του σε ματς της Liga (πρώτος στη σχετική λίστα μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο).

Ο Ντομενέκ έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του και απέκρουσε το πέναλτι όμως στην συνέχεια της φάσης η άμυνα των φιλοξενουμένων αδράνησε και ο Pulga έκανε το 1-1 με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Αυτό μάλιστα το γκολ ήταν το Νο 643 για τον Αργεντινό με την Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις και είναι πλέον στην πρώτη θέση των σκόρερ με τη φανέλα μίας και μόνο ομάδας, μαζί με τον Πελέ που είχε πετύχει 643 με την Σάντος.

Στο 49' η Βαλένθια έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει ξανά το προβάδισμα με τον Τσερίσεβ που είχε κακό τελείωμα από ιδανική θέση και στο 52' το ματς ήρθε τούμπα υπέρ της Μπαρτσελόνα, με τον Αραούχο να νικάει με τρομερό βολ πλανέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή τον Ντομενέκ για το 2-1.

Η χαρά των Καταλανών δεν κράτησε όμως για πολύ, με την Βαλένθια να συνεχίζει να απειλεί και να δικαιώνεται στο 69', όταν ο Γκαγιά κατάφερε παρά την πίεση του Κουτίνιο να γυρίσει εξαιρετικά τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Γκόμες πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας για να νικήσει με δεξί πλασέ τον Τερ Στέγκεν (2-2).

Στο τελευταίο 20λεπτο η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να βρει και τρίτο γκολ για να μην πετάξει και άλλους βαθμούς στη μάχη του τίτλου, με την Βαλένθια να αντιστέκεται όμως σθεναρά και το φινάλε να την βρίσκει να φεύγει δίκαια με το βαθμό της ισοπαλίας από το "Καμπ Νόου" και να ανεβάζει ακόμα περισσότερο το βαθμό πίεσης για τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο των μπλαουγκράνα.

ΜΠΑΡΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Μινγκέθα, Αραούχο, Άλμπα, Μπουσκέτς (46' Ντε Γιονγκ), Γκριεζμάν (73' Τρινκάο), Πέδρι (86' Πιάνιτς), Κουτίνιο (79' Λανγκλέ), Μπρέθγουεϊτ, Μέσι

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντομενέκ, Βας, Παουλίστα, Ντιακαμπί, Γκαγιά, Γιουνούς (43' Μπλάνκο), Σολέρ, Ράσιτς, Τσερίσεβ (90' Λι), Γκέδες (87' Βαγέχο), Γκόμες

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 14ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ουέσκα 2-0 (86' πεν. Κόδρο, 90+1' Νούνεθ)

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Ατλέτικο Μαδρίτης - Έλτσε 3-1 (41' 58' Σουάρες, 80' πεν. Ντιέγκο Κόστα / 64' Μπογιέ)

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 2-2 (45+4' Μέσι, 52' Αραούχο/ 29' Ντιακαμπί, 69' Γκόμες)

Λεβάντε - Σοθιεδάδ 2-1 (28' Μάρτι, 87' Φρούτος / 22' Ίσακ)

Οσασούνα - Βιγιαρεάλ 1-3 (70' πεν. Τόρες / 7' 86' Μορένο, 29' Νίνο)

Σεβίλλη - Βαγιαδολίδ 1-1 (31' πεν. Οκάμπος / 87' Ραούλ Γκαρσία)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Θέλτα - Αλαβές (15:00)

Γρανάδα - Μπέτις (17:15)

Κάντιθ - Χετάφε (19:30)

Έιμπαρ - Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της La Liga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ