EUROPA LEAGUE

Μπεργκ: "Ιστορικό για μας το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ"

CHAMPIONS LEAGUE / PLAY OFF / ÏÌÏÍÏÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / PLAY OFF / ÏÌÏÍÏÉÁ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χένινγκ Μπεργκ παραδέχθηκε πως ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερη ομάδα από τη δική του ωστόσο τόνισε ότι οι παίκτες της Ομόνοιας είναι έτοιμοι για το καλύτερο δυνατό.

Ο Νορβηγός προπονητής της Ομόνοιας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια μίλησε για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ χαρακτηρίζοντάς τον ως πρόκληση για την ομάδα του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νορβηγός:

"Είμαστε έτοιμοι γι’αυτό το πρώτο παιχνίδι στους ομίλους του Europa League, o ΠΑΟΚ είναι μία πολύ καλή ομάδα και περιμένουμε με αγωνία το ματς.

Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουμε απέναντι σε πιο δυνατές ομάδες. Είναι μία πρόκληση για εμάς και είναι πολύ χρήσιμα παιχνίδια στην διαδικασία ανάπτυξης όπου βρισκόμαστε".

Αν θεωρεί ότι το αυριανό ματς είναι crash test για την ομάδα του: "Είναι ιστορικό παιχνίδι μεν, αλλά πρέπει να το δούμε σαν κανονικό. Για να είμαστε εδώ, σημαίνει ότι κάτι έχουμε κάνει καλά, είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε σε τέτοιο επίπεδο.

Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, θέλουμε να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Είναι κίνητρο να παίζεις κόντρα στον ΠΑΟΚ, αυτό είναι το επίπεδο που θέλουμε να είμαστε και μέσα από αυτά τα παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε, απολαμβάνοντάς τα".

Αν η παρουσία του Μαυρία στην συνέντευξη τύπου σημαίνει αυτόματα και την συμμετοχή του στο παιχνίδι: "Δεν μπορώ να πω κάτι για την ενδεκάδα, ο Χάρης Μαυρίας είναι πολύ καλός παίκτης και πέρσι έκανε γεμάτη χρονιά, αύριο θα παρουσιαστεί το πως θα αγωνιστούμε".

Για τις διαφορές ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού: "Είναι οι δύο ομάδες που κατέκτησαν τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, παίζουν διαφορετικά αλλά έχουν μεγάλη ατομική ποιότητα και είναι πολύ καλές ομάδες".

Ποιο στοιχείο από τον ΠΑΟΚ θεωρεί ότι είναι ιδιαίτερο και πρέπει να μπλοκάρει ώστε να βοηθήσει την ομάδα του: "Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα γιατί θα "προδώσω" το πως σκοπεύουμε να αγωνιστούμε αύριο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα, ίσως ο Ολυμπιακός ήταν λίγο καλύτερος από πέρσι, αλλά και οι δύο έχουν μεγάλη ποιότητα. Έχουν πιο πολλά δυνατά σημεία παρά αδύνατα".

Αν μπορεί να είναι ανταγωνιστική η Ομόνοια και στις δύο διοργανώσεις: "Είναι δύσκολο αυτό, ειδικά για τις ομάδες που πρέπει να κυριαρχούν στο πρωτάθλημά τους και στην Ευρώπη να παίζουν με πιο δύσκολες ομάδες, το Κυπριακό πρωτάθλημα είναι πολύ καλό και ανταγωνιστικό, όπως για παράδειγμα το παιχνίδι πριν λίγες ημέρες με τον Εθνικό. Πρέπει να διαχειριστούμε τις δύο διοργανώσεις και να κατανοήσουμε το πως πρέπει να παίζουμε σε κάθε ματς ανάλογα με την διοργάνωση. Είναι πρόκληση, αλλά δεν συμβαίνει μόνο σε εμάς, οπότε θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό".

Πώς αξιολογεί τον όμιλο και τι πιθανότητες δίνει στην κάθε ομάδα: "Δεν έχω αναλύσει λεπτομερώς τις ομάδες, σίγουρα η PSV πήρε το πρωτάθλημα στην Ολλανδία πριν από μερικά χρόνια και έχει πολλές παρουσίες σε Champions League και Europa League, η Γρανάδα είναι ανταγωνιστική σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και ο ΠΑΟΚ είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Σίγουρα αυτές οι τρεις ομάδες θα παλέψουν για την πρωτιά και την πρόκριση είναι καθώς ποιοτικά δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους".

Μαυρίας: "Μακάρι να ήταν γεμάτη η Τούμπα"

Ο Χάρης Μαυρίας μίλησε για λογαριασμό των παικτών της Ομόνοιας τονίζοντας ότι θα προτιμούσε να αγωνιστεί ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ σε μια γεμάτη Τούμπα. Όσα είπε ο παίκτης της Ομόνοιας:

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο Europa League, ήταν ο στόχος της ομάδας μετά από μία πετυχημένη χρονιά, και το καταφέραμε περνώντας από δύσκολους αντιπάλους, και θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο για να αντιμετωπίσουμε τις ομάδες του ομίλου".

Πώς προσεγγίζει η Ομόνοια το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ: "Βρισκόμαστε στους ομίλους, οπότε θεωρώ ότι η ομάδα έχει το δικό της στυλ, έχουμε μία πολύ καλή άμυνα, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε επιθέσεις με οποιονδήποτε τρόπο, κάτι που θέλουμε να βγάζουμε στο γήπεδο. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα και θα τα δώσουμε όλα".

Τι διαφορές βλέπει στον ΠΑΟΚ απ’ όταν έπαιζε στην Ελλάδα: "Τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει δυναμώσει πολύ, κατάφερε πριν από δύο χρόνια να κατακτήσει το νταμπλ, ανέκαθεν ήταν πολύ καλή ομάδα αλλά τα τελευταία χρόνια έχει και αποτελεσματικότητα".

Αν αποτελεί έξτρα κίνητρο γι’αυτόν η συμμετοχή στο αυριανό παιχνίδι επειδή γίνεται στην Ελλάδα: "Όλοι ονειρεύονται να παίζουν σε τόσο μεγάλα παιχνίδια ανεξάρτητα με την τοποθεσία τους".

Για την απουσία του κόσμου: "Ο κόσμος λείπει από τα γήπεδα, είναι μείον για κάθε ποδοσφαιριστή το γεγονός ότι είναι άδεια τα γήπεδα, ξέρω την ατμόσφαιρα της Τούμπας και μακάρι να ήταν γεμάτη στο αυριανό ματς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ